reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Przełamałam się i idę na 13.30 sprawdzić jak się miewa maluszek

3jgx3e3kabw7uupr.png

reklama
Katia codziennie, kilka razy w ciagu dnia, najwiecej chyba na wieczor jak juz padam po calym dniu, z mojego doswiadczenia takie skurcze mialam w obu poprzednich ciazach I nie mialam mimo to problemow z ciaza I donoszeniem a nawet przenoszeniem ;)

Marika takie dni gorsze beda sie pojawiac, staraj sie odciagnac mysli I zajac sie czyms innym. Wszyscy tutaj razem z Toba wierzymy, ze bedzie dobrze.

cześć dziewczyny ☺

pogoda super ale na Śląsku ma być dziś burza ☺
miałam straszną noc od wczoraj gardło mnie boli i mam straszny katar który nie dał mi spać to tak jest jak nie doleczysz sie do końca ( ostatnio rutinoskorbin brałam )

straszna wiadomość wczoraj sie pojawiła na forum aż przykro czytać mi sie płakać chce po takich wiadomościach

ja chce rodzić sn, pierwszy poród przeżyłam to i ten też dam rade najważniejsze że zaraz po urodzeniu ból mija,wiadomo ze co ma boleć to boli
cesarki nie chce chyba ze nie będzie wyjścia, cesarka miała moja siostra i szczerze mówiąc goiło sie ciężko dostała jakiegoś zakażenia, chodzić nie umiała, dźwigać nie mogła i boli ją do teraz, jednym słowem przechlapane ja sie tego boje bo musze zaprowadzać starszą córke do przedszkola , zakupy zrobić, posprzątać , zająć sie maleństwem i najgorsze wdrapać sie z wózkiem na 3piętro więc po cesarce miałabym ciężko ☺ ale to tylko moje obawy

Marika rozgrzewamy kciuki i zaciskamy z całych sił :) pisz nam koniecznie jak bedziesz po usg.

Mycha uspokoiłas mnie :) zaraz odgrzebie notatki z pierwszej ciąży i zobaczę kiedy miałam pierwszy taki skurcz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dziś mam gorszy dzień.. :( boję się.. chcę już wiedzieć co jest nie tak.. Na nawiedza i czekanie mnie wykończą :/ dlaczego ja to gorzej znoszę niż on.. Myślałam że jakoś wytrzymam bez takiego dnia do końca, do wyników ale najwidoczniej jestem miękka. Tak bardzo bym chciała żeby brzuszek rósł, maluszek był zdrów i wszystko było dobrze.. :( gdyby tylko dało się to przewidzieć.. Najgorsze jest to że nie wiem jak maluszek się miewa po badaniu :( mln myśli. Jak to się uda to będę najszczęśliwsza na świecie. Takiego zwątpienia nie miałam nawet jak było ze mną źle jak miałam zator i zawał płuca, ale teraz martwię się nie tylko o siebie :( chyba nawet wolałabym żebym ja się z czymś zmagała niż moje małe niewinne stworzonko :( nie wiedziałam że można tak bardzo kochać kogoś mimo że się go nie widzi i nie zna do końca :( ja już zrobiłam wszystko co mogłam a i tak mi strasznie ciężko..

3jgx3e3kabw7uupr.png
Mocno trzymam kciuki za Twoje dzieciatko. Badz dobrej mysli. Wiara czyni cuda.....

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Marika wiem ze nam latwo sie mówi trzymaj sie czy bądź dzielna ... gdy za duzo myślę o złych rzeczach ktore mogą spotkać dzieciątko staram sie zająć czas... spotykać z koleżanką czy isc do kina z córką. Oderwanie myśli to chyba jedyny sposob. Ale ciesze sie ze idziesz posłuchać maleństwa. Szkoda ze nie mieszkamy blisko, podrzucilabym Ci detektor.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny mega ważna rzecz

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie tworzy się nasze forum zamknięte. W wiadomościach prywatnych do mnie proszę aby napisały te dziewczyny, które chcą mieć do niego dostęp. Oczywiście ja sama też robię taką roboczą listę, ale jest nas dużo i boję się, że mogłabym kogoś przeoczyć przez przypadek.
Sprawa jest pilna. :)

Jeśli do forum zamkniętego będą chciały dołączyć osoby, które praktycznie wcale lub wcale się nie udzielają to będę Was prosiła o zaakceptowanie takiej kandydatury.

Forum zamknięte ma być miejscem, gdzie czujemy sie komfortowo i bezpiecznie.

reklama
Dziewczyny jest lipa :( dostałam zwolnienie tylko na tydzień... Lekarz powiedział że praca w moim zawodzie, stres, bóle brzucha nie są powodem do tego żeby wystawić mi zakaz zatrudnienia. Tego nie ma w ich niemieckim prawie ochrony matek. Jeśli po 20 tygodniu szefowa mi nie zmieni pracy na siedzącą to wtedy ewentualnie... także :(
Nie spodziewałam się. Jak ból brzucha nie jest wskazaniem? To naprawdę rygorystycznie podchodzą.

Do góry