reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
Angun ja juz pisałam kilka razy... Maja dużo przybierała (1800 w 6 tygodni) i pociły jej się mocno nóżki. I lekarka profilaktycznie kazała zrobić.

Ja właśnie dlatego też jutro spytam pediatry o te badania, bo Lena też dużo waży 7,300 kg i ma spocone nóżki.

margo to nie musi oznaczać niczego złego. Ale pobranie krwi trwa chwilę a po co sie niepotzrebnie zastanawiać. ja mialam dość niską hemoglobinę w ciązy więc może żelaza miałam malo i Maja nie miaal skad zabrać za dużo..

My też profilaktycznie mamy zrobić morfologię i mocz - z wynikami na kolejne szczepienie. Dzieci karmione piersią ponoć bardziej narażone są na anemię :baffled:

margo zwróć uwagę czy jej się główka też poci, ja ostatnio jak byłam ze soba u lekarza to się pytałam czy to jakaś objawa że małej rączki i nóżki pocą (na szczeście tak z 2 razy zauważyłam).ona że możę dużo brykała ale jeżeli przy tym główka się poci to może świadczyć o krzywiźnie i będzie trzeba wtedy zwiększyć wit. D

Dziewczyny a próbowałyście gotować ciuszki z plamami? Ja tak robiłam z tymi co dostałam używanymi, które miały plamy z jedzenia i oliwki. Wygotowałam nawet te kolorowe. Do gara (na rosół;) wrzątek i kilka garści proszku do kolorów dla dorosłych i na wolnym ogniu (bo strasznie to kipi) gotowałam po 1 ciuszku, każdy po 3 min. Wszystko pozłaziło:tak: Potem wiadomo kilka razy płukałam ręcznie i później ubranka poszły do pralki w proszku dziecięcym.

gotoalam bawelniane bodziaki i probowalam sprac w arielu odplamiaczu i w vanishu
:tak:
nic nie dalo....

reklama
Aneczka dokładnie mi też lekarz powiedział,że jak główka się poci to może być za mało witaminy D naszemu się pociła i muszę mu dawać po 4 krople dziennie D mimo, że karmię MM

Do góry