reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Z dziećmi to jest mega różnie- moja kuzynka urodziła w sierpniu synka i on od urodzenia nosił rozm. 62 a w grudniu, jak miał 4 miechy to ważył 9kg:szok: a mama wegetarianka, całą ciążę też nie jadła mięsa i do 3mż chłopak był tylko na cycu.

Mi Zośka zaczęła w styczniu nosić 62, ale wiedzę, że chyba ma jakiś skok w rośnięciu, bo już się ledwo w nie mieści i muszę zacząć znów polowania na Allegro bo w rozm. 68 nie mam nic poza 2 szt. body:baffled: żeby moje dziecko "gołe nie chodziło"...

reklama
Anek82 to jeszcze ja poproszę

Nadia ur.1.12.2011, waga 5kg, wzrost 60cm(chyba bo sama mierzyłam), poród po 37tyg

mycha - oto wyniki Nadusi

WZROST:
Nadia wzrost.jpg
75cetyl - 75% dziewczynek jest niższych od Nadusi

WAGA:
Nadia waga.jpg
25centyl wagowy - 25% dziewczynek jest lżejszych a 75% cięższych od Nadii

Wow to ja widzę, że modelka wysoka i szczupła jak mamusia nam tu rośnie:tak:

Anek82-jesteś bezcenna:tak:

Mamusie tylko bierzcie pod uwagę że Anek82 robi wam te centyle z datą pomiaru dzisiejszą :) więc jeżeli pomiar macie z przed dwóch tygodni na przykład to może troszkę inaczej wypaść

W laptopie mam fajny link do siatek centylowych jak będę z niego wchodziła na BB to wklęję go bo na dużym kompie teraz nie mogę znaleźć tej stronki.I każda z Was na bieżąco będzie mogła to sprawdzać.
Anek82 chyba z niego wkleiła ten wykres!! To może ona szybciej wkleić ten link, a jak nie to ja to zrobię!!

Jak macie te pomiary właśnie jak pisze Katerinka - to dodajcie do daty urodzin te 2 tyg. wtedy wykresy będą w sam raz, czyli na dziś. Chyba dobrze to wymyśliłam... bo też mam czasem zaćmę na mózgu... hhihii

P.S. jak dziecko śpi wtedy kiedy mamusia sobie to policzyła, że ma spać, to aż humorek lepszy ;-)

Ten link to wczorajszy "prezent" od Margany :)

http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

reklama
ja alanowi ciuszki na 62 nakładałam po porodzie, bo przy ur już tyle miał teraz nakładam mu 68/74

Do góry