reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Kasia a kiedy mialas robione usg? Jak cos cie niepokoi to lepiej sie wybrac do lekarza i sprawdzac, nawet jak to ma byc codziennie, ja przynajmniej bym tak zrobila;)

reklama
czeonych plamień to bym nie przeżyła. pojechała bym od razu na pogotowie. Juz wariuje

To nie wariuj, ja kilka dni plamiłam i jak widzisz nadal się zdaża ... trzeba być dobrej myśli :tak:

''Inną przyczyną plamień we wczesnej ciąży jest pozbywanie się z organizmu resztek krwi. Do pewnego momentu może być potrzebna, aby chronić zarodek, a po jakimś czasie jest po prostu usuwana.''

Ja bym sprawdzala nawet brazowe plamienie bo u mnie w poprzedniej ciazy brazowe brudzenie to byl zwiastun czegos niedobrego...wiec dla mnie nie istnieje podzial na bezpieczniejsze albo mniej bezpieczne plamienia, lepiej sprawdzac wszystko zeby moc zareagowac w pore. Czasem wystarczy dupek albo lutka i wszystko jest ok:)

ostatnie usg miałam w czwartek. było ok. tylko, że były 2 jajeczka ale 1 zarodek. czyli jakby były w planie bliźniaki ale jest jedno serduszko. Gin powiedziała, że to się wchłonie i będzie ok. Jak zapytałam o plamienia to powiedziała o oczyszczaniu i o tym 2 jajeczku (pustym). Ale już ponad tydz nie było plamień a tu dzis...

To nie wariuj, ja kilka dni plamiłam i jak widzisz nadal się zdaża ... trzeba być dobrej myśli :tak:

''Inną przyczyną plamień we wczesnej ciąży jest pozbywanie się z organizmu resztek krwi. Do pewnego momentu może być potrzebna, aby chronić zarodek, a po jakimś czasie jest po prostu usuwana.''

Ja ostatnio to o 2 w nocy poszłam nogi golić. Bo stwierdziłam, że jak będę musiała pojechać do szpitala to muszę być ogarnięta ;) No wariatka ze mnie się robi :p

Cześć :-) jeden szczęśliwa po :-) :-) :-) było słychać serduszko :-) :-) ciąża tak 6,5-7,0 tygodnia :-) Ale się cieszę..aż się popłakałam kiedy je usłyszałam :-) :-) :-)

Załączniki

• 1457976067598.jpg
    1457976067598.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 74
  • 1457976078517.jpg
    1457976078517.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Milagros a jak sie czujesz po dupku? Ja go bralam ale rozregulowal mi cykl, zle sie czulam, bolal brzuch, wiec lekarz zamienil na lutke i teraz biore ja 2xdziennie setke, mam nadzieje ze to wystarczy;)
Wydaje mi się ze normalnie. Dupka dostałam właśnie na bóle brzucha i ze względu na pierwsza stratę. Ale jajniki dalej mnie bolą czasami Ale podobno to normalne staram się tam pocieszać :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Do góry