reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja akurat nie mam problemów z dada. Ale ze ciezko je dostać szczególnie fioletowe 4 to zaczelam uzywac 4+z rossmanna tych białych

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Porownywalne ceny. Dodatkowo rossmann czesto robi promocję pieluch 2 paczki za 40 zl

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w zeszły tygodniu kupiłam 2 paczki baby dream 3-6 kg, gdzie normalnie bez promocji 1 paczka 24,99 zł, w paczce jest 66 szt., promocja była kupując 2 paczki z tej serii za 40 zł, (warunek aktywna karta rosnne) a że na tej karcie mam rabat 10% to jeszcze od tej ceny odliczyli mi 4 zł, czyli w sumie za 2 paczki płaciłam 36 zł, cena za 1 pieluszkę 0,27 zł

Hej ja od wtorku na zwolnieniu [emoji4] póki co to latam i załatwiam jakieś zaległe sprawy, odpocząć jeszcze nie zdążyłam. Zaraz synek ma 3 tygodnie wolne w przedszkolu więc będziemy razem odpoczywać [emoji6] ja nie mogłam dady używać jak był mały bo miał problemy skórne. Przed odpieluchowaniwm używałam ż Lidla, bardzo byłam zadowolona. Na noc musiałam pampersy bo inne nie wytrzymywaly. Teraz nie używamy juz żadnych [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny macie jakąś fajną listę wyprawkową dla chłopca na ten czas jesienno - zimowy? Łóżeczko już upatrzyłam, wózek i leżaczek biorę po synku kuzynki bo mają porządne i dosłownie jak nowe. Moja córka ma wrażliwą skórę i wciąż używamy kosmetyków od pierwszych dni życia więc nie będę za bardzo kupować. Zastanawiam się ile kupić ubranek.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

wpierw przy starszej córce używałam oryginalne pampersy na rozmiar 1 i 2, ale przy 3 (4-9kg) córa dostała odparzeń i wysypki, przeszłam wtedy na baby dream i odparzenia zniknęły, teraz też je będę używać.
Co do dady też miałam paczkę nie sprawdziły się, bo przemakały.... zresztą i tak blisko lidla czy biedronki nie mam, a te co w miarę, to są małe oddziały i rzadko by tam były pieluszki, jak są szybko się rozchodzą, a rossman mam blisko:)

reklama
Dziewczyny macie jakąś fajną listę wyprawkową dla chłopca na ten czas jesienno - zimowy? Łóżeczko już upatrzyłam, wózek i leżaczek biorę po synku kuzynki bo mają porządne i dosłownie jak nowe. Moja córka ma wrażliwą skórę i wciąż używamy kosmetyków od pierwszych dni życia więc nie będę za bardzo kupować. Zastanawiam się ile kupić ubranek.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do ubranek ciężko powiedzieć czasem dla noworodka nie wiele ich potrzeba, ale czasem bywa tak że dziecko ulewa i trzeba kilka razy zmienić ubranko w ciągu dnia, ja miałam to szczęście że córa mało kiedy mi ulała i sporo ubranek dla niej miałam, część zakupiona nowa, zawsze jak ktoś wpadł z wizytą to też jakieś ubranka czy pieluszki wpadły oraz parę sztuk używanych ubranek od znajomych.
Na pewno zastanów się nad jakimś kombinezonem zimowym, wiadomo w listopadzie nie będzie potrzebny ale w styczniu często są mrozy i tu wiele osób ma dylemat jaki kupić czy 62 czy 68, bo jeśli się okaże że dziecko urodzi się duże 62 na zimę nie starczy, czasem rodzą się mniejsze dzieci, należy też pamiętać że rozmiar rozmiarowi danych firm nie jest równy (czyli czasem 62 będzie większy od 68)

Do góry