reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
no w poprzedniej ciąży, w tym samym tygodniu, miałam gdzieś 6,5 kg na plusie, ale zaczynałam z wagi prawidłowej :D

Ostatnia edycja:
Witajcie po kilku dniach nieobecności. Wczoraj miałam usg połówkowe, synuś zdrowy obecnie jestem w 20 tyg i 5 dni waga maluszka 391gram. Oczywiście zawsze coś musi spędzić mi sen z powiek i otóż mam łożysko centralnie przodujące, fachowo mówiąc jest na ściśnie tylnej zakrywa wewnętrzne ujście szyjki i rozciąga się na przednia ścianę. Leżeć, siedzieć, nie chodzić, nie stać, nie dźwigać. Wierze ze jeszcze się podniesie ale raczej szanse marne :(
gratulacje synka:)

Hej. Ja mam brzeznie przodujace. Poki co tez oszczedzac się, nie dzwigac itp ale lezec nie musze na szczęście. Trzeba być dobrej mysli

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom
ja na ostatniej wizycie również miałam łożysko przodujące nisko, a dziecko ułożone pośladkowo:D W poniedziałek mam połówkowe i mam nadzieję że to się zmieniło:)

*Bezkonserwantow u mnie na dzień dzisiejszy + 3 kg

Cześć Wam ;)
Ja na plusie mam 8.5 kg :eek: ale już pisałam, że to pewnie od rzucenia palenia niż od ciąży, tzn. 6 kg przytylam bo rzucilam papierosy a 2.5 kg bo ciąża :-) :) tak sobie to tłumacze :-D waga startowa 63 kg.
Dzisiaj piękny słoneczny, troszkę chłodny dzień, ale dla mnie rewelacja, bo w pracy jestem i upały nie są wskazane ;)

Monia co do wagi każdy organizm jest inny i ma inny metabolizm przemiany, zresztą do porodu już coraz bliżej:) a na przyszłe wakacje wszystkie już będziemy szczuplejsze o ileś tam kg:D

Wg mnie tez zalezy czy to pierwsza czy kolejna ciaza, czy mało się nadwage przed ciążą czy nie

Wg mnie tez zalezy czy to pierwsza czy kolejna ciaza, czy mało się nadwage przed ciążą czy nie

To też ma wpływ, ale też sporo zależy czy musimy całą ciąże leżeć (wtedy nie ma bata kg lecą) oraz to co jemy bo jeśli zdrowo się odżywiamy jest jakiś ruch chociaż krótki spacer zbyt dużo nie powinno wpaść, wiadomo raz na jakiś czas na fast fooda można sobie pozwolić:D

reklama
Oj tak co do wagi to nie ma reguły, każdy organizm inny. Ja przed ciąża miałam wagę w normie, nie mam probłędów z przemiana materii, staram się nie objadac itp a wagacrosnie. Mój endokrynolog mowi, że widocznie taka moja uroda i szkoda się nad tym zastanawiać. Poza tym co to teraz za moda, że w ciąży trzeba być chudy, najlepiej tydzień po ciąży też figura jak nastolatka i ciało jakby nigdy się nie rodziło. A ja mam wielki brzuch, po pierwszej ciąży mam trochę rozstępów, na brzuchu została faldka i pewnie po tej ciąży lepiej nie będzie [emoji6]nie chodzę na siłownię, fitness i nie biegam, po porodzie to się na pewno nie zmieni i figury jak z reklamy nie będzie. Ale mam ogromną nadzieje, że uda mi się nawiazać super więź z nowym maluchem tak jak mam ze starszym, że maluszek będzie się zdrowo rozwijał i na tym mi zależy. Dlatego wszystkie brzuszatki głowa do góry, cycki przed siebie i dumnie nosić trzeba wielkie brzuchu [emoji6] nie każda ma to szczęście. A kg martwić się nie trzeba bo kobieta w ciąży nigdy nie jest gruba [emoji6]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry