reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

pepsi mi też się tak wydaję zadzwonię do ośrodka

nimfii- u małego jak codziennie to zawsze żółte , a właśnie po 2,3 dniu zielone

reklama
Wiecie co u nas te kupki nakie żółto zielonkawe były od zawsze, a Natalka robi właśnie jedną na 1-2 dni. Ale odkąd mleko zmieniliśmy to są one takie ciemnozielone. Wyraźnie się zmieniły po zmianie mleka. No nic, spróbuję zmienic na razie na jakąś inna firme i zobaczymy.

andrzelika to co opisujesz to jest badanie ogólne moczu, a posiew to co innego (szukanie konkretnych bakterii). Babka pewnie wzięła tylko to jedno skierowanie, bo posiem inaczej się pobiera, do innego pojemnika (jałowego) i inaczej przechowuje. Tylko szkoda, ze Ci nie powiedziała jak zrobić posiew i ze to trzeba osobno.

już dzwoniłam posiew moczu musi być w pojemniku z czerwoną pokrywą jakąś i przyjmuje w czwartek i piątek szkoda, że faktycznie nie powiedziała tamta, bo muszę to zrobić jak najszybciej.

debile jedne , a mój alanek ma powiększony układ z prawej strony narządów i może to być zapalenie, lub jego uroda tak lekarze mówili... oby jego uroda

układ jakiś kielichowo miedniczkowy coś tam ta nazwa skomplikowana niby nerka jest większa i to co z nią związane, ale już byłam u trzeciego lekarza i na usg to się nie powiększa tylko cały czas jest takie samo, także lekarze mówią, że może to być jego uroda, bo podczas ciąży był ściśnięty w brzuchu... lub druga opcja, że ja miałam jakąś infekcje w brzuchu i przez to, ale grzybicy w ciąży nie miałam wcale to nie wiem, no i dlatego mam przesiew zrobić

a powiedzcie co to znaczy może wiecie

bakterie: kryją pole widzenia to mnie w badaniu ogólnym moczu martwi, bo bilubrina i takie tam ma ok wyszło negatywne, a inne w normie.

reklama
no to życzę zdrówka Alankowi, akurat grzybica w ciąży nie jest szczególnie groźna dla płodu, bardziej zapalenia bakteryjne, czasami przebiegające bezobjawowo, są groźne

jeśli w badaniu ogólnym wychodzą bakterie lub leukocyty to koniecznie trzeba zrobić dalsze badania, w tym posiew z antybiogramem, który powie jakie to bakterie i na jakie leki są wrażliwe

Ostatnia edycja:
Do góry