reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja na ostatniej dwa tyg temu gin miała tylko przypuszczenie, powiedziała że na następnej 8 już mi powie także też czekam:)
A napisz Coś więcej o sobie :)
Ja tez mam teraz wizyte 8 :) To moja druga stymulacja , a 3 transfer...Przy pierwszej udalo sie uzyskac 3 zarodki ,ale zaden nie zostal :( Teraz mialam w lutym druga stymulacje, no i z 6 komorek byly tylko 2 z czego 1 tylko rozwinela sie do blastocysty a jedna to morula - bylam zalamana, ze wrazie co nie ma juz nic w zanadrzu,ale z tym jednym zarodeczkiem sie udalo :) Ogolem mam endometrioze 4 st, niedoczynnosc tarczycy i Hashimoto. Staralismy sie od jakis dobrych 3 lat o dziecko...

reklama
Cześć dziewczyny codziennie czytam wasze posty ale jakoś totalnie brakuje mi siły żeby wykrzesać siebie coś sensownego.
Upały mnie wykanczaja do tego kręgosłup siada byłam już u neurochirurgia Ale póki co nic mi nie może dac przeciwbolowego tylko proponował blokadę.
Dziś wybrałam się na małe zakupu bo okazuje się ze dotychczasowa garderoba jakos mała się zrobila- zwłaszcza spodnie i biustonosze :-/
Jak większość tez cierpię na bezsenność i bole głowy ale te przypisuje kregoslupowi. A że snem różnie bywa przeważnie budzę się ok 3 i jestem mega głodna.
Poza tym ze zmian zauważyłam nieduży rozstep nad pepkiem- pojawił się mimo smarowania oliwka :(
Za tydzien ide do lekarza czyli w 15 tc może zdradzi mi tajemnice kto u mnie mieszka.

Witam nowe mamusie :-)

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę przespanej nocy.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Te uplawy to chyba zmora wiekszosci z nas :( Mnie juz to zaczyna wkurzac chyba bardziej niz ta bolaca glowa :) Do tego taki niekomfortowy zapach - wpadaloby sie podmywac kilka razy na dzien chyba...Odczuwam co ktorys dzien pieczenie jakby, wiec chyba na nast wizycie za 2 tyg musze zglosic dr o tym. Mnie tez sie robi mala garderoba - brzuchol spory sie robi i niesttey niewygodnie - ale w przyszlym tygodniu moze kupie sobie jakies sukieneczki na lato :)

Witam nowe mamusię.

Ja jestem zajechana jak koń po tym dniu, 35st w słońcu.

Co do psiaka, ja że swoim chodziłam po każdej drzemce na dwór, po każdej zabawie, jedzeniu czy piciu. Ogólnie co 30min się zdarzało. Kiedyś w akcie desperacji nakrzyczalam na nią bo nasikala na łóżko ze złości ale to nie jest dobra metoda bo psiak bardzo przezywa, ale człowiek też ma granicę wytrzymałości...
A dużo dały długie spacery. Problem też był w tym że nawet jak chciała siku to nie umiała zawołać. Teraz piszczy patrząc prosto w oczy. Ale był moment że co pisnela bieglam na dwór a ona zachwycona bo uwielbia :D albo wtykala dupke pod sam nos że chce iść siku :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

MartiniM witaj
Gratulacje i dobrze ze wreszcie jest na dobrej drodze
Skąd jesteś? Twoje pierwsze dziecko?
Milkagros uśmiałam się z tego piszczenia

No nie wytrzymam chyba dzisiaj z tą głową :(

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja też z bólem głowy ale dziś aktywny dzień pół godziny temu wróciliśmy. Oglądaliśmy jeszcze 3 mieszkania i ciągle coś ale jedno najlepsze wybraliśmy wstępnie. A teraz bylismy u tej siostry co miała komunie, zaprosili na kolacje i jakoś się zasiedzielismy. Umeczylam się.

Witam nowa mamę.

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj MartiniM. Rzeczywiście macie przejścia za sobą. Oby tym razem wszystko skończyło się tak jak powinno [emoji110][emoji110][emoji110]

Diabliczka może zimny kompres na głowę zrób? Ostatecznie zawsze jest apap do wzięcia.

Keejti to dobrze że jest już jakieś światełko :)
Ja wzięłam 2 tabl i zobaczymy...
Dzisiaj mi gin powiedział czy wiem że w ciąży się nie he cytrusów...hmm? Dlaczego? Bo są zagraniczne i z dużą ilością chemii oraz różnego świństwa co nie sprzyja ciąży. Sok z marchewki można pić :)

Edit emalka ja już dzisiaj po 4 tabl. Leżę z ręcznikiem . W pierwszej pamiętam też tak miałam i zgaga. Skurcze to Pikuś przy tym. Brzuch mnie jeszcze pobolewa ehhh

reklama
Witam nowe Mamy :)

Ja tez się budzę z bólem głowy i od razu robie sobie zimny okład na czoło oczy i skronie. Czasem drzemka potem i przechodzi jakoś. Ja mam jakąś blokadę przed braniem przeciwbólowych i mój organizm chyba już wie ze musi sobie radzić sam .

Dziś już zakupiłam koszyk truskawek i zjadłam tyle ze chyba nigdy wcześniej tAK dużo.

Dziś cały dxien na dworze spędziłam pięknie było. Ja na leżaczku niko biegał i się bawił. Potem grill i pyszna wiosenna sałata . Tak to ja mogę nawet na bóle tak nie zwracam uwagi wtedy. Brakuje mi książki jeszcze na tym leżaczku ale przy Niko się nie da bo on ma tysiąc pomysłów na minutę i trzeba go obserwować hehe.

Keejti ciesze się ze cos ruszyło z wyborem mieszkania i wkrótce bedxie żyło wam się lepiej. Jest piekarnik w tym najlepszym mieszkaniu?

Kurcze diabliczka nie przypuszczalabym, ja jem i jadłam tyle cytrusów ze ho ho. I nie wiem cxy umiem zrezygnować. Mam nadzieje ze te bóle ci przejdą. Wspolczuje bardzo.

Em ka podziwiam Cię za charyzmę, silna z ciebie kobieta i widzę że nie tsk łatwo się poddajesz. Gratuluję udanego wyjazdu.

Lilith twojego serducho najważniejsze chciałaś uratować te kociaczki, zrobiłaś wszystko co mogłaś

Aob66 pojawiasz się i znikasz i znikasz. .. :) tak mi się ta piosenka skojarzyła

Do góry