reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hejka! Witamy się oficjalnie w 5 miesiącu(i mamy nadzieję, że z dzidzią wszystko oki:) Pogoda dziś nie rozpieszcza, pochmurno i pada. A od kilku dni codziennie spacerujemy rano z kijkami. Niestety dziś trening odwołany:( Powodzenia na wizytach:)

5 miesiąc! To brzmi dumnie [emoji7] gratulacje!

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Ja mam mega libido, bardzo mi podskoczylo :D biedny moj maz...
U mnie tez jest duze...oj duze...ale moj maz sie cieszy;)
A ja dziś specjalnie gnałam 30 km do domu myśląc że będzie na mnie paczka czekała z dytektorem a pani zapomniała wysłać.... kurde jak mi przykro a myślam że dziś posłucham mojego maleństwa :(

3jgx3e3k9n678rt6.png
Uu nie dobra kobieta.a w ogole taki detektor nie jest szkodliwy dla dziecka.?przeciez on wydaje fale by znalezc tetno czy zle mysle?
Dziewczyny, a ja od niedzieli czuje moje maleństwo - doczekałam się :)
Superrr;)
Ja już po wizycie.
Wszystko ok :)
i jest siusiak
Gratulacje;)

Dobry;) do pracy na 8h a pozniej do dentysty..;/
Ale za to w piatek wolne i ide do fryzjera na farbe i popoludniu do kosmetyczki;)bedzie dzien odnowy wsam raz prezent na niedzielne urodzinki;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka! Witamy się oficjalnie w 5 miesiącu(i mamy nadzieję, że z dzidzią wszystko oki:) Pogoda dziś nie rozpieszcza, pochmurno i pada. A od kilku dni codziennie spacerujemy rano z kijkami. Niestety dziś trening odwołany:( Powodzenia na wizytach:)
Jak to leci :) niedługo będziemy odliczały dni do porodu :)

Witajcie :happy2:
Gratuluje wczorajszych udanych wizyt i poznania plci;-) ;)

@89Katia ja jak bylam w szpitalu to moja szyjka od poczatku miala 3cm i mowili ze jest ok. Najwazniejsze ze zamknieta. Nawet bie zdawalam sobie sprawy ze jej dlugosc w moim przypadku jest krotla w porownaniu do noektorych...

U nas niby cieplo ptaszki cwirkaja ale ppchmurno... Nie lubie jak tam jest...
Dzis w planach gotowanie kalafiora z maselkiem;-) a dla meza lazanki za pare dni;-)
Lece zaraz do przedszkola i do rosmanna. Musze kupic jakies cudo do higieny intymnej. Piecze mbie wszystko... Uzywalam jakiegos z ziaji ale chyba ph sie zmienilo i teraz nawet po tym piecze :-/
Polecacie jakis plyn?
Ja kupiłam na początku ciąży z Białego Jelenia właśnie na pieczenie i jest napisane że bezpieczne dla kobiet w ciąży. Kupowałam w Rossmanie

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

katia zdrówka dla Ciebie i dzidzolka;
moja mama dziś kończy 60 lat, zaprosiła na obiad, i deserek, ciekawe co będzie pysznego;
jutro już wizyta...dzieci w przedszkolu codziennie się pytają czy to chłopiec czy dziewczynka, może dostane skierowanie na usg
ja nie miałam ani prenatalnych ani genetycznych badań i nic na ten temat nie wiem
LadyDek ja jak jem 2jabłka rano a potem wieczorem to załatwiam się bez problemu, ale już wczoraj nie zjadłam i w toalecie nie tronowałam
kalafiora jak kupiłam w tamtym tygodniu to galancie musiał być pryskany, bo zaraz wylądowałam na kibelku
mój umówił się ns weekend z kuzynką i jej facetem, a w niedzirle mamy rocznicę komuni Tymka...nie lubię tylu spotkań imprezowych w 1tygodniu, męczy mnie to;
miałam laktator medela ręczny, chustkowe te laktatory, tzn. sprawdzał się w kryzysowych momentach, ale jakoś nie przyjemne to ściąganie
ja karmiłam wszystkie moje bąble długo piersią, bo to wygodne po prostu, a pierworodnego prawie 2 lata i pół, pozostałe 1rok7miesięcy
ładne imiona wybieracie

@89Katia nooo niech to USG będzie dokładne żebyś wiedziała skąd to paskudne plamienie...

@Anusiak1507 masz prawo być upierdliwa :D ja też mam nadzieję w końcu usłyszeć płeć na kolejnej wizycie, nie chcę znów czekać do USG połówkowego ;)

U mnie wczoraj przeszła wielka burza, w nocy też trochę padało ale teraz już szykuje się ładny dzień, mam nadzieję, że tak zostanie.

Dziewczyny a jak u Was z tym czuciem dziecka bo ja wieczorami już czułam ruchy a od 3 dni cisza i teraz nie wiem czy tak może być na początku póki dziecko nie będzie większe czy coś jest nie tak grrr a do wizyty jeszcze długie 9 dni :(

@89Katia nooo niech to USG będzie dokładne żebyś wiedziała skąd to paskudne plamienie...

@Anusiak1507 masz prawo być upierdliwa :D ja też mam nadzieję w końcu usłyszeć płeć na kolejnej wizycie, nie chcę znów czekać do USG połówkowego ;)

U mnie wczoraj przeszła wielka burza, w nocy też trochę padało ale teraz już szykuje się ładny dzień, mam nadzieję, że tak zostanie.

Dziewczyny a jak u Was z tym czuciem dziecka bo ja wieczorami już czułam ruchy a od 3 dni cisza i teraz nie wiem czy tak może być na początku póki dziecko nie będzie większe czy coś jest nie tak grrr a do wizyty jeszcze długie 9 dni :(

Ja tak mam z ruchami. Czasami czuje wyraźne, a czasami dwa dni cisza. Albo czuje tylko tak jakby w srodku kopało w pęcherz czy coś.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Hej! Witam się rano z kawą inka w dłoni :)
Katia jesteś w dobrych rękach. Na pewno znajdą powód krwawien.

Anusiak to trzymam kciuki za poznanie płci [emoji110][emoji110][emoji110] masz jakieś przeczucia?

Gratulacje dla wszystkich mamusiek wczoraj wizytujacych :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej. :)

@89Katia daj znać jak po usg

@anusiak i dobrze ciśnij lekarza :) Ja następnym razem swojego też będę męczyć, nie ma opcji żebym się nie dowiedziała.
A jeszcze tyle czasu bo dopiero koniec czerwca wizyta. :(

@itucha ja np. nie jestem pewna czy to co czuje to ruchy, ale też mam dłuższe przerwy.
Teraz np. mi się wydaje że czuje Maluszka po prawej stronie podbrzusza. ❤ Mam wrażenie że on szaleje z reguły jak się najem ale nie zawsze, bo wczoraj wieczorem jak się położyłam też czułam te specyficzne pukanie. :)

reklama
Jakoś nietypowo w tej ciąży mam smaka na owoce. Truskawki, morele, gruszki, czereśnie. Dzisiaj pewnie czeka mnie rewolucja kibelkowa.
Ostatnie kilka dni ciężkie były - chyba jakieś zatrucie - wymioty, biegunka a na koniec ból głowy. Czyli czuje się w kratkę - raz jest dobrze, raz jest źle.
Pogoda za oknem nie zachwyca.
Ale za to na balkonie sąsiadami mojej żółwiczki jest rodzina sikorek. Takie warszawskie bociany - przyniosą mi Nikosia w tym roku.

Pozdrawiam serdecznie,
Joanna

Załączniki

• sikorka.jpg
    sikorka.jpg
    522,5 KB · Wyświetleń: 73
Do góry