reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Princeseczka czasami faceci to ignoranci bo nie dochodzi do nich co tak naprawdę dzieje sie z kobieta w ciąży dopiero jak coś zaczyna sie dziać poważnego to rozum im wraca.
Może te bóle to od przemeczenia? Ja tez ciagle na tych samych obrotach to kilka miesięcy temu a przecież dziecko rośnie i coraz bardziej dokucza.
U mnie od kilku dni piękna pogoda a mecze sie w domu z tym chorubskiem.
Muszę dokupić jeszcze 2 piżamy do szpitala, podkłady na łóżko porodowe, pieluszki dla dziecka rozejrzeć sie o kolka kosmetyków. Bede zmuszona zamówić przez neta a tak chciałam sa pochodzić i popatrzeć

reklama
Kaolka- bol podbrzusza juz przeszedl ale za to kosc lonowa nawala jak stoje. Poki co dostalam sniadanie do lozka bo wielkich zalach i gadaniu ze nie moge caly czas lezec.
Wydaje mi sie ze ten bol moze byc wynikiem wczorajszego dlugiego siedzenia i sobotniego dlugiego prasowania wieczorem . Ale rano to sie serio przestraszylam i gdyby nie przeszlo mialam w planach na ip na ktg podjechac (do szpitala dyzurujacego trzeba podjechac chyba,nie?)

Mi tez pare rzeczy brakuje. Nie mam jeszcze podkladow na lozko, lakttator musze zakupic, stanik do karmienia i majtki siateczkowe jeszcze jedno opakowanie musze dokupic. A reszta juz popakowana. Jeszcze pieluszki tetrowe musze poprasowac.
Pieluszek mam paczke newborn biedronkowej dady i lidlowskich tojourus (nie wiem czy tak to sie pisze). Pozniej juz pewnie wskoczymy w rozmiar2.
Plus zamawiania przez neta bedzie taki ze wyjdzie taniej. Ale tez lubie popatrzec na cos na zywo. Wczoraj podczas pakowania torby usmialam sie z podkladow poporodowych. Otworzylam paczke a one sa takie ogrooooomne dlugie i szerokie. Pierwszy raz cos takiego widzialam :D

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mnie dziś w nocy też obudził skurcz, ale wiem ze to nie ten, po prostu jelita, ale aż mnie zgielo :/
Princeseczka lez jak najwięcej a chłop niech nie wymyśla.

Dziewczyny, nie przemęczajcie się :) mnie dzisiaj krew poszła z nosa i nie wiem od czego - chyba tak po prostu. Mi też zostało parę rzeczy do kupienia: podkłady na łóżko, majtki jednorazowe i inne. Kupowałyście też kapturki na brodawki? Bo man to na liście, ale nie wiem jakie dobrać i czy się przydadzą.

Ja nie wiem co to sa kapturki na brodawki nawet ;-)
Wiem ze napewno nie bede przesadzać z zadnymi monitorami oddechu czy innymi rzeczami bez których nasze matki sobie dawały radę bo to przesada jak dla mnie chyba ze w wyjątkowych przypadkach.
Princeczka ja tez podkładów nigdy nie widziałam to ciekawe ze takie duże jak prześcieradło ;.) widziałam takie mniejsze moja bratowa miała takie ceratki bardziej pod dzidzi pupę jak sie przebiera. Kość łonowa to mi strzyka jak sie przekładam z boku na bok ale nie boli. Bardziej dokucza mi rwa bo przed ciąża miałam problem z nerwem kulszowym i wraca to do mnie.

Melduje sie
Ze zyje to fakt czy mam sie dobrze nie powiedzialabym
Jestem na antybiotyku i jakos specjalnie nie przechodzi caly weekend z goraczka , zapalenie gardla a wczoraj doszedl katar. Impreza udana wszyscy bardzo chwalili chociaz wczoraj wieczorem juz myslalam ze urodze.
Dzis mam jeszcze ciocie i kuzynke na kawe i tort a moj idzie na popoludnie do pracy.
Nie wiedziałam zw mozna stodal brac kiedys zawsze cos pomagal wiec kupie

Przepraszam ze ja dzis tylko o sobie ale juz nie pamietam co czytalam, może jak wypije kawe to sie troszke ozywie

Zakupy wyprawkowe w miare poczynione zostala apteka i troche ciuszkow. Jutro b zabiera się za lozeczko a ja jak dokupie ciuszki za pranie. Jutro pojade na krew i jesli dam rade to zajrze do lumpka.

Ktoras z Was wstawiala link do zestawu z laktatorem avent-dziekuje skorzystalam ;) zamowilam od tego sprzedawcy tylko oddzielnie i wyszlo jeszcze taniej za laktator avent z butelka i smoczkiem +kosmetyczke +2 duze butelki 2 male i smoczki+ szczotka do czyszczenia avent+ smoczek uspokajajacy wyszlo 154zl wiec super cena.
Aa odnosnie purelanu Iza wyczaila masc z ziaji tansza ale ja analizator znalazlam oceanic 100%lanoliny za kilka zl nazywa sie to masc natluszczajaca.

Ja koszule mam jedna i chyba kupie jakas pizamke rozpinana czy cos zebym mogla później uzywac bo nie lubie koszul

Dzieki dziewczyny w środę z Iza sie widze to mam sie na bęcki szykowac? Mam wizyte mam nadzieje ze z usg i wlasnie neurologa bo meczy mnie to okropnie.
Emka my ze 2 km do siebie mamy ale sie nie znalysmy wczesniej dopiero tu na forum :) a pomyslec ze spaly razem ;d

Jutro Julis ma urodzinki w przedszkolu a tu torcik
1473672715632.jpg

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

Załączniki

• 1473672715632.jpg
    1473672715632.jpg
    73,8 KB · Wyświetleń: 196
Kejti mam nadzieję że Cię dobrze przebada i w końcu znajdą przyczyne ataków.
Torcik cudny :-)
Ten laktator jest ręczny czy elektryczny?

Kliska ja zamierzam kupić te nakladki ale muszę najpierw zorientować się Co do rozmiaru i tego jakiej firmy warto.

Koalka, co do Monitora oddechu to zależy od matki. Kiedyś pampersow też nie było I nie znaczy to że teraz nie warto korzystać z takich udogodnień.
Osobiście nie wyobrażam sobie nocy bez monitora. :)

Skrzat mała anegdotka co do Make Upu... Ja w poprzedniej ciąży rodziłam już od czwartku... hehe codziennie od 4 rano czułam skurcze. Wstawałam. Prysznic, sprawdzanie podwozia i Full make up ;) Potem do obchodu wszystko przechodziło :p W piątek i sobote było to samo. W końcu w niedzielę o 3 odeszły mi wody i ze stresu ani mi się śniło tapetować :-p
Ale mam taki zwój mikro zestaw kosmetyków, że nie cały kufer (choć wieeeeelki kufer też mam w domu), ale dosłownie 2 kredki, podklad i tusz i od razu wyglądam jak człowiek ;)

Ja z ubranek nie biorę nic. Wszystko przygotuję w domu i dopiero na odbiór mąż weźmie. Koszule wezme chyba od razu 3. Potem do prania bede dawać mężowi. Zobacze w jakim będę stanie, to może mi pidżamki podrzuci, bo osobiście ja pidżamowa jestem ;-) ;)

Na pewno też osobno wezme klapki pod prysznic i miękkie kapcie. To tak już z doświadczenia. Jak sie już spakuje na cacy, to mam w planach wszystko rozłożyć na dywanie i zrobić fote. Wrzuce pewnie na swojego bloga taki wpisik ;)

A tak w ogóle to pamiętajcie o kubku i sztućcach :tak:

Milagros no właśnie dlatego napisałam ze zalezy od sytuacji , jesli matce monitor oddechu potrzebny zeby spokojnie spala to pewnie kazda kobieta jest inna, ja jak dostawalam pod opieke bratanice 3miesieczna to jak zasypiala to ciagle zagladalam i patrzylam czy oddycha ale to na początku a później wyluzowalam widomo to tez inaczej jak kogos dziecko nie własne; moze bardziej bede przewrazliwiona ze swoim.
Joasia jaknsie spakujesz to dawaj fote i opis to bede zciagac ;-)

reklama
Koalka ja wiem że będę warowac jak piesek przy łóżeczku i tylko monitor zapewni mi spokój...

Joasia U mnie makijaż znika jak już nie mam siły bądź jestem tam zmęczona ze mi wszystko jedno. :)

Do góry