reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Milia-szczerze to dalabym rade blizniakow w ten rozmiar 62 ubrac :-D

Upralam rozki i mialam nastawic pieluchy ale pogoda jakas niepewna i nastawie moze jutro rano. Bo te dwa prania zmiescily mi sie na suszarce wiecie takiej przenosnej a tetry musialabym juz wywiesic na sznurkach na dworze i w razie deszczu musialabym to wszystko sciagac :-/

Martini zrobil Ci gin posiew ? Najpierw powinien sprawdzić czy nie masz zadnych bakterii , jesli jest ok to założenie to max minuta maloprzyjemne no ale nie odbiega wiele od malodelikatnego badania gin. W domu sie nie przesilam tyle
Co jedzonko dla
Małego , niestety wysunął mi sie przy i tak oszczędnym tobie życia wiec teraz nie odkurzam bie myje podłóg jedyne co ogarniam czasem jak maz nie zdarzy zmywarkę i co drugi dzien bede Odbierac syna z przedszkola ... Ale bieżąca opieka nad 2 latkiwm nie umożliwia leżenia to kupa pod prysznic to zjeść przy stoliczku jego czuje wtedy duży ucisk... No ale leżenie podstawa :)

Emalka ja tez wczoraj wyszłam w domowych ale na szczęście chodzę w domu w czarnych japonkach nie musiałam sie wtacac :)

No nic ide popatrzeć co tam macie fajnego ba wyprawkach ja młodego nam w domu z antybiotykiem i nie mam kiedy sie tym zająć ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Milagros ugotuj mu te śrubokręty z tym makaronem i podaj ..powiedz że nie zauwazylas i że w życiu by ci do głowy nie przyszło że coś takiego mogło tam być .
Co do sprzątania, to mój tak samo , nasyfi a jak przyjdzie o tym rozmawiać to on nie ogarnie na błysk bo nie jest nauczony mi też nie każe tylko prosi zeby poszukać firmę sprzatajaca , ja już szukałam ale wkurzylam się i powiedzialam żeby sam sobie szukał ..i szuka
Skrzat nie mam żadnych zabezpieczeń
Był lekarz wziął mnie na usg..szyjkę potwierdził że 0,5cm ..pytam co dalej a on to samo co zawsze ..A nie już nie to co zawsze ..teraz powiedział że do domu i uwaga LEZEC ..w wynikach moczu Wyszło że wszystko ok tak samo w krwi ..teraz czekać na posiew ..i wstępnie będę tydzień jak nic nie będzie się działo to do domu .. i o ..

jestem w 30 tyg ciąży

Kurde jak Was czytam to mnie aż przerażenie bierze... Niby XXI wiek a w tych szpitalach to jakby nic nie było, aż dziw ze te 6 lat temu wszystko było jak Basię rodziłam [emoji38][emoji12]
Ja miałam zwykła torbę i to nie w pełni wypełniona pakowana juz po odejściu wód (teraz ogarne to szybciej). Właściwie niczego w tym szpitalu nie potrzebowałam, żel pod prysznic, szampon, sztućce kubek, poradnik, ciuchy na wyjście, body i kaftanik dla Basi na wyjscie no i woda (polecam małe, duże cieżko unieść)... B była w szpitalnym kaftaniku, ubierałam ja dopiero na wyjście, pieluszki, kosmetyki dla dziecka, podkłady poporodowe, papier toaletowy wszystko było szpitalne, ja miałam po 2szt na wszelki wypadek swoich ale nie używałam, jak co mój wiedział skąd w domu i by dowiózl.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A i jeszcze się zdolowalam waga ,bo prawie dwa tyg temu powiedzieli że mały ma 1270g a dzisiaj że 1300 [emoji20] a ja tak chciałam usłyszeć że już może ma z 1600.. tak chcialabym już mieć ta dwójkę z przodu ..

jestem w 30 tyg ciąży

Wywalilam mu te śrubokręty ma srodek...
U nas jest tak że za szafkami w kuchni on ma tam swoje bazgroły a obok stoi koszyk gdzie mam makarony, ryz etc. A jemu się biednemu pomyliło :/

Ja zapakuje mała w walizkę a siebie w torbę taka weekendowa chyba że nie dam rady to w dwie torby. Mi wygodniej z walizka. Mam dużo kieszonek akurat.
A ciuchy na wyjście będą czekać w domu mąż zabierze jak będzie jechał po nas.

Iza współczuję Ci tego pobytu ale mam nadzieję że wrocisz do domu i już będzie ok. A rozmawiałas z lekarzem o cc?
Co do wagi to dużo chyba zależy od sprzętu, na tym samym mierzone?

Agulek niech sprawdzi zawsze lepiej wiedzieć. Zazdroszczę Ci ortopedy w domu :)

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Skrzat uff widzę, że Ty też jeszcze nie wziełaś się za pranie - podobnie jak ja :)

Iza02083 ale waga jest ok. poza tym pamiętaj, że to orientacyjna

ja już wiem, że szpital w ktorym będę rodzić papier toaletowy i sztucce na deficycie, więc musze zabrać swoje. a poza tym pakuję się w torbę sportową

A ile to za dużo ubranek na jedno dziecko? :p chyba też mam za dużo tych najmniejszych jak dzisiaj to przejrzałam tak na szybko. No nic może Pola będzie kruszynką i długo będzie chodzić w 56 i 62 :) tak samo wyszło, trochę ja kupiłam, trochę mama. o jeden wyprzedażowy wielopak za daleko :p

śrubokręty z makaronem to może być pyszne. :)

Iza leż tam grzecznie.

Ja spakuje jedną małą walizkę i torbę sportową. Nie mam dwóch toreb :p

Jestem z siebie dumna, zrobiłam zakupy, jedno pranie, ugotowałam zupę grzybową, upiekłam ciasto poszłam na pocztę odebrać paczkę z torbą do wózka a tu dopiero 16:) Przez poprzednie dwa dni nie zrobiłam nawet połowy tego takie miałam chęci :p
Od jutra mąż ma urlop więc liczę że wreszcie zagęści ruchy z tymi remontami.

reklama
Do góry