reklama
Anek82
Fanka BB :)
agalodz - to ksiązkowy przyrost wagi:130gr (jakoś tak na oko) na tydzień powinno być. Mi Zośka na przełomie grudnia i stycznia tyła średnio po 250gr na tydzień i usłyszałam, że o 2 tyg. do przodu jest z wagą. Idziemy na szczepienie w pierwszym tyg. marca i znów ją zważę... ciekawe jaki będzie wynik.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
My idziemy w przyszlym tygodniu na szczepienie no to bedziemy wazyc i mierzyc synka :-) jestem ciekawa ile w miesiac przybral teraz :-)
Margana
Dziewczyny a jak mierzą Wam dzieciaczki w przychodniach? Tak jak po porodzie, czyli po krzywiznach ciała, dzieląc na 3 części? Bo słyszałam, ze w niektórych przychodniach mierza na miarce na wadze. No ale przecież to nie jest adekwatne do prawdy. U mnie w ogóle nie mierzą, ale ja mierzę w domu właśnie tak jak się powinno mierzyć niemowlę i tym wzrostem sie sugeruję. No ale jak tu porównywać wzrost różnych dzieci skoro każdy mierzy inaczej
Gola84
Margana u mnie nie na każdej wizycie mierzą - ale jak mierzyli to nie po krzywiźnie, tylko tak że metr pielęgniarka rozłożyła ja go trzymała, ona położyła Polę i od główki do pięt ją zmierzyła...zdziwiłam się, że tak - a to było na stole, czy na przewijaku
AniaSm
a u mnie w szpitalu nie mierzyli po krzywiźnie tylko takie zwienięte bobo przykładają do centymetra , dlatego wzrost jest zaniżony bo Kuba niby miał 54cm przy porodzie a w rozmiar 56 się nie mieścił , a teraz jak chodzimy do przychodni to kładzie się dziecko na taki przewijak z przyklejonym metrem i od stópki do główki mierzy
tym samym wczoraj Lenka miała 6395g i 63 cm
tym samym wczoraj Lenka miała 6395g i 63 cm
No więc my po szczepieniu p/ko pnemokokom, rotawirusom i zestawi 6w1. Mam nadzieję, że Mały prześpi noc bez akcji gorączkowych. Narazie zadziwiająco aktywny, bo po ostatnim spał cały dzień.
Mój Arturo waży 6320 g i mierzy 62,5 cm, także znów ładnie przybrał od ostatniego ważenia (4.01 ważył 4900g). Mierzyli go na leżąco, do piętki, w takim specjalnym urządzeniu, gdzie trzeba go było położyć, nie po krzywiznach.
Mój Arturo waży 6320 g i mierzy 62,5 cm, także znów ładnie przybrał od ostatniego ważenia (4.01 ważył 4900g). Mierzyli go na leżąco, do piętki, w takim specjalnym urządzeniu, gdzie trzeba go było położyć, nie po krzywiznach.
reklama
Anek82
U nas w przychodni mierzą tak jakoś dziwacznie, na kilka części - to chyba jak piszecie, po tej krzywiźnie. Zosia 18 stycznia miała już 70cm... kurcze już mi się zsuwa z przewijaka i piętkami uderza o drewienko...
Wyrastają Wam już bobiki z przewijaków? Ja mam ten z Ikea... nie u śmiecha mi się zmieniać pieluszek zgięta w pół nad łóżkiem
Wyrastają Wam już bobiki z przewijaków? Ja mam ten z Ikea... nie u śmiecha mi się zmieniać pieluszek zgięta w pół nad łóżkiem