reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob powodzenia!!! Oby jak najszybciej i jak najmniej bolu!

Joasia to niezle Twój laktator stymuluje piersi! 120 ml niezły wynik!

Emalka strach jest normalnym uczuciem. Ja też się bardzo boje, szczególnie ze pierwszy poród miałam masakryczny. A im dłużej czekamy tym jest gorzej...

Mama 4/5 to rzeczywiście musi być jakaś alergia skoro są to czerwone plamy.

Milagros, Ivi dobrze mówi. ,,Życzliwi'' zawsze się znajdą i zamiast pomoc tylko człowieka zdołują.

Moja mama dziś poszła z córeczka na spacer, a ja leżę. Rano ciśnienie znowu było w okolicach 140/80, ale na razie nie panikuje bo ruchy małej czuje.

41 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11-14.11.16

reklama
Będzie jak będzie trudno najwyżej narobie tam cyrku zemdleje czy coś. Jakoś wylezc musi[emoji6] najwyżej zostanę legendą [emoji5]

Milagros co to za uczulenie się Was przypetalo [emoji53]
Mamo 4 właśnie jak ostatnio czytałam że ogarniasz mieszkanie zaraz po wyjściu ze szpitala to byłam w szoku jak to możliwe z rana na brzuchu. [emoji32]

Joasia mam nadzieję że z dnia na dzień będzie już tylko lepiej z maluszkiem.

Skrzat czyli może z tego stresu o brak ruchów sobie poród przyspieszylas sama [emoji5]

Kejti słabo z pracą męża Ale rozumiem doskonale obawy. Wiadomo że należy się i tacierzynski i ewentualnie opieka po cc. Ale w pracy jak to w pracy różnie mogą na to patrzeć. U mnie mąż bierze wolne 1,5tygodnia potem przyjedzie mama na jakieś 10 dni. U jednego i drugiego grudzień w pracy to nie jest czas na urlopy. Zresztą u mnie też nie. Zawsze jest koniec roku spinanie posladow i zamykanie planów.
Ale ale od stycznia moja teściowa idzie na emeryturę [emoji32] żeby tylko nie wpadła na jakiś głupi pomysł pomocy... [emoji32] ja z nią godziny nie daje rady wysiedziec. [emoji6]

Po naszym wrześniowym malowaniu mieszkania zostały do ułożenia listwy przy podłogach. Mój mąż wymyślił że nie będziemy kłaść plastikowych czy papierowych tylko całe drewniane. I był nawet w ubiegłym tygodniu fachowiec który miał to zrobić ale mi uciekł po docieciu jednej listwy. Niby wyszedł po inną piłę i jeszcze nie wrócił [emoji28] jak w programie usterka. Mąż się wkurzyl i dziś wypożyczył pile i sam to robi. Jakbym wiedziała jaki to syf będzie to w życiu bym się na to nie zgodziła [emoji22] wszystko w kurzu. Ze dwa dni będziemy po tym sprzątać [emoji42] bałagan większy niż po malowaniu.

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

Milagros nie sluchaj. Jak dostaniesz kryzys to my już Cie zmotywujemy [emoji4]

Emalkadream ja po takiej masakrze śmigam jak złoto, a to czwarta doba. Więc Ty po cywilizowanym cc też będziesz.

Martussia no mąż poszedł na zakupy. Wrócił i mowie mu, że zamroziłam kolejne 100 [emoji41]

Ja sie znowu zdrzemnęłam dziś. Kurde przyzwyczaje się do drzemek, a jak Gabryś wróci to dopiero da mi popalić [emoji4]
Podczas mojej drzemki mąż tam pojechał (bo odwiedziny od 13) i mówi, że już wyjęli większość rurek. Kazali przywieźć smoczek i moje mleko już dziś mu dadzą, ale tam ściągne na świeżo [emoji4][emoji4][emoji4]
Idzie wszystko ku dobremu.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Milagros ja z lovi mam wkladki laktacyjne i są ok. Dodatkowo czasem zakladam muszle z baby ono. Nakladek nie mam.

13.10.2016 córcia

Dzień dobry ledwo wszystko nadrobilam dlatego nie odniosę się do każdej ale wszystkim rozpakowanym serdecznie gratuluje, Joasia współczuje przeżyć i życzę Wam dużo siły i zdrówka. Ja leżę od wtorku na patologii ale dopiero wczoraj wieczór odkryłam gdzie mi łapie Internet i jest to pod ip na sali mi niestety nie łapie :/

Ciężarówki jakie macie dziś ciśnienie?
Rano miałam podwyższone, później normalne a teraz znowu 143/86.
Myślicie żeby jechać na ip?

41 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11-14.11.16

Martusia ja bym pojechała na ip. To nie czas na takie ryzykpwanie. Podepna pod ktg sprawdza przepływy i głowę będziesz mieć spokojniejsza.

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

Martusia zdecydowani, jechać i sprawdzić. Z ciśnieniem nie ma żartów.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ja Wam juz porodu nie bede opisywac jak to sie mowi bylo minelo, najważniejsze ze juz po ;)
Prosze o zlote rady na nawal w czwartek sie zaczelo ból i puchniecie a dzis juz troszkę mniej spuchniete ale dalej boli. Do tego te sutki duze i twarde i masakrycznie boli jak mala ciagnie.

Emalka ja sie balam panicznie choc ta cc o niebo lepsza, pod blizna i nad mam krwiaki ale ogolnie smigam i wszystko robie to co wczesniej poza noszeniem Julka. Ja mysle ze mi pomoglo to ze bardzo wczesnie wstalam- cc skonczylo sie 17.40 o 23 siedziałam na lozku bez większego problemu a o 5 tez bez jakiegos super bolu chodziłam. Rano poszlam pod prysznic i ogolilam sobie nogi bo wczesniej nie zdazylam:d
Wiadomo ze to nic przyjemnego ale szybko sie zapomina majac maluszka przy sobie.

Martusia ja bym pojechala sprawdzic a powiedz gdzie zamierzasz rodzic?

Aob trzymam kciuki!

Dzieki dziewczyny, maz byl w pracy wtorek i srode wezmie okolicznościowy a potem pewnie tydzien opieki na mnie.

Karosznurek az mnie zabolalo;/

Aaa! Najadlam sie pączków z Nutellą i wczoraj i dzis odpukac malej kompletnie nic ;)

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Do góry