reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Migduch moze oznaczać słaby test , musisz wierzyć ze nedzie dobrze !

Lilith moi rodzice maja takich sąsiadów którzy tez nie maja swojego gustu i wszystko zgapiaja od rodziców od elewacji domu do firan baba ubiera sie jak mama, a hitem było jak kupili sobie identico auto prawie taki sam kolor jak my, kupiliśmy auto w komisie niedaleko rodziców stały tam 2 prawie identycznie różniły sie tylko skóra welur w środku oraz rokiem , i minimalnie kolorem różnica widoczna tylko jak stoją obok siebie , my kupiliśmy, pojechaliśmy raz do rodziców a za 2 dni dzwonią moi rodzice ze sąsiadom sie chyba żal zrobiło i kupili sobie to drugie auto:) no hit:) ja to mowię mamie ze trzeba na to patrzeć z tej strony ze musza myślec ze mamy dobry gust skoro wszystko tak zgapiaja :)

Ojej dla
Mnie sex mógłby nie istnieć .

Martusk witaj :)

Linka hejka :)

Oj wzdęcia tez mam okropne brzuch wieczorem fo taki jak miałam w 5 mcy w poprzedniej ciazy a nie mam problemów z zaparciami raczej mnie goni i poranki sa okropne bo leci ze mnie Gora i dołem :((

Ale mi lilith nadrobiłaś smaka na ta zupę dyniowa ...

Kurczę mój mały jeszcze nie spi a ja bum juz chętnie poszła

reklama
Lilith trochę rozumiem te oszukane grudniowki, tam mają świeży wątek, tu ciężko nadążyć za Wami :p

Cześć martuska! :-)

Linka witaj! :-)

Princesseczka u mnie też przodozgiecie i w poprzedniej ciąży było sporo baradzkowania gdzies do połowy i żadnego plamienia czy krwiaka.

Dorota heh nie wiem czy podpytanie właścicielki o sąsiadów coś da. U mnie nie wspomniała ani słowem że pod nami mieszka chory chłopak i tak krzyczy że jest w stanie wzbudzić Zu podczas drzemki a jego rodzina tak czasem przeklina i robi awantury, że jego krzyk to nic przy tym. Mówiła tylko ze drugi syn często robił imprezy ale że przestał. No niby, ale ze dwie ostre się zdarzyły. Choć jak zobaczył mojego focha to przeprosił i więcej imprez nie było. Za to najbardziej najeżdżała na sądiadów polpietro niżej że niby snoby i nie ma co sie z nimi zadawac, a dla mnie oni są najfajniejsi. Babeczka przynosi czasem różne warzywka dla Zu czy dla nas z działaczki. Przyniosla też worek deserkow z gerbera bo ich znajomy pracuje.
Więc to samemu przyjdzie ogólnie ocenić jacy będą nowi sąsiedzi.

A co do świąt... U mnie jak myslalam. Wszyscy mnie wkurzali. Każdy myśli że jest taki fajny i najmądrzejszy. Na koniec nie wytrzymałam i każdy usłyszał co myślę łącznie z mężem. Moja mama myśli że ja to powinnam się cały czas uśmiechać, bo mi przecież jest tak super. Nic tylko siedziec i pachniec. Tyle ze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Moze i ona na prawde sie duzo w życiu narobila i miala wiele zmartwien, ale nie wie jak to jest siedziec samej z dzieckiem całe dnie i noce. No i w ogóle siedzieć tyle w domu. To już jest jakieś 3 lata. (W ogole duzo ludzi uwaza jak to mi jest fajnie). Jeszcze mi się wtrąca jak mówię do Zu, a to mnie już najbardziej wnerwia.

Witam sie i Ja ;) U mnie dzisiaj znowu brak apetytu a teraz na wymioty bierze ehhh;/ juz ponad 4 kilo na minusie.
Witam nowe mamusie :)
Jezeli chodzi o przytulanki to my narazie 2 razy odkad dowiedzialam sie o ciazy i bylo ok bez plamien ale tez sie boje i raczej unikam przynajmiej do konca 1 trymestru :)
Czy u was tez dzisiaj tak piekna pogoda ? U nas wspaniale spacerek z Coreczka i mezusiem zaliczony :)
Dorota fajny domek :)

Lilith dziękuję za pytanie ;-) samopoczucie po południu lepiej z rana jest najgorzej bo nos mam zawalony niestety :-/

Aob ja też nerwowa bez ciąży, oj bardzo[emoji14]
Dorota super domek, miejsca duuuzo :-)
My wczoraj klucze odebralismy,że tak powiem. Poprawki kosmetyczne zostały, w postaci listew przy podłodze, i w łazience szybę przykrecic. No i czekanie na meble i agd ah, jeszcze trochę zanim sprzęt przyjdzie :-)

A ja dziś jak wasze dzieci, wróciliśmy to poszłam na drzemkę :-)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczyny! :D
A ja mialam takie super swieta - zjadlam chyba 500 jajek hah.. Taka ochote mialam :D Pozniej ciasta i niedawno dopchalam sie (az wstyd przyznac) cheesburgerem z maka :p

A ogólnie dzisiaj caly dzień z TZ jezdzilismy sobie autem, zdjelismy dach i cieszylismy sie pogoda :D ja bylam kierowca,
Jeszcze wieksza frajda!

Teraz pierwszy raz w ciazy dopadla mnie chyba... Zgaga ;o nigdy w zyciu nie mialam, ale do przeżycia, chociaz upierdliwe :p

Jutro nareszcie sie wyspie!

aaa! I oczywiscie Spóźnione wesołych swiat i braku komplikacji, zdrowych maluszkow i bijacych serduszek! :*

f2w39jcgdz0az452.png

Gosia to fajnie zpedzilas dzień z Tz ;-)

Joasiu oj rozumiem cie doskonale z tym siedzeniem w domu i że ludzie myślą że my mamy tak super, mój m też tak uważa i to mnie też wkurza najbardziej, ale musisz wyluzowac bo zwarjujesz, Ty wiesz swoje i to jest najważniejsze ;-)

Milagros czyli u was też szykuje się przeprowadzka? Kiedy?

Lilith no mam nadzieje ze sąsiedzi będą ok, 5 domków dalej mieszka koleżanka która zna tu wszystkich więc jej mogę podpytać ;-), dobry pomysł z tym przywitaniem się, no zobaczę jak to wyjdzie ;-)

Jutro o 19,30 odbieramy klucze, ja wrócę z dziećmi do domu bo oni do spania a m zrobi tam pomiary, ja na spokojnie sama z Lili pójdę tam w środę aby sobie obcenic, kurcze nie mogę doczekać się już hi
Jeśli chodzi o moje bóle to właśnie czuję że cześć z nich jest spowodowane moimi zaparciami, dziś tabletki żelaza nie wezmę może uda mi się oproznic byłoby lepiej.

Witam nowe mamusie

Miłego dnia

Dorotko mój gin nie kazał mi brać żelaza w poprzedniej ciąży, chyba że hemoglobina byłaby poniżej 10. (Najniżej miałam 11, ale w ciąży to jest ok). Właśnie przez wzgląd na zaparcia, które są niebezpieczne w zaawansowanej ciąży.
Mnie co rano pobolewa tak brzuch, aż do wizyty w wc. Uważam, że to wina cc, bo ciut lżej ale jednak miałam przez ostatnie dwa lata.

Cześć dziewczyny:)
U nas juz dzieci na chodzie, to i ja na nogach:) oglądamy wall-e i jemy śniadanko:)

Dorota ale fajnie z ta przeprowadzka:)

Joasia - z czego piszesz doktorat? W czym sie specjalizujesz? Ja mialam zacząć od przyszłego roku... Muszę promotorowi powiedzieć ze jednak tylko zaocznie dam radę pisac.. Ze etat muszę odpuścić na jakieś dwa lata... a proponował nawet prowadzenie zajęć itd..:( ja z branży zarządzania w IT

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ivi technologia chemiczna. Temat związany z tworzywami sztucznymi i mechaniką. Prowadzenie zajęć jest super. Ja prowadziłam 3 lata. Fajnie jest stanąć po drugiej stronie.

Do góry