reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
ja już po amniopunkcji jestem, przed lekarz wykonał dokładne usg;
CRL-95,1 mm
waga - 112 g,
łożysko na ścianie tylnej i bocznej prawej, obrzęków zero.

Wbili mi igłę około 20 cm, wbicie w sumie nie bolało, ale czuć było pobieranie wód płodowych, po tym lekarz zrobił znów usg czy wszystko ok, dał mi zastrzyk przeciwskurczowy, do tego nospe mam zażywać co 4 godziny dziś i jutro. Później pobrali mi krew w kierunku przeciwciał nieregularnych (najlepsze to że pielęgniarka chyba z 20 minut szukała mi żyły bo nie mogła znaleźć). Jutro mam przyjść znów do nich na podanie Immunoglobuliny anty-D. Zalecenia by dziś leżeć, nie schylać się oraz nie dźwigać kilka dni. Jutro również będę ustalać termin na USG połówkowe do nich. Wyniki amniopunkcji od 14 do 21 dni, jak będą mają dzwonić....

------
Katia bedzie dobrze, wiem co to znaczy leżeć na patologi i czekać kilka godzin nim zrobią badania, z rana przeważnie od 9 zaczynają obchód, te pacjentki co leżą kilka dni pytają się jak się czują, przeglądają kartę choroby i zlecają badania jakie mają być w ciągu dnia, a niestety później dopiero zajmują się nowo przyjętymi i z tym porażka jest... trzymam kciuki za Was:)

ja już po amniopunkcji jestem, przed lekarz wykonał dokładne usg;
CRL-95,1 mm
waga - 112 g,
łożysko na ścianie tylnej i bocznej prawej, obrzęków zero.

Wbili mi igłę około 20 cm, wbicie w sumie nie bolało, ale czuć było pobieranie wód płodowych, po tym lekarz zrobił znów usg czy wszystko ok, dał mi zastrzyk przeciwskurczowy, do tego nospe mam zażywać co 4 godziny dziś i jutro. Później pobrali mi krew w kierunku przeciwciał nieregularnych (najlepsze to że pielęgniarka chyba z 20 minut szukała mi żyły bo nie mogła znaleźć). Jutro mam przyjść znów do nich na podanie Immunoglobuliny anty-D. Zalecenia by dziś leżeć, nie schylać się oraz nie dźwigać kilka dni. Jutro również będę ustalać termin na USG połówkowe do nich. Wyniki amniopunkcji od 14 do 21 dni, jak będą mają dzwonić....

------
Katia bedzie dobrze, wiem co to znaczy leżeć na patologi i czekać kilka godzin nim zrobią badania, z rana przeważnie od 9 zaczynają obchód, te pacjentki co leżą kilka dni pytają się jak się czują, przeglądają kartę choroby i zlecają badania jakie mają być w ciągu dnia, a niestety później dopiero zajmują się nowo przyjętymi i z tym porażka jest... trzymam kciuki za Was:)
To teraz odpoczywaj. Dobrze że już po. Wszystko będzie dobrze.

No mam nadzieje :)

3jgxlbet5t7l1cjn.png
Marika przypomnij mi proszę kiedy masz wyniki amniopunkcji?:)

reklama
A ja dziś specjalnie gnałam 30 km do domu myśląc że będzie na mnie paczka czekała z dytektorem a pani zapomniała wysłać.... kurde jak mi przykro a myślam że dziś posłucham mojego maleństwa :(

3jgx3e3k9n678rt6.png

Do góry