reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
anek moja najczęściej przy usypianiu dostaje fioła i wali się rączkami po twarzy :szok: potem cała podrapana, czasem aż przytrzymuję jej łapki bo cały czas się budzi, pytałam lekarza to nic złego, pytałam go też o udwracanie głowy tylko w jedną stronę, bo lenka uwielbia patrzeć w lewo, alo on ją położył na brzuszku i zobaczył jak kręci głową i powiedział, że źle by było jak by tylko w jedną stronę głowę skręcała, a jak kręci w dwie to jest dobrze! lenka też wyrasta z przewijaka, ostatnio tak machała nóżkami, że się uderzyła w twarde drewienko i był płacz!
margana u nas mierzą sposobem na 3 :tak:Lenka 70 cm
aniasm ja kupiłam taką flanelę z ceratką pod spodem, bo Lenka ostatnio mi siknęła 2 razy na kanapę :-D

My wczoraj byłyśmy u pediatry ze względu na Lenki katarek i kaszelek, na szczęście to nie infekcja tylko od katarek refluksowy od mleka z laktozą, które Lena dostaje od tygodnia! Dał syropek do podawania 3 razy dziennie, powiedziałam mu też o tym poceniu nóżek, rączek i główki i lekarz powiedział, że to niedobór wit. D Lenka dostała tabletki Vigantoletten do przyjmowania zamiast wit. D codziennie przez 6 tygodnia aby zapobiec krzywicy. Zaliczyliśmy od razu wizytę w szpitalu DSK na USG bioderek i wszystko jest oki, to ostatnia wizyta.

margo no właśnie też mam takie flanelkowe z ceratką i jak mi się nie chce do przewijaka iść to sobie rozkładam na sofie albo u siebie na łóżku i małą przebieram , z Kubą też tak robiłam :tak:

U nas w przychodni mierzą od linijki mają taką dużą drewnianą i trzymam małej główkę a ona piętki..:-D
Anek ja już z tydzień temu schowałm przewijak bo mała nóżkami już stukała a poza tym i tak częściej na łóżku przebierałam na siedząco było mi lepiej i tak do teraz ..
margo
i moja sie bije rękami po brzuchu i twarzy:-D:-D

u nas w przychodni nie mierzą ale poproszę jak będziemy na szczepieniu żeby zmierzyły z przewijaka jeszcze nie wyrasta :tak:

ja trzymam się mojej zasady przewijam tylko na przewijaku nie chcę mieć wszystkiego ochrzczonego przez siuski:tak:

anek ja Macka przewijalam na przewijaku az do czasu kiedy mial ochote z niego uciiekac tj ok 10msc mimo iz juz mu nogi wystawaly. Wtedy zaczelam przewijac go kladac na wersalce i klekalam przed nim.... A jak zaczol chodzic to nauczylam sie zmieniac mu pieluchy na stojaco.

a ja zapytam od kiedy zamierzacie uczyć dzieci sikania do nocniczków moja siostra swojego syna sadzała już jak miał 7miesięcy:szok:

u nas przewijak cały dzień leży na pufie, już nie na łóżeczku, bo przeszkadzał - używam go tylko jak Polę rozbieram do kąpieli i po kąpieli jak ją ubieram, tak to wszystko robię na sofie, myślę, że niebawem przewijak pójdzie do piwnicy

z tego co wiem dziecko musi już siedzieć - więc chyba to od tego zależy, podobno mnie mama b. wczas zaczęła sadzać a na warsztatach z arteterapii i malowaniu 5 palcami , kobita mi mówi:"pani jako jedyna , ma zupełnie czyste ręce, brudny z farby tylko 1 palec - myślę, że chyba za wcześnie był wprowadzony trening czystości, wie pani kiedy to było?" I pytam mamy w domu i się okazuje, że 6mcy miałam:szok: I babka na studiach wywnioskowała, że nie lubię się brudzić ,nawet jak to zabawa, inny pomalowani farbami cali byli, nawet twarze dla jaj, a ręce to nie tylko palce same, tylko cale do łokci, no a ja jeden tylko palec - nie wiem na ile ma to związek z za wcześnie u mnie rozpoczętym treningiem czystości ;-)

reklama
nam przewijak nie przeszkadza ja zamierzam mieć jak najdłużej jak narazie to przeszkadza mi karuzelka nad łóżeczkiem ją chyba prędzej wywalę Liwia średnio jest nią za interesowana :tak:

Gola dobre z tą czystością

Do góry