reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

He he no szok!! Dobrze że diety nie kazała wprowadzić i gimnastyki!! Masakra!! Moja młoda przy szczepieniu czyli mając 6 tygodni ważyła 5100!!

reklama
Justynaz moja w 6tyg ważyła 4600g i nikt nam nic nie mówił o nadwadze, synek Nimfii też tyle ważył i też nie wspominała o nadwadze... Ale ja karmię piersią, a nie butlą być może to jakaś różnica

:tak::tak::tak:
A nawet lepiej bo przybral 800g w ciagu 2 tygodni, to mozna by powiedziec ze z niego jest już taki żarlok i klocek :p
Ale wage ma jak najbardziej w porzadku. Teraz ma pewnie już ponad 5kg.
Po prostu szybko rosnie...
Maciek w porownaniu do niego wolniej przybieral na wadze.

Ja tez jestem w szoku nie wiedziaalm ze niemowlaczki mogą miec nadwage,to chyba dobrze ze przybiera na wadze i rosnie.
My bylismy w pon na szczepieniu z Zuzia i wazy 4250g a jak wychodziła ze szpitala to 2870g to tez ładnie przybiera na wadze:-)

lece na szczepienie. Boje sie jak cholera, bo musze brac szczepionke ta na nfz bo kochany tatuś tak dba o zdrowie swojego synka. jak ja przezyje ten placz to nie wiem:szok: chyba bede plakac razem z nim! :0

pepsi tak mi powiedziala ta pielęgniarka. Że ona na swoje tygodnie powinna miec 4300, powiedziala lekka nadwaga ale ze nie ma sie co martwic...

myśle, że z tą wagą to zależy od tego ile dziecko ważyło przy urodzeniu mój np ważył 4110kg to przecież nadwagi noworodek nie miał ...

Hmmm moj maluch wazyl przy urodzeniu 2900g. Po 6 tyg 4600g. Jesli tym bym sie sugerowala to moj tez mialby spora "nadwage" ;-) ale jako ze urósl tez na dlugosc wyglada normalnie, nie jak maly puplecik :-)

my dziś byliśmy na szczepieniu 6w1, zdecydowaliśmy się szczepić także na pneumokoki i nadal zastanawiamy się nad rota, ale te zaczniemy dopiero przy kolejnym szczepieniu, zobaczymy najpierw jak Lena zniesie dzisiejsze 6w1

Lena waży 4560g więc pięknie przybiera i według lekarki jest bardzo silna.

ja juz tez po szczepieniu, przez miesiąc przybylo rowno kilogram, więc moje poswięcenie dotyczące karmienia piersia nie poszło na marne :)

reklama
Martttika gratuluję ja tez byłam podbudowana, kiedy tydz.temu na szczeppieniu okazało się, że mój Mały w 3 tyg. na piersi przybrał kilogram! :-)

Do góry