reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja ostatnio tez nawrzucałam Mężowi po tej 40. Byłam taka wkurzona, ze nikt mi nie raczył pomoc i jeszcze przyszli 1,5 godziny za wcześnie, ze oberwał solenizant ;). W końcu czuje ruchy, rzadko ale sa i to wyraźne kopniaki. Mąż wybrał imię, padło na Anastazje. Dzisiaj byłam z chłopakami na urodzinach ich kolegi, takie babki wszystkie szczupłe i był tam taki bobas 15 m-cy i załapałam dola, ze tak długo do porodu, chyba mnie hormony ciążowe dopadają. Moje dzieci dzisiaj zaprotestowały w sklepie, ze chcą sami kupować ubrania i kupili, efekt heh same zobaczcie, zastanawiałam czy wracać do domu zamiast iść na imprezę ;) żartuje

Załączniki

• IMG_1891.JPG
    IMG_1891.JPG
    707,6 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Magda8124 bardzo fajnie chłopaki wyglądają :-)

Ja mam glukozę 7 sierpnia, tylko u mnie dają do picia Lucozade więc da się przeżyć ;-)

Połówkowe w piątek to może się w końcu dowiem kto siedzi w brzuszku, córka chce siostrę, synek chce brata a dziecko tylko jedno w brzuszku ;-)

haha fajne chłopaki
ja dostałam skierowanie na bad. glukozy, ale nie napisała mi gin ile mg ma mieć ta glukoza, a w aptece się zapytali czy 75 czy 100 kurka kupiłam 75, bo to pierwszy raz, to lepiej mniej, ale sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam
a ile taki reportaż, pewnie kupe siana, jak by było za grosze to bym się nawet pisała, ale sama nie wiem, obca osoba cyka zdjęcia e tak intymnych chwilach...

Naprawdę fajne chłopaki :-) Co do imion nadawanych przez tatusiów to my się nigdy nie możemy dogadać. Imię dla córki wybraliśmy łatwo: po prostu dostała imiona po moich babciach. Teraz to tragedia bo jeśli płeć się potwierdzi to imiona naszych dziadków odpadają.

Pamiętam że w pierwszej ciąży glukoza to był koszmar, chociaż w moim laboratorium można było pojechać sobie do domu i tam poczekać tę godzinę. Teraz nie będzie tak różowo na szczęście mam to badanie dopiero w sierpniu. Najgorsze że wciąż mam mdłości i boję się że po prostu zwrócę tę glukozę.

U nas wreszcie ładna pogoda. Wybieramy się z Małą po rower dla niej bo ze starego już wyrosła.
O taka jest już duża:
1499150055-aaaaaa.jpeg

Tak się moje dziecię cieszy na rodzeństwo ;-)

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć Wam. Pięknie zdjęcie. Mój syn tez się cieszy , ale podobno może się dziecku starszemu odmienić, entuzjazm opadnie i powstaje zazdrość. Tego się trochę boje .

No właśnie i która glukoza jest dobra 75 czy 100 ?

Cudne zdjęcie. Ja glukozę miałam robioną w tej ciąży 2 razy ale z krwi, mam nadzieję że mnie ominie jej picie, bo odrzuciło mnie od słodkiego ekstremalnie. Mój Błażej 7 lat chciał kolejnego brata, siostrę jakoś z dużym trudem przełknął. Tymka gdy spytałam czy nie będzie zazdrosny, że będę miała dla niego mniej czasu jak się dzidziuś urodzi, pomyślał i stwierdził "jeszcze nie wiem". Błażej jak się na mnie wkurzył powiedział "jak się urodzi dzidziuś nie proś mnie żebym z Tobą spał" heh ;) ja z tym bandziochem dalej z nim zasypiam pomimo, że coraz ciaśniej na łóżku i że to już kawaler, tylko taki mamisynuś, więc będzie mu ciężko na pewno. Ale jakoś to będzie :) Życie chwilowo przewróci się do góry nogami, a potem będzie spoko :) Tak myślę. Pozdrawiam z pochmurnej Polanicy

Ja ostatnio tez nawrzucałam Mężowi po tej 40. Byłam taka wkurzona, ze nikt mi nie raczył pomoc i jeszcze przyszli 1,5 godziny za wcześnie, ze oberwał solenizant ;). W końcu czuje ruchy, rzadko ale sa i to wyraźne kopniaki. Mąż wybrał imię, padło na Anastazje. Dzisiaj byłam z chłopakami na urodzinach ich kolegi, takie babki wszystkie szczupłe i był tam taki bobas 15 m-cy i załapałam dola, ze tak długo do porodu, chyba mnie hormony ciążowe dopadają. Moje dzieci dzisiaj zaprotestowały w sklepie, ze chcą sami kupować ubrania i kupili, efekt heh same zobaczcie, zastanawiałam czy wracać do domu zamiast iść na imprezę ;) żartuje
dobrze wyglądają i widać że dorastają bo sami powoli chcą decyzje podejmować:)

Cześć Wam. Pięknie zdjęcie. Mój syn tez się cieszy , ale podobno może się dziecku starszemu odmienić, entuzjazm opadnie i powstaje zazdrość. Tego się trochę boje .

No właśnie i która glukoza jest dobra 75 czy 100 ?
Ja mam zlecona 75 g, ale 4 lata temu to robiłam wpierw 50 g a potem 75 g

*Magda8124 w Polsce test obciążenia glukozą jest obowiązkowy i każda kobieta w ciąży go robi, to nie to samo co zwykle pobranie krwi na glukozę

reklama
W domu musze zerknąć na skierowanie czy jest tam informacja jaka ma być przyjęta glukoza.

Dziewczyny właśnie przeczytałam, że kurkuma, która uwielbiam, może powodować skurcze macicy i w związku z tym nie jest wskazana w ciąży. ...tak się zastanawiam czy ten mój twardniejacy brzuch nie ma czegoś wspólnego z kurkuma. ...:unsure:

Do góry