reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

1478785662813.jpg

Poranny widok z okna :D

40 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11-14.11.16

Załączniki

• 1478785662813.jpg
    1478785662813.jpg
    55 KB · Wyświetleń: 482
reklama
Super. W Warszawie wczoraj cały dzień sypalo Ale nic się nie utrzymało.

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

Asiu, ważne żeby miał odpowiednią opiekę. Niech nabiera sił a potem da popalić rodzicom[emoji12] Zdroweczka[emoji6]

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji4]
Czekamy na Ciebie syneczku[emoji173]

Ale dużo śniegu, aż mi się zatęskniło za Polską :) Tutaj tylko chmury i deszcz.

Mamo czwórki piękne imię wybrałaś dla synka. Wszystkie mi znane Krzyśki to fajne chłopaki. Poza tym to imię jest teraz mało popularne, więc można być spokojnym, że jak się zawoła za Krzysiem na podwórku to nie obrócą się trzy inne głowy ;)

Gabryś też pięknie! Było na mojej liście w top 3, ale mąż bardzo chce mieć w domu Alexandra. Podoba mi się też Leon. Joasia dobrze, że trochę udało Ci się odespać. Od razu człowiek inaczej funkcjonuje.

Agul(ek) gratulacje! Synuś przesłodki. Ja się chyba nigdy swojego nie doczekam. Zostały dwa tygodnie, a i tak nie wiadomo czy panicz zechce wyjść na świat w terminie.

Dziewczyny, które mają pokarm: jak powstrzymujecie wyciek pokarmu w nocy? Śpicie w stanikach z wkładkami czy jak? Ja od kilku tygodni mam siarę, a ostatnie dni to w ogóle jakaś tragedia, w nocy pół łóżka zalewam.

Bedemam - ja też uwielbiam imie Krzyś :) Ale niestety mój wujek miał tak na imie i za bardzo by się "przekładały" wspomnienia.. więc zrezygnowaliśmy.
Przed porodem i cały czas teraz śpię w staniku laktacyjnym a wkładki jeszcze raz w środku nocy musze zmieniać;)

Joasia strasznie przykre to co Cie spotkało. Ale najwazniejsze ze sa dobre wieści, ze wszystko idzie ku dobremu i ze synus tak dzielnie sobie radzi.

Princeseczka a co polozna powiedziała, ze duzo czy mało? Moj strasznie słabo je, od piątku przybrał 140g i tak mysle czy to nie za mało... Dzisiaj polozna do mnie dzwoniła, miała przyjechać z tym, ze jak sie dowiedziała, ze nie mieszkam na tym samym osiedlu to jednak przełożyła to na przyszły tydzien.

A z ta maseczka to nie wiem dokładnie jak to jest ale wtedy miałam mieć wtedy narkozę ogólna wiec wydaje mi sie, ze z tym tlenem puszczali mi cos co miało mnie otumanić.
Teraz jak miałam znieczulenie w kręgosłup to z maseczki leciał sam tlen i tez jak poprosiłam trzymali mi z boku buzi.

Mamo4, a raczej piątki gratulacje, rewelacyjne wieści!

Karola jesli to plamienie Cie niepokoi to zawsze mozesz podjechać na IP, niech sprawdza co i jak.

Firana moj robi żółte i takie grudki coś jak ścięta jajecznica hehe. Spróbowałam ostatnio spagetti i kupka była zielona, wiec juz wiem ze pomidorów jeść nie moge.

Dzisiaj byłam małego zapisać do przychodni i w USC. Teraz jeszcze musze podjechać do pracy go ubezpieczyć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Karola myśle ze to nie koniec wydzieliny. Ja w poniedziałek miałam masaż szyjki i do dziś leci mi brązowa wydzielina. Kiedy z wieczora przestaje lecieć nagle rano wylatuje kolejna porcja. Dziś zauważyłam czysta galaretkę czyli to wkoncu czop po 4 dniach od gmerania. Skurcze mam codziennie nie regularne.
Moze na weekend uda sie urodzić.

Bede mama mi co noc wylatuje siara ale tylko z lewej piersi. spie w miękkim staniku bez fiszbin i zakładam wkładkę laktacyjna. Wcześniej bez wkładki miałam pozalewane i podklejone podkoszulki.

reklama
Dziewczyny może poniedzialkowa pełnia będzie Wasza i Waszych maluchów [emoji6] U mnie też siara tylko z jednej strony Ale też nie taka że moczy mi pizame.

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

Do góry