emalkadream
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 24 Kwiecień 2016
- Postów
- 1 199
Justyna na anemie najlepiej wątróbka dla mnie bleee za Chiny Ludowe i pół Ameryki tego nie zjem.
Ale jak miałam anemie to zapijalam soczek z buraków z sokowirówki z dodatkiem zielonej pietruszki. Można dodać też jabłko wtedy ma lepszy smak. Niestety obróbka termiczna niszczy sporą część żelaza w warzywach. Dużo żelaza jest też w szpinaku. podobno cuda działa też zakwas z buraków możesz poczytać o tym w necie. Żeby żelazo dobrze się wchlanialo trzeba jeść też dużo produktów bogatych w witaminę C.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale jak miałam anemie to zapijalam soczek z buraków z sokowirówki z dodatkiem zielonej pietruszki. Można dodać też jabłko wtedy ma lepszy smak. Niestety obróbka termiczna niszczy sporą część żelaza w warzywach. Dużo żelaza jest też w szpinaku. podobno cuda działa też zakwas z buraków możesz poczytać o tym w necie. Żeby żelazo dobrze się wchlanialo trzeba jeść też dużo produktów bogatych w witaminę C.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom