reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Magda na anemię najlepszy jest Actiferol. Najlepiej się wchłania i nie wywołuje skutków ubocznych takich jak bóle brzucha czy zaparcia. Sama biorę i jest o niebo lepiej. Przetrwałam krzywą ale u nas wyniki dopiero w piątek.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi na anemie ginekolog przepisala Tardyferon Fol- po dwóch tabletkach czuje sie źle, bóle brzucha i biegunka, brak chęci do jedzenia;/ chyba powinnam zmienić.

Kurcze on mi przepisał ferrum, dzisiaj idę wykupić, zobaczymy jak będzie. Trochę się boje ze powoduje zaparcia, bo przez ciąże u mnie z tymi sprawami katastrofa

Nasza pediatra zapisała kiedyś córce Actiferol Fe, jest też w wersji dla dorosłych. To była rewelacja. Od tamtej pory biorę tylko to. I nigdy nie czułam się po nim źle. A po innym żelazie to różnie.

Magda zapytaj najlepiej w aptece czy wywołuje zaparcia i jak brać żeby tego uniknąć. Podobno są jakieś sposoby.

Karolyn a to bardzo Ci się już skraca? A jakieś zalecenia inne poza luteiną też dał?

Ta dzisiejsza glukoza wykończyła mi żołądek. Cały dzień mi niedobrze. Mdli mnie, odbija mi się tragedia.
Dzisiaj skończył się najbardziej stresujący dla mnie czas w tym roku. Na szczęście wszystkie sprawy z naszym mieszkaniem zakończyły się pomyślnie i myślę że we wrześniu się wprowadzimy. Ile przy tym łez wylałam to moje. Od wczoraj leci mi krew z nosa co trochę. Na szczęście niedużo i generalnie mam jakiś spadek formy. Pewnie przez stres. Wczoraj też dzwoniły do mnie dziewczyny z pracy żeby zapytać jak żyjemy. Miło było tak sobie pogadać. A co u Was?

Hej :-) Ja wczoraj miałam.glukozę i chyba wszystko ok, mieli dzwonić ze szpitala jakby wynik był zły ale nie zadzwonili.

Ja za półtorej tygodnia idę na zwolnienie bp moja noga wygląda już strasznie i boli :-( A za tydzień idevtez do gina sprawdzić czy szyjka ok i co tam słychać u małej

Nasza pediatra zapisała kiedyś córce Actiferol Fe, jest też w wersji dla dorosłych. To była rewelacja. Od tamtej pory biorę tylko to. I nigdy nie czułam się po nim źle. A po innym żelazie to różnie.

Magda zapytaj najlepiej w aptece czy wywołuje zaparcia i jak brać żeby tego uniknąć. Podobno są jakieś sposoby.

Karolyn a to bardzo Ci się już skraca? A jakieś zalecenia inne poza luteiną też dał?

Ta dzisiejsza glukoza wykończyła mi żołądek. Cały dzień mi niedobrze. Mdli mnie, odbija mi się tragedia.
Dzisiaj skończył się najbardziej stresujący dla mnie czas w tym roku. Na szczęście wszystkie sprawy z naszym mieszkaniem zakończyły się pomyślnie i myślę że we wrześniu się wprowadzimy. Ile przy tym łez wylałam to moje. Od wczoraj leci mi krew z nosa co trochę. Na szczęście niedużo i generalnie mam jakiś spadek formy. Pewnie przez stres. Wczoraj też dzwoniły do mnie dziewczyny z pracy żeby zapytać jak żyjemy. Miło było tak sobie pogadać. A co u Was?

Wiesz 1.5 tyg temu bylo 26 mm. Teraz na innym aparacie 32-35 mm ale podobno to też zależy od tego jak mocno danego dnia dziecko napiera na szyjke. Mam brac konska dawke magnezu, luteine i odpoczywac. Leżeć jak najwięcej. Tylko z roczniakiem trudno

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc wszystkim :) ja na anemię dostałam tardyferon, ale u mnie z kolei powoduje zaparcia :/ a w poprzedniej ciąży bardzo się z tym mordowałam, także jak dalej tak będzie to poproszę o zmianę. Nie wiem czy to możliwe, ale dosłownie w ciągu ostatnich dwóch/trzech dni brzuch bardzo mi skoczył. Mąż twierdzi, ze przybyło mi z 5 cm w obwodzie :p Ja sama - chociaż mam sporo ruchu - czuję się cięższa i większa niż z pierwszym synkiem. Aż boję się pomyśleć co będzie za miesiąc czy dwa :O

reklama
Do góry