reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
andzelika to twój Alan by się nadawał pod moje cyce :-D:-D mam szybki wypływ mleka co prawda teraz Martyna nadąża ale i tak leci jak szalone...a początki to były straszne z tym mlekiem ;-)Taki mój urok :-)

Moja też na butle beee...ale mój jak siedzi z małą a maruda to jakoś robi kaszkę rzadką i daje butle do ciumkania i o dziwo 2 razy jakoś mu się udało i zasneła a tak to pije z niekapka :-)

niuniunia a może spróbuj inna butelką? TT albo avent. Może inny kształt smoczka pomoże. Moja od początku piła w TT i jak kupiłam Nuk'a nie mogła się przyzwyczaić a teraz aż się trzęsie jak którąś z nich zobaczy. Jak nie mogę jej uspokoić to butelka zawsze pomaga choćby pusta ;D a mam jeszcze jedna z baby ono chyba i za nic nie pociągnie z niej..

niuniunia jesli ie chce pic ze smoczka to zakup sobie niekapek :) tommee tippe ma niekapek od 4msc i ktos tutaj juz go uzywa.... Ja takze go juz zakupilam i moze uda sie przezwyczaic malucha zeby pil z niego :)

nimfii ja juz próbowałam tego niekapka i powoli uczę małego z niego pić. Mój kocha butlę, więc super szybko do niego się nie przyzwyczai, ale idzie coraz lepiej

dziś byłam pytać o szczepionkę na pnumo, powiedziała że nie mamy co się zastanawiać jak tylko mamy pieniążki to jak najbardziej szczepić , u nas 1 dawka szczepionki na pneum PREWENAR kosztuje 220zł, będziemy się szczepić przy 3 dawce na WZWB :tak:

u was ile kosztuje 1dawka pnumo;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My w srodę idziemy na 3 dawkę WZWB i to będzie póki co koniec szczepień:-) Pneumo i rota też szczepiliśmy, a z tymi po roczku weźniemy też meningokoki.

U mnie sa 3 dawki pneumo które Lena już dostała (co 6 tygodni) i koszt jednej to 300 zł mi się wydaje ze to dużo ....
a co do przybierania na wadze to mój pediatra twierdzi ze od 400g-700g na miesiąc choć z wiekiem się to zmienia i teraz niby po pół roku może mniej...

reklama
zaliczyłam dzisiaj z Leną szczepienie i bilans półroczny no i efekt :
wzrost 69 cm
waga 7995 g :tak:
mała się darła tyle razy że szok ,jak ją położyłam na przewijaku w przychodni , jak ją położyłam na wage , jak ją położyłam na macie , na szczepieniu 2 razy bo po razie na wkłuciu :szok: aż mi jej żal było biedulka tyle przeżyła dzisiaj , najlepsze jest to że przechodze to po raz drugi bo Kuba miał to samo i nawet jak gdzieś go chciałam przewinąć to robiłam to na kolanie bo na przewijaku nie było szans (poza domem)

Do góry