reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aaaa a co do porodow tez nic nie ogladam - nie chce, co ma byc to bedzie pojde na zywiol i przekonam sie na wlasnej skorze ;) sluchac juz wszystkich znajomych tez nie chce ,bo po co tak jak moj dr mi powiedzial wysluchiwanie kolezanek nic tu nie da, wiec juz jak sie pytaly czy dostalam ta kwalifikacje to mowilam ze nie ale temat zamkniety i nie chce sluchac tych wszystkich opowiesci bo to mi nie pomaga ;)

reklama
MartiniM i dobrze nie słuchaj, każdy poród jest inny bo każda z nas jest inna (tak jak ciąże u rożnych kobiet a nawet i każda ciąża u tej samej kobiety, ja w drugiej ciąży i ona tez inna od pierwszej).

Le a wlasnie mój urodziny tez ma w połowie listopada... ale na razie ta rocznica na czasie. Nam by sie nowa nawigacja przydała, ale nie wiem czy ryzykować czy lepiej by sam sobie wybrał, a ja wole kupic by była niespodzianka. Poza tym staram sie nie robić takich drogich prezentów, a nawigacja to juz wydatek po as 500zl. Jedyny wyjątek był w zeszłym roku jak poszalałam, ale raz na kilka lat mozna ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie torba już częściowo spakowana- torby mam dwie.. Jedną taką większą sportową, drugą mniejszą też sportową. Do tej drugiej tylko mam wpakować jeden komplet ubranek dla maluszka, 2 pieluchy tetrowe, rożek i 10 pampersów i zostawić przed cc na oddziale noworodkowym.

Dziewczyny- ciśnienie mi tak skoczyło, że chyba miała ze 200. Zniknęło mi dzisiaj prawie 2 tys. z konta w BGŻ BNP Paribas:crazy:. W końcu doszłam do tego, że zaksięgowali mi dwa razy te same wypłaty z 19.09, raz były zaksięgowane 21, a drugi dzisiaj i dzisiaj drugi raz zaksięgowali te operacje i drugi raz potrącili mi te kwoty z konta:realmad::realmad::realmad:
Sprawy nie można w żaden sposób załatwić od ręki, tylko musiałam po ponad pół godzinyym tłumaczeniu i rozmowie z konsultantem dyktować reklamację i teraz mam czekać do miesiąca na łąskawą odpowiedź i zwrot tych pieniędzy:szok::wściekła/y: Przecież to jakaś paranoja. Ja sobie jakoś poradzę bo dzięki Bogu sytauację mam w miarę stabilną ale przecież są ludzie ,którym bez tej kasy przez miesiąc było bardzo ciężko. Jak któraś ma konto w tym banku to radzę się dobrze zastanowić nad zmianą bo to mi wygląda na jakiś szwindel.
Dziewczyny znające się na bankowości- jest taka opcja, żeby oni mi tej kasy w ogóle nie oddali?

Kliska- zdrówka życzę. Jak tam sprawy cukrzycowe? Ostatnio jakoś przestałam całkowicie zaglądać na wątek cukrzycowy... U mnie cukry na ogól w okolicach 120-125 i nie wiem co powie diabetolog. Szczerze to nie stosuję bardzo rygorystycznej diety bo na tamtej chudłam.
Wykluczyłam białe pieczywo, ciasto, drożdżówki i inne słodycze oraz słodkie napoje i cukier w czystej postaci. Resztę jem normalnie. Dziś mam wizytę u diabetologa - zobaczymy jak to będzie.
Dzięki za życzenie zdrówka, nie niestety nie jest najlepiej, ale chyba wyjdę z tego :)
Co do cukru to różnie, dzisiaj troszkę podwyższony, ale tylko jeden wynik ponad normę 121, więc się tym nie denerwuję :) Nie wiem czy ta choroba ma na to wpływ. Mam w sumie różne reakcje na niektóre produkty - przestałam jeść mleko z płatkami owsianymi i 2 morelami, bo mi podnosiło cukier. W sumie stosuję indeks glikemiczny i staram się jeść te rzeczy, które mają niski. W sumie w każdym posiłku muszę mieć jakieś odpowiednie warzywa...
Co do prezentów to ciężko coś doradzać, ja swojemu kupiłam raz zestaw do founde, bo on uwielbia czekoladę i jest to miły sposób na spędzenie czasu wieczorkiem, dostał też ode mnie głośniki do laptopa, chciałabym mu też kupić piłkę do siatkówki plażowej, bo lubi grać. Zawsze można upiec tort, a wieczorem zrobić miły wieczór przy świecach, z filmem i kupić jakiś żel do masażu lub coś z durex i ubrać jakąś sexy bieliznę? :) To na pewno będzie miła niespodzianka dla męża :)

Mamo czwórki, niestety nie znam się na tym, ale powinni oddać. Mężowi kiedyś w Śląskim wciagnęło kartę do bankomatu, kasy nie wypłaciło, a zaksięgowało. Potem kartę wypluło, ale bez kasy. Też 30 dni miał czekać, w sumie po 20 kilku oddali kasę. Jak to samo Ci zaksięgowali, to przecież widać, że takie same tytuły wpłat i że kasę 2x pobrało, więc powinni. Ale masz rację, dla nas np. zniknięcie 2 tys. oznaczałoby spore kłopoty.

Kliska, ale sexy bielizna nie na 9 m-c ciąży tylko tak ogólnie? :D

Mama czwórki też miałam kiedyś taka sytuację, że porobilam opłaty z konta w sumie coś wyszło ponad 500 zł i zaksiegowali dwa razy ale ja mam konto w banku spółdzielczym takim rejonowym i po jednym telefonie sprawa była załatwiona pieniądze miałam w ten sam dzień spowrotem a nawet ta babka Co z nią gadalam mówiła ze nawet bez mojego tel pieniądze by wróciły bo system tak działa ze nie puszcza dwa razy tego samego bo każda operacja ma swój nr

U nas dokładnie było tak, że mąż wypłacał w ciągu jednego dnia z jednego bankomatu- 19.09 najpierw 500, po chwili 1200( zadzwoniłam, żeby wypłacił więcej bo potrzebowałam na meble),potem ja wypłaciłam 100zł, ostatnia wypłacała córka -wieczorem 50 zł. Sprawdzałam w systemie bankowości elektronicznej i Te transakcje zostały raz zaksięgowane 21.09 , a dzisiaj drugi raz. Mają różne numery ale kwoty i daty wypłaty(19.09) są takie same. To ewidentnie ich błąd i przecież tam u nich w systemie musi pojawiać się też godzina wypłaty.Z resztą to bez problemu można udowodnić bo bankomaty mają kamery.Dzisiaj dostałam większy przelew, po którym już nic nie wypłacałam, nie mam ustawionego w ogóle debetu na koncie . Wchodzę w system elektroniczny a tam mam dostępną kwotę o 1850 mniejszą niż ten dzisiejszy przelew otrzymany. Jeszcze facet w infolinii próbował mi na początku wmówić, że dopiero dzisiaj pieniądze zostały zaksięgowane i wcześniej pomyłkowo nie pomniejszyli salda dostępnego więc zrobili to dopiero dzisiaj. Ewidentnie saldo księgowe zostało dwa razy obciążone tymi sumami.Sytuacja mnie wkurzyła bardzo bo o ile mam nadzieję , że oddadzą to nie wierzę , że to tylko mnie się przytrafiło. Zauważyłam brak taki dużej kwoty ale nie wiem, czy zorientowałabym się , gdyby to były mniejsze sumy. Ciekawe, czy wcześniej nie było takich sytuacji... W ogóle zastanawiam się kto tu zawinił, czy jakiś ich system, czy to błąd ewidentnie ludzki. Jedno jest pewne- zarówno konto prywatne , jak i firmowe muszę przenieść do innego banku- bo im już nie ufam.

Mnie tez sie dzisiaj ciśnienie podniosło. Pare dni temu poprosiłam siostrę żeby mi kupiła 2 tuby pharmacerisa na rozstępy
oczywiście przyniosła nie taki jak chciałam a gdy dzis chciała zamienić to mimo paragonu takiej opcji nie bylo. Ja się wybiorę do tej apteki i nie napiszę gdzie glupiej ci. wsadzę te tubki. 80 zl poszlo w kosz

Katusia- obawiam się, że nic nie wskórasz niestety. Prawo w Polsce nie pozwala na zwrot produktu leczniczego, medycznego lub leku do apteki. Pozwolę sobie zacytować.
"Zgodnie z art. 96 ust. 5 ustawy– Prawo farmaceutyczne (Dz. U. z 2008 r. Nr 45, poz. 271 ze zm.), pacjenci nie mają możliwości dokonania zwrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych zakupionych w aptece. "
Wyjątkiem jest zakup poprzez sprzedaż wysyłkową np. aptekę internetową.

reklama
[emoji5] Milagros mi ktoś też dał negatyw Ale nie wiem nawet jak to sprawdzić kto i za co[emoji5] dobrze że za jednego nie wyrzucają z forum[emoji12]

Jestem w trakcie 33 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]

Do góry