reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
@89Katia cieszę się, że wszystko u Was w porządku :)

@LayDeeK zazdroszczę! :D

Dziewczyny, czy znacie jakieś sposoby na opryszczkę? Dopadło mnie to paskudztwo znowu, ale tym razem jest strasznie upierdliwe :( :( Mam plasterki i pastę cynkową ale mam wrażenie, że w ogóle nie chce się goić...
Właśnie zobaczyłam twój post. Też mam opryszczkę. Mam plastry compeed i kupię sobie jeszcze maść cynkowa tak jak ty. Z naturalnych sposobów to może być czosnek. Pokroić lub zgnieść i wmasować w to miejsce.

Bea.te taka jest prawda, we wczesnej ciazy albo ciaza sie utrzyma albo nie, jesli plod jest z wadami to natura usuwa, chociaz zdarza sie, ze taka ciaza sie utrzyma, wtedy rodza sie dzieci bardzo chore :/
I zadne leki nie pomoga utrzymac ciazy... nie ma co oczekiwac cudow od lekarzy...
Po twoich słowach liczę że jest jak mówisz i moje maleństwo jest zdrowe inaczej może już nie byłabym w ciąży.. :)

w57v3e3kuowwobzu.png

Właśnie zobaczyłam twój post. Też mam opryszczkę. Mam plastry compeed i kupię sobie jeszcze maść cynkowa tak jak ty. Z naturalnych sposobów to może być czosnek. Pokroić lub zgnieść i wmasować w to miejsce.
wyczytałam też, że taki dobry prawdziwy miód może pomóc, ma działanie odkażające. Już łapię się wszystkiego bo w przyszłą sobotę mam ślub... Swój ślub... Mam nadzieję, że to dziadostwo zniknie.

@89Katia cieszę się, że wszystko u Was w porządku :)

@LayDeeK zazdroszczę! :D

Dziewczyny, czy znacie jakieś sposoby na opryszczkę? Dopadło mnie to paskudztwo znowu, ale tym razem jest strasznie upierdliwe :( :( Mam plasterki i pastę cynkową ale mam wrażenie, że w ogóle nie chce się goić...
U mnie też od dwóch dni opryszczka, do tej pory pasta cynkowa pomagała a teraz boli, swędzi, piecze i nic nie pomaga:/
Podobno olej kokosowy pomaga, mam w domu to zaraz wypróbuje.

Adrianna z tego co wiem to w ciazy nie mozna zoviraxu uzywac, staraj sie ususzyc ja uzywalam kremy dla dzieci typu sudocream, jesli sie nie myle to pasta do zebow tez mozna smarowac. Czosnek mozna ale przygotuj sie na mega bol ;)

Adrianna z tego co wiem to w ciazy nie mozna zoviraxu uzywac, staraj sie ususzyc ja uzywalam kremy dla dzieci typu sudocream, jesli sie nie myle to pasta do zebow tez mozna smarowac. Czosnek mozna ale przygotuj sie na mega bol ;)
Zoviraxu nie używam oczywiście. Czosnku raczej nie wypróbuję, bo zrobiła mi się rana na tej opryszczce i chyba bym się wściekła :p

reklama
Hej Dziewczyny. Często Was podczytuję, ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Kibicuję każdej z Was :). Mam nadzieję, że jeszcze mnie przyjmiecie do swojego grona. Kilka słów o mnie.. mieszkam na południu Polski, zbliżam się do 30 lat. Jestem po przejściach ciążowych. Obecnie jestem w 17 tygodniu prawidłowej ciąży. Wcześniejsze były pozamaciczne a było ich aż 4. Bardzo chciałabym pozostać z Wami na dłużej, wspierać się wspólnie i wymieniać opiniami :)

Do góry