reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam sie:)

Ja tworze zamówienie w aptece i uzupełniam wyprawkę :) a do tego kłócę sie ze smyk.com

Co do wywoływania porodu i skurczy ja tam tez nie jestem zwolennikiem jak mama4, natura po cos wymyśliła ze ciąża trwa 40 tygodni, to niech tyle trwa. Nie ma co myśleć na zapas ze sie akcja sama nie rozwinie tylko trzeba czekać. U nas termin na 12.11 (b sie rodziła 39+1) czyli mozna by sie spodziewać ze jak teraz bedzie podobnie to koło 4/5.11 moge rodzic. Moja jest Mała wiec mi w ogóle sie nie spieszy by wychodziła, niech rośnie w brzuchu i do 12.11 bym chciała dotrwać:) My jutro wizyta i pobranie Gbs, te wyniki o których mówicie miałam robione wszystkie na początku ciąży, ciekawe czy każe je powtarzać. Grupę krwi mam jeszcze z poprzedniej ciąży. Ja mam skrócona szyjkę co w ogóle sprzyja szybszemu porodowi wiec jak dla mnie juz w ogóle nie ma po co jej masować i ryzykować. Czekam na termin i obym dotrwała. Dla porównania we Francji ciąża trwa 41 tygodni i tak wyznaczają termin, wiec naprawdę mi sie nie spieszy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skrzat ja tez te wszystkie badania mialam na poczatku ciazy i wyniki byly dobre , wiec dlatego moze mi nie karze ich powtarzac - cholera juz wie. Kazdy inaczej...

Milagros a dlaczego grupe krwi od nowa przeciez pesel Twoj jest , ja w tamtej ciazy wlasnie zmienialam nazwisko i nie bylo problemu i teraz tez nie robie od nowa

Mamo czworki akurat w moim pezypadku nie chodzi o to ze chce urodzic wczesniaka bo mam taka zachcianke , chodzi o to aby urodzic w terminie, w 38 -39 tyg aby uniknac cesarki. Ale tez nie na sile i obojetnie jakim sposobem. Olejek rycynowy mnie nie przekonuje i tym bardziej bez kontroli i lekarza lub poloznej

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

MartiniM ja wszystkie badania miałam robione na początku i teraz tylko robię morfologię, mocz no i gbs...

Mama czwórki właśnie mieli zamówić ale koleś mówił że nie wie czy będą no i pytałam wczoraj i nie dostali...

Emalka a stamtąd też zamawiala? Koszt dostawy są dość duże, ale może można z odbiorem osobistym gdzieś?

Mama czwórki ze sprzątaniem mam tak samo.. niby moja brygada jest skromniejsza ale potrafią w sekundę wywrócić dom do góry nogami [emoji52]

37 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Keejti absolutnie nie piłam do Ciebie;-) ;)
To takie moje ogólne luźne przemyślenia i dotyczyły wyłącznie sytuacji gdy nie ma wskazań do wcześniejszego rozwiązania ciąży. Nawet nie pomyślałam o Tobie piszący tego posta. U mnie też zakończenie ciąży ma nastąpić w pierwszym dniu skonczonego 38 tygodnia bo są ku temu powody medyczne. Czasem są takie sytuacje, że wskazań medycznych do wczesniejszego porodu brak , a kobieta ma takie widzi mi się - bo tak jej powiedzmy wygodnie i kombinuje z wywoływaniem- i tego właśnie ja bym nie robiła ale to tylko moje zdanie. Każda z nas jest dorosła i na tyle świadoma że sama o tych sprawach decyduje.

Martini- Badania na kiłę i Hbs robiłam dwukrotnie. Raz właśnie na początku, a teraz je powtarzałem bo gin mówił że powinny być aktualne.

Z tymi badaniami to zależy właśnie chyba od szpitala... mój gin jest ordynatorem w tym szpitalu w którym chce rodzić więc ufam mu że wie co mi zlecić a co nie trzeba drugi raz... ale w pierwszej ciąży w szpitalu gdzie rodzilam akceptowali kartę krwiodawcy z gr krwi a w innym gdzie byłam wcześniej na patologii mieli z tym problem ale ogólnie nie zrobili mi bo chyba wiedzieli że wtedy akurat nie urodze [emoji6]

Milagros ja w sumie sama nie wiem z tymi bólami ale myślę że teraz póki nie wyczujesz konkretnych, reguralnych skurczy to te bóle to tylko trening...

37 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

aob ja kupiłam w zielarskim na moim bazarku, także nie pomogę w kwestii dostawy :(

Co za tragiczny dzień, ostatnio zaczynam żyć dopiero ok 14. Od kilku dni zbieram się by sprzątnąć łazienkę, ale nie mam na to sił. Zmusiłam się by się ubrać i wyjść do sklepu także to już sporo :p Rosołek się gotuje a ja chyba się zdrzemnę po raz drugi dziś :p

Milagros- ten ból jest ciągły, czy raczej przechodzi i co jakiś czas się powtarza? Skurcze pogodowe mają przede wszystkim to do siebie, że są regularne - o czym pewnie doskonale wiesz. Jak coś Cię bardzo niepokoi to dzwoń do gina.

reklama
Do góry