reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Ja zakładam Wiki na noc albo:
1. body z krótkim rękawem i pajac
2. body z krótkim + bluzeczka/kaftanik i półśpiochy
3. body z długim + półśpiochy

na dzień ubieram ją przeważnie w body na krótki + bluzeczka + rajstopki i spodenki albo sukieneczka, różnie.

reklama
Aleks popyla tylko w bodziaku na dl+ pajacyk. nie toleruje rajstop, spodni, polspiochow, bo mu uciskaja brzuszek. a mam hyba z 6 par zaje**** jeansow -_-

Ja też kupiłam duża jeansów i sztruksów, których nigdy nie założyłam, bo za ciasno w brzuszek :-( a ja kupuje półśpiochy z gumą szeroką jak ściągacz na rękawach w bluzach dresowych i takie gumy nie cisną :tak:

margo widzisz, mądry polak po szkodzie ;) tak to jest jak pierworódka dostaje szału zakupowego xD no ale teraz przynajmniej wiem na co zwracać uwagę ;)

mój ma jedną parę dzinsów,tak naprawdę nie ma sensu do pół roku ich mieć jak się nigdzie nie chodzi, bo w domu dziecko się w tym męczy, ja mam więcej takich mięnkich z materiału i ortalionowe, ale na później jak będzie większy mam też bluzy i dresy na 8 miesięcy jak będzie miał

Dokładnie na przyszłość będziemy mądrzejsze :tak: a ja mam parę dresików i nakładam małej jak do mojej mamy lub teścia jedziemy, bo u nich chłodniej troszkę.

no właśnie będziemy mądrzejsze zobaczyłam,że nie które rzeczy co mam są nie praktyczne później będę wiedzieć przy drugim co i jak:-)

Ja tez zakładam body i pajacyki w dzien i w nocy ale na 74 mam juz kupione rzeczy typu spodnie i bluzeczki.Ratunku ostatnio były promocje w smyku tesco i biedronce nie pytjcie ile ja tego nakupowałam:-Djakbym miała trojaczki:-Dale jeszcze mam dwie pensje i koniec wiec musze sie zabezpieczyc...naszczescie pracuje w firmie P&G wiec chociaz pampersy mam za poł ceny..

ja na noc zakładam pajaca i śpiworek, w dzień to różnie, jak chce mi się to body z długim rękawem ogrodniczki skarpetki, jak nie to body i pajac, ogrodniczki się rpzydają bo mały fajnie wygląda, a nie mają gumek i nie przeszkadzają na brzuszku. MAmy też wypasione spodenki, ale rzeczywiście mam wrażenie, ze nie są za wygodne, no i trzeba się męczyć z ich zakładaniem i zdejmowaniem jak mały wierzga nogami, a ogrodniczki mają napy, więc problem z głowy.

My również od 74 mamy takie bardziej dorosłe ubranka, sweterki, spodenki, dresy etc, ale martwi mnie bo większych pajaców już mam niewiele, a syn rośnie...chyba obczaję jakieś promocje nie ma rady

No i szukam jakiś większy śpiworek bo już mi wyrasta, może macie jakieś na oku, które wam się sprawdzają i sa lekko na wyrost?

reklama
syl, ja bardzo lubię śpiworki z Ikei, oni mają rozmiar 0-6 miesięcy i 6-12 miesięcy, co prawda wypróbowałam tylko te mniejsze, ale myślę, że te większe też będą super

Do góry