reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Ja zakładam Wiki na noc albo:
1. body z krótkim rękawem i pajac
2. body z krótkim + bluzeczka/kaftanik i półśpiochy
3. body z długim + półśpiochy

na dzień ubieram ją przeważnie w body na krótki + bluzeczka + rajstopki i spodenki albo sukieneczka, różnie.

reklama
Aleks popyla tylko w bodziaku na dl+ pajacyk. nie toleruje rajstop, spodni, polspiochow, bo mu uciskaja brzuszek. a mam hyba z 6 par zaje**** jeansow -_-

Ja też kupiłam duża jeansów i sztruksów, których nigdy nie założyłam, bo za ciasno w brzuszek :-( a ja kupuje półśpiochy z gumą szeroką jak ściągacz na rękawach w bluzach dresowych i takie gumy nie cisną :tak:

margo widzisz, mądry polak po szkodzie ;) tak to jest jak pierworódka dostaje szału zakupowego xD no ale teraz przynajmniej wiem na co zwracać uwagę ;)

mój ma jedną parę dzinsów,tak naprawdę nie ma sensu do pół roku ich mieć jak się nigdzie nie chodzi, bo w domu dziecko się w tym męczy, ja mam więcej takich mięnkich z materiału i ortalionowe, ale na później jak będzie większy mam też bluzy i dresy na 8 miesięcy jak będzie miał

Dokładnie na przyszłość będziemy mądrzejsze :tak: a ja mam parę dresików i nakładam małej jak do mojej mamy lub teścia jedziemy, bo u nich chłodniej troszkę.

no właśnie będziemy mądrzejsze zobaczyłam,że nie które rzeczy co mam są nie praktyczne później będę wiedzieć przy drugim co i jak:-)

Ja tez zakładam body i pajacyki w dzien i w nocy ale na 74 mam juz kupione rzeczy typu spodnie i bluzeczki.Ratunku ostatnio były promocje w smyku tesco i biedronce nie pytjcie ile ja tego nakupowałam:-Djakbym miała trojaczki:-Dale jeszcze mam dwie pensje i koniec wiec musze sie zabezpieczyc...naszczescie pracuje w firmie P&G wiec chociaz pampersy mam za poł ceny..

ja na noc zakładam pajaca i śpiworek, w dzień to różnie, jak chce mi się to body z długim rękawem ogrodniczki skarpetki, jak nie to body i pajac, ogrodniczki się rpzydają bo mały fajnie wygląda, a nie mają gumek i nie przeszkadzają na brzuszku. MAmy też wypasione spodenki, ale rzeczywiście mam wrażenie, ze nie są za wygodne, no i trzeba się męczyć z ich zakładaniem i zdejmowaniem jak mały wierzga nogami, a ogrodniczki mają napy, więc problem z głowy.

My również od 74 mamy takie bardziej dorosłe ubranka, sweterki, spodenki, dresy etc, ale martwi mnie bo większych pajaców już mam niewiele, a syn rośnie...chyba obczaję jakieś promocje nie ma rady

No i szukam jakiś większy śpiworek bo już mi wyrasta, może macie jakieś na oku, które wam się sprawdzają i sa lekko na wyrost?

reklama
syl, ja bardzo lubię śpiworki z Ikei, oni mają rozmiar 0-6 miesięcy i 6-12 miesięcy, co prawda wypróbowałam tylko te mniejsze, ale myślę, że te większe też będą super

Do góry