reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
a jak to u was jest z leżeniem na lewym boku, staracie się leżeć czy nie zwracacie na to uwagi?
Najwygodniej leży mi się na lewym ale to może dlatego że przed ciąża też spalam na lewym :)

3jgx3e3k9n678rt6.png

Grzeszę! Wcinam kebaba!

Tez bym zjadła :D ale muszę mieć dietę bogata w błonnik, żeby tych zaparć nie było :p

Co do lewego boku to śpię tak jak mi wygodnie. Raz na lewy, na prawym, trochę na plecach. W szpitalu baaaardzo brakuje mi poduszki dla ciężarnych. Zawsze w domu jakoś się podeprę i lżej na kręgosłupie jest.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Tez bym zjadła :D ale muszę mieć dietę bogata w błonnik, żeby tych zaparć nie było [emoji14]

Co do lewego boku to śpię tak jak mi wygodnie. Raz na lewy, na prawym, trochę na plecach. W szpitalu baaaardzo brakuje mi poduszki dla ciężarnych. Zawsze w domu jakoś się podeprę i lżej na kręgosłupie jest.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Ja miałam zaparcia w pierwszym trymestrze. Teraz pije mała kawkę i zaraz lecę do toalety.

@itucha ja tez mam dni przerwy w czuciu ruchow wczoraj nic nie czulam dzisiaj tez narazie nic:-/
@Mimi2330 na genetycznym lekarz powiedzial ze chyba dziewczynka, pozniej w szpitalu powiedzieli mi ze nie byli by pewni tej dziewczynki. Wygladam na chlopaka wg wszystkich. Buzia szczuplutka chyba wyladnialam;-) Maz stwierdzil ze wie co zrobil i ze bedzie chlopak... A ja nie mam zadnych przeczuc. Byla dwojka wiec teraz jeat mi obojetna plec byle dotrwac do konca;-)

reklama
Przyszedł mój detektor. Długo szukałam serduszka, ale znalazłam :) Cudownie tak posłuchać jak bije :)
Dlugo się biłam z myślami czy go kupować ale po waszych komentarzach chyba dzisiaj zamówię :p

@89Katia Super, że wszystko ok! I gratuluję dziewczynki :)

a jak to u was jest z leżeniem na lewym boku, staracie się leżeć czy nie zwracacie na to uwagi?
Różne opinie słyszałam na ten temat, mamaginekolog chyba nawet wspomniała, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma większego znaczenia na jakim boku się śpi. Mi osobiście do tej pory wygodniej na prawym i częściej tak zasypiam.

Swoją drogą nie rozstaję się już w nocy z poduszką ciążową i tak mi się dobrze śpi, że wstyd powiedzieć o której się ostatnio budzę :p

Do góry