Ja ostatnio tez nawrzucałam Mężowi po tej 40. Byłam taka wkurzona, ze nikt mi nie raczył pomoc i jeszcze przyszli 1,5 godziny za wcześnie, ze oberwał solenizant . W końcu czuje ruchy, rzadko ale sa i to wyraźne kopniaki. Mąż wybrał imię, padło na Anastazje. Dzisiaj byłam z chłopakami na urodzinach ich kolegi, takie babki wszystkie szczupłe i był tam taki bobas 15 m-cy i załapałam dola, ze tak długo do porodu, chyba mnie hormony ciążowe dopadają. Moje dzieci dzisiaj zaprotestowały w sklepie, ze chcą sami kupować ubrania i kupili, efekt heh same zobaczcie, zastanawiałam czy wracać do domu zamiast iść na imprezę żartuje
reklama
Izabella81
Fanka BB :)
Magda8124 bardzo fajnie chłopaki wyglądają :-)
Ja mam glukozę 7 sierpnia, tylko u mnie dają do picia Lucozade więc da się przeżyć ;-)
Połówkowe w piątek to może się w końcu dowiem kto siedzi w brzuszku, córka chce siostrę, synek chce brata a dziecko tylko jedno w brzuszku ;-)
Ja mam glukozę 7 sierpnia, tylko u mnie dają do picia Lucozade więc da się przeżyć ;-)
Połówkowe w piątek to może się w końcu dowiem kto siedzi w brzuszku, córka chce siostrę, synek chce brata a dziecko tylko jedno w brzuszku ;-)
bejbi
haha fajne chłopaki
ja dostałam skierowanie na bad. glukozy, ale nie napisała mi gin ile mg ma mieć ta glukoza, a w aptece się zapytali czy 75 czy 100 kurka kupiłam 75, bo to pierwszy raz, to lepiej mniej, ale sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam
a ile taki reportaż, pewnie kupe siana, jak by było za grosze to bym się nawet pisała, ale sama nie wiem, obca osoba cyka zdjęcia e tak intymnych chwilach...
ja dostałam skierowanie na bad. glukozy, ale nie napisała mi gin ile mg ma mieć ta glukoza, a w aptece się zapytali czy 75 czy 100 kurka kupiłam 75, bo to pierwszy raz, to lepiej mniej, ale sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam
a ile taki reportaż, pewnie kupe siana, jak by było za grosze to bym się nawet pisała, ale sama nie wiem, obca osoba cyka zdjęcia e tak intymnych chwilach...
SophieAnne25
Naprawdę fajne chłopaki :-) Co do imion nadawanych przez tatusiów to my się nigdy nie możemy dogadać. Imię dla córki wybraliśmy łatwo: po prostu dostała imiona po moich babciach. Teraz to tragedia bo jeśli płeć się potwierdzi to imiona naszych dziadków odpadają.
Pamiętam że w pierwszej ciąży glukoza to był koszmar, chociaż w moim laboratorium można było pojechać sobie do domu i tam poczekać tę godzinę. Teraz nie będzie tak różowo na szczęście mam to badanie dopiero w sierpniu. Najgorsze że wciąż mam mdłości i boję się że po prostu zwrócę tę glukozę.
U nas wreszcie ładna pogoda. Wybieramy się z Małą po rower dla niej bo ze starego już wyrosła.
O taka jest już duża:
Tak się moje dziecię cieszy na rodzeństwo ;-)
Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom
Pamiętam że w pierwszej ciąży glukoza to był koszmar, chociaż w moim laboratorium można było pojechać sobie do domu i tam poczekać tę godzinę. Teraz nie będzie tak różowo na szczęście mam to badanie dopiero w sierpniu. Najgorsze że wciąż mam mdłości i boję się że po prostu zwrócę tę glukozę.
U nas wreszcie ładna pogoda. Wybieramy się z Małą po rower dla niej bo ze starego już wyrosła.
O taka jest już duża:
Tak się moje dziecię cieszy na rodzeństwo ;-)
Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
Cześć Wam. Pięknie zdjęcie. Mój syn tez się cieszy , ale podobno może się dziecku starszemu odmienić, entuzjazm opadnie i powstaje zazdrość. Tego się trochę boje .
No właśnie i która glukoza jest dobra 75 czy 100 ?
Cudne zdjęcie. Ja glukozę miałam robioną w tej ciąży 2 razy ale z krwi, mam nadzieję że mnie ominie jej picie, bo odrzuciło mnie od słodkiego ekstremalnie. Mój Błażej 7 lat chciał kolejnego brata, siostrę jakoś z dużym trudem przełknął. Tymka gdy spytałam czy nie będzie zazdrosny, że będę miała dla niego mniej czasu jak się dzidziuś urodzi, pomyślał i stwierdził "jeszcze nie wiem". Błażej jak się na mnie wkurzył powiedział "jak się urodzi dzidziuś nie proś mnie żebym z Tobą spał" heh ja z tym bandziochem dalej z nim zasypiam pomimo, że coraz ciaśniej na łóżku i że to już kawaler, tylko taki mamisynuś, więc będzie mu ciężko na pewno. Ale jakoś to będzie Życie chwilowo przewróci się do góry nogami, a potem będzie spoko Tak myślę. Pozdrawiam z pochmurnej Polanicy
dobrze wyglądają i widać że dorastają bo sami powoli chcą decyzje podejmowaćJa ostatnio tez nawrzucałam Mężowi po tej 40. Byłam taka wkurzona, ze nikt mi nie raczył pomoc i jeszcze przyszli 1,5 godziny za wcześnie, ze oberwał solenizant . W końcu czuje ruchy, rzadko ale sa i to wyraźne kopniaki. Mąż wybrał imię, padło na Anastazje. Dzisiaj byłam z chłopakami na urodzinach ich kolegi, takie babki wszystkie szczupłe i był tam taki bobas 15 m-cy i załapałam dola, ze tak długo do porodu, chyba mnie hormony ciążowe dopadają. Moje dzieci dzisiaj zaprotestowały w sklepie, ze chcą sami kupować ubrania i kupili, efekt heh same zobaczcie, zastanawiałam czy wracać do domu zamiast iść na imprezę żartuje
Ja mam zlecona 75 g, ale 4 lata temu to robiłam wpierw 50 g a potem 75 gCześć Wam. Pięknie zdjęcie. Mój syn tez się cieszy , ale podobno może się dziecku starszemu odmienić, entuzjazm opadnie i powstaje zazdrość. Tego się trochę boje .
*Magda8124 w Polsce test obciążenia glukozą jest obowiązkowy i każda kobieta w ciąży go robi, to nie to samo co zwykle pobranie krwi na glukozę
reklama
W domu musze zerknąć na skierowanie czy jest tam informacja jaka ma być przyjęta glukoza.
Dziewczyny właśnie przeczytałam, że kurkuma, która uwielbiam, może powodować skurcze macicy i w związku z tym nie jest wskazana w ciąży. ...tak się zastanawiam czy ten mój twardniejacy brzuch nie ma czegoś wspólnego z kurkuma. ...
Dziewczyny właśnie przeczytałam, że kurkuma, która uwielbiam, może powodować skurcze macicy i w związku z tym nie jest wskazana w ciąży. ...tak się zastanawiam czy ten mój twardniejacy brzuch nie ma czegoś wspólnego z kurkuma. ...