reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

andrzelika a ty podajesz trojprzeplywowym mleko? Dobrze zrozumialam? :) Czy kaszke?
Mackowi dawalam nim zawsze kaszke albo rzadkie zupki, ale bardzo krotko nam posluzyl. Jednak wolalam mu podawac lyzeczka.

reklama
Alan je tym trójprzepływowym mleko i picie na nr 3 rzymskie od dawna i w ogóle już nie pamiętam kiedy ostatnio się zakrztusił wcale tego nie robi, a kaszki i zupki itp, je łyżeczką nic poza mlekiem i piciem nie je z butelki

nimfii mam pytanie o szczepionkę pneumo to się podaje doustnie jak rota czy kują i ile dawek co jaki czas trzeba dać? Ja zamierzam się z Leną po urlopie wybrać do przychodni bo też ją chcemy zaszczepić

nimfii mam pytanie o szczepionkę pneumo to się podaje doustnie jak rota czy kują i ile dawek co jaki czas trzeba dać? Ja zamierzam się z Leną po urlopie wybrać do przychodni bo też ją chcemy zaszczepić

Ja pozwolę się wciąć i odpowiedzieć. Mam nadzieję, że nie bedziecie miały mi tego za złe.

Pneumokoki są w zastrzyku... Zośka miała 3 dawki, ale to w pierwszym półroczu życia. Pneumo są diabelsko drogie... u nas 300pln (jedna dawka).:dry:

Dzięki anek za odpowiedź :-) wiem że cena jest taka ale dla.zdrowia dziecka warto, zreszta sama rozumiesz skoro Zosię szczepiłaś :-)

Margo my też jeszcze Liwii nie szczepiliśmy na pneum chce zaszczepić
mam ulotkę o pnumo jak szczepić i można szczepić jak ktoś nie rozpoczął szczepień od 6tyg życia, tak
7-11miesiąc- 3 dawki, dwie dawki przy zachowaniu odstępu przynajmniej 1 miesiąca pomiędzy dawkami. Trzecią dawkę zaleca się pomiędzy 11. i 15 miesiącem życia
12-23miesiąca- 2 dawki, dwie dawki przynajmniej 2-miesięczny odstęp pomiędzy dawkami
2-5lat- 1 dawka

na pewno w przychodni w której będziesz szczepić wszystko ładnie wytłumaczą

ja dziewczyny mam pytanie ile powinno dziecko przybierać na tydzień ;-)

andrzelika to brawo dla alana za picie ze smoczka z tak duza dziurka :)

margo
widze ze tu dziewczyny rozpisaly dwie wersje? Bo ilosc dawek pneumo zalezy od tego kiedy zacznie sie szczepienie. Jesli wczesniej to jest chyba 5 dawek w pierwszych 2 latach zycia a jak pozniej to sa 4 dawki.
My szczepilismy sie dopiero pierwsza dawka wiec nas obejmie system szczepinia 3 dawkami w pierwszym roku oraz czwarta dawka po pierwszych urodzinach (ok 18msc chyba). Tak samo byl szczepiony Maciek.
Pierwsza dawka za nami a druga juz za 6 tyg. Trzecia nie wiem kiedy bedzie.
My placimy za to szczepienie po 240zl :) w najtanszej aptece w KRK. W Ziko aptekach sa po 250zl. W pozostalych aptekach okolo 300zl :eek:

My jeszcze dodamy meningokoki jak Kuba skonczy 18msc to jest tylko 1 dawka i w miare tania ok 130zl.

mirelka sama jestem ciekawa.... Kuba przybral teraz 400g na 6 tyg i lekarka uznala ze to malo :sorry:

nimfii on piję jak stary hehe jak miał mniejszy to płakał , że mu powoli leci i kupiłam mu ten i jest szczęśliwy, wasze dzieciaczki też biorą same butle do rąk i chcą pić on bierze podnosi sam tylko nie umie,aż tak wysoko podnieść nie wie jak

reklama
Laski ja mam problem taki że moja wcale nie chce butli pić, tylko cyc i jedzonko łyżeczką. Zastanawiam się czy kupić jej jakiś inny smoczek ale jak patrzę w sklepach na te smoczki to nie widzę nigdzie od 6 miesiąca bo mamy buteleczkę NUK'a

Do góry