reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
ja uwielbiam body z krótkim rękawkiem do tego pajacyka bawełnianego, kaftanika nie mam żadnego, śpioszki tylko 1 parę a to dostałyśmy w prezencie :-D:-D

I ja chyba powoli zaczynam przebierać młodego w strój dzienny tak aby spiochy czy pajace mial tylko na noc.
Nie podejrzewalam ze to mozliwe ale u nas w domu jest tak goraco (a kaloryfery mamy wylaczone) ze mlody nieraz budzi sie spocony. No wiec dwie warstwy jak ma na sobie to za duzo. Jednak czesciej zakladam bodziaka z dlugim rekawkiem i do tego spioszki albo spodenki czy półspioszki jesli widze ze jest spocony.
A to dlatego ze te z dlugim rekawem mialam zapinane kopertowo.

my naszą Zosię na noc tylko np. w bodziaki na długi rękaw bądź kaftanik i do śpiworka bez skarpetek a i tak gorąca jest.a w dzień różnie czasem spodenki, jakieś leginsy zależy co się wyciągnie

Ja Małego ubieram na noc w body z długim rękawem i na to pajacyk bawelniany. Kaloryfer mam w sypialni słabo podkręcony i włączony nawilżacz, także jest raczej chłodno w nocy, ale lepiej się śpi.

U nas króluje pajac i body z krótkim rękawem lub śpioszki i body z długim. Do tego śpiworek do spania. Ogrzewania nie włączamy, bo mamy w mieszkaniu 21 stopni bez ogrzewania nawet w mrozy. Jak była temperatura powyżej zera to mieliśmy 22 stopnie.

my ubieramy tak samo jak pepsi- ale u nas się spierniczyło pokrętło od kaloryfera i cały czas daje na full:-/ w dwoch donicach mam wodę na grzejniku i kładę codzienie mokre ręczniki, ale i tak jest mała wilgotność, powietrze za suche:/

my mamy kominek w salonie czasem temp przy -10c na dworze dobija 26-28st to muszę wszędzie drzwi otwierać w sypialni mamy w -10 na dworze do 24c a jak były te -20 to mieliśmy 21,22c... dlatego chcemy centralne, bo tragedia z tak nie równą temp...

reklama
Ja na dzień zakładam rajstopki i jakieś spodenki body na krótki rekaw i bawełnianą bluzeczkę na noc body i pajacyk bawełniany!!!Mamy 22 stopnie i zakrecone grzejniki chodzi tylko podłogówka na korytarzach i w łazienkach oraz w kuchni bo z grzejnikami było by za goraco

Do góry