reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

A ja mam jeszcze pytanie odnośnie siatek cent. Czy w przychodni też Wam pokazują na siatkach wagę i wzrost dzieci?? Bo mi tak i już drugi raz sprawadzam i są trochę inne wyniki...

reklama
Anek i ja poproszę :-)
Martyna 27.10.2011,waga 6,5kg,wzrost 62 ,poród po 37tyg

WZROST:
wzrost mart.jpgMartyka ma idealny wzrost na 50centylu, tyle samo dziewczynek jest wyższych i niższych niż Martynka

WAGA:
waga Martyna.jpg
75 centyl - czyli 75% dziewczynek ma mniejszą wagę niż Martynka

Anek dzięki kochana :-) znalazłam sobie tę stronkę tylko nie wiedziałam jak interpretować a teraz już czaję raz jeszcze dzięki ;-) W książeczkach naszych dzieci jest na końcu kiedyś zajrzałam ale za chorobę nie mogłam zczaić o co biega a żadnego objaśnienia nie było jak to potrzeć...ale ciemna jestem:-D

No i Kubuś dobił do 6kg :-) równa szóstka!
Wzrostu ma niby 60cm a mnie caly czas wychodzilo 62cm ;-) No i widac ze wiecej urusl na dlugosc po ubrankach bo juz musialam wymienic śpiochy na wieksze.

Szczepienie 5w1 i Rota zniosl dzielnie. Teraz sobie spi.
Za 6tyg kolejne 5w1.

No i dostalismy skierowanie na badanie USG w ramach NFZ. Tylko ze musze isc do tego samego "specjalisty" do ktorego chodzilam platnie :wściekła/y: A z ciekawszych rzeczy sie dowiedzialam ze on od razu mogl mi wystawic skierowanie na darmowe badania... tylko nie chcial bo 80zl za kazde USG to dla niego czysty interes.
Widac ze za kase mozna wszystko :nerd:

nimfii dzielny Kubuś!
Nasza Pola najpierw w szerz urosła, a teraz wzdłuż i to baaaardzo ją wyciągło, śpiochy na 62 w większości są już na styk. Nam lekarka też dała skierowanie na usg brzuszka i główki też na NFZ, a ten lekarz ładnie sobie liczny za USG !!!! :wściekła/y: My za bioderka w Mysłowicach płaciłyśmy 50 zł

moja Liwia śpiochy na 68 ma już na styk to ile ona wzrostu ma:nerd: wszyscy mówią że jest duża muszę ją dziś zmierzyć bo w przychodni u nas nie mierzą, ostatnie ważenie u nas było 17stycznia ważyła 5,8kg teraz może już być ponad 6kg:tak: ja teraz na USG bioderek pójdę prywatnie koszt to 70zł na NFZ wizyta dopiero na 2kwietnia,

wszyscy mówią że jest duża

U mnie w przychodni nie pokazują siatek centylowych, ani nawet nie mierzą. Tylko ważą.

Natalka wazy niecałe 6 kilo, a mierzy 73cm:szok: Ale dopiero zaczyna wyrastać z rozmiaru 62, a nosić 68. Zresztą to też zależy od ciucha, bo każdy inny.

U mnie w przychodni też tych siatek nie pokazują :no: co do ciuchów to fakt są różne rozmiary, ale u mnie Lena raczej już nosi 74/80 więc cały czas coś na bieżąco dokupuje. U mnie najbardziej sprawdzają się body z długim rękawem i półśpiochy.

reklama
Do góry