reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Princeseczka ja również myślałam o podobnej ilości :-) zakładam 3doby w szpitalu i po 3komplety na dobę + coś na wyjście ;-)

reklama
No to się nie ma co tą wagą przejmować :)
Ja jeszcze niespakowana do szpitala, ale skoro wy tak zaczęłyście już się pakować, to chyba też zacznę. Mam listę od położnej ze szkoły rodzenia i ona mówiła, aby nie przesadzać z ilością, bo jak coś to w szpitalu jest, a jak zabraknie to mąż jest od tego, aby pojechać do domu i przywieźć.
Mam też nadzieję, że długo w szpitalu nie będę - koleżanka rodziła 3 miesiące temu i była 3 dni... mówiła, że lepiej stamtąd uciekać.
Laktator kupiłam jeden z tych tańszych ręcznych - nie wiem czy go użyję.

Myślałam o laktatorze z lovi ale ręcznym. Ktoś coś słyszał na jego temat? Kupić kupie ja już po porodzie dopiero, ale wolałabym mieć do tego czasu wybrany.

Ja sie jednak cieszę ze u mnie w szpitalu wszystko dają, problem z głowy:) a takie dziecko naprawdę sie nie brudzi, jakoś super nie ulewa, a kupki aż takiej wielkiej nie robi biorąc pod uwagę ze pije ilośc mniej wiecej jak łyżka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przerazacie mnie z tym pakowaniem [emoji5] tego tematu jeszcze nie ruszyłam. Nadal nie wiem jakie rozmiary koszul do karmienia kupic,nie wiem jakie rozmiary stanikow do karmienia kupic. Takie jak teraz czy większe. [emoji54] mój szpital podaje wszystko co trzeba mieć. Ubranka można mieć swoje lub szpitalne. O tu jest lista badań dokumentów i rzeczy: Link do: Szpital Karowa - Jak przygotować się do porodu w naszym szpitalu

Też nie wiem jakie laktator wybrać. Chce ręczny. Butelki mam tt. Ale ten od tt nie ma najlepszych opinii.

Dziś upał mnie dobija. Głowa mnie tak bolała że musiałam wziąć apap i to przespać. Dopiero się obudziłam.

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Emalka super ze masz taka listę, ja sprawdzałam strony obydwu szpitali i na żadnej nic nie ma :/ będę musiała tam dzwonić i pytać.

Hej hej ja trochę za dużo chyba polazilam i wczoraj i dziś plus upał i teraz zdycham...

Wyobraźcie sobie że musiałam na Allegro kupić sobie kapcie bo nigdzie nie mogłam znaleźć odpowiednich we wzorze i/lub cenie [emoji6]
Ja co pakować do szpitala to mam liste od położnej ale do szpitala na drugim końcu Polski haha [emoji6] ale na stronie mojego wybranego szpitala tez jest lista i w sumie niewiele trzeba brac.. ale 1 października jadę na powiedzmy "dzień otwarty" na porodówce gdzie zobaczę blok porodowy sale poporodowe (patologie już mam zwiększona hehe) i wszystkiego będę mogła dowiedzieć się od położnej.

Co do ilości ciuszków to dużo bierzecie[emoji33]

Poprzednio leżałam tylko 2dni to położna kazała brać tylko 3 komplety - 1 na dobę i na wyjście... bo w sumie opowiadała ja to babki mają toreb jakby wyjeżdżały na 2tygodniowe wakacje heh [emoji6]
Ja wzięłam jednak 2komplety w rozm. 56 i 3 w rozm. 62 w razie jakby 56 było za małe i zuzylam tylko 3 bo tak jak Skrzat pisze takie małe dzieci aż tak się nie brudzą... moj mógłby być te dwa dni w jednym bo nie ulewal aż tak a jak już to na ramieniu na pieluszkę i akurat nie mieliśmy wpadki z przeciekiem z pampka [emoji6]
teraz w tym szpitalu trzymają min 3dni więc wezmę 4komplety i starczy [emoji2]

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Emalka spoko ja koszul tez nie mam ale zamówię jakoś od italian fashion z zatrzaskami na środku i tyle, jedna mam w domu na guziki i tyle;) Staniki kupie po porodzie, zobaczymy jaki cyc mi sie zrobi, mam dwa po Basi sa co prawda na styk wielkościowe ale dadzą radę na początek;)
Tak laktator to jest temat drażliwy :p
Aob dokładnie z tymi wyjazdami, położne potem dziwnie patrzą, to w koncu nie rewia mody a szpital :) każdy jednak musi czuć sie komfortowo. Kumpela teraz była u mnie z 4 miesięczna córeczka i tez mówiła ze wszystko dali, piżamy swojej nie zakładała bo miała cesarkę a potem było jej żal brudzić od krwi.. dokładnie tak jak mi, ja mam naprawdę luz pod tym względem, z kosmetyków wystarczy minimum dla siebie, bo make up to chyba żadna nie zamierza robić:p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nam położna w szkole rodzenia powiedziała, aby kosmetyki brać, bo mamy muszą być piękne na obchodzie :D
Ja tam zdradzę, że się w ogóle nie malowałam w życiu :p Po prostu nie jest mi to potrzebne :)
Ja dużo ubranek dla małej nie biorę - najwyżej tatuś przywiezie :)

reklama
Do góry