reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

A moja dziś zaważyła 5.960g i niby 62cm ale jak widziałam jak oni to mierzą to śmiać mi się chciało...:-D
Tak jak mała urodziła się niby miła 55cm za 7 tyg w przychodni tyle samo jej naliczyli a śpiochy już z początku dawno w odstawkę poszły a za tydzień miła już 57cm więc nie sugerujcie się tymi centymetrami..mierzą jak chcą:-D
onanana Majeczka nieźle zaważyła...:-)

reklama
andrzelika dobrze wiedzec ze mozna syrop prawislazowy dac ;-) Te ziolowe tak naprawde mniej szkodza dziecku nie farmakologiczne syropy, wiem bo mi mowila farmaceutka. Ale trzeba uwazac zeby nie dac za duzo.
Kuba ma kaszel mokry, ale raczej zwiazany z tym slinieniem wiec nie daje mu syropow.
A i jeszcze jest taka masc Plumex Baby rozgrzewajaca na kaszel i katar - od 6 msc zycia. Ma intensywny zapach wiec dodatkowo udrożnia zatkany nos, goraco polecam!
Co prawda uzywam na maćku, ale Kube tez raz posmarowalam juz jak nie mogl dac rady z wyksztuszeniem. Posmarowalam doslownie odrobinke.

anek brawo za wytrwanie w karmieniu! Super ze tak sie ulozylo, a corka ladnie przybiera na wadze, wiec raczej najada sie odpowiednio ;)

ankusch tak jak mój przy porodzie miał 62cm a wierze,że pierwsze miary są dokładne zresztą było widać, ż długi, urósł mi 62cm zamieniłam już dawno na śpiochy 68/74cm a poszłam na szczepienie to zmierzyła go z podkurczonymi nogami rach ciach i wyszło mu mniej 59,5 jakieś jaja

A jak chodzi o dlugosci to kuba mial przy porodzie 52cm a teraz 62cm. Z tym ze obecnej wagi nie znam, ale na pewno już ponad 5kg wazy. Zobacze dopiero 9 lutego na wazeniu w przychodni.

onanana no Majeczka super przybiera. Tylko pogratulować karmienia! Ciekawa jestem jaka jest długa przy tej wadze. Mam nadzieję, ze badania beda tylko rutyna i nic nie wykażą!

Anek gratuluje wygranej walki z laktacją!

Natalka 2 tygodnie temu ważyła 5350g, wiec przy wadze ur. 4200g to chyba az tak dużo nie przybrała. No ale w normie i to mnie cieszy. Natomiast jest bardzo długa i to widać;-) Przy urodzeniu miała 57 cm, a 2 tyg. temu 67 :szok:
Natomiast nie wiem o co chodzi z tymi ciuszkami, bo ona cały czas nosi r 62 - jedna są juz na styk a inne jeszcze przyduzawe. Bardzo różnią sie te rozmiary.

Nie ma sie co martwic ze dzieci teraz sa grubiutkie i tak duzo przybieraja,one wlasnie teraz nabieraja duzo masy zeby bylo co zrzucac jak zaczna chodzic :tak: tak to jest jak juz poczuja ten grunt pod nogami to beda ganiac jak szalone i masa poleci im w dol :-)
U nas synus przy urodzeniu wazyl 3,765g a dzisiaj wazy 6kg a mierzy 62cm ale ile mial przy narodzeniu to nie wiem bo go nie zmierzyli :confused2: A ubranka na 62 wiekszosci ma male uzywamy na 68 :tak:

margana nie się co rozmiarem przejmować bo niektóre firmy mają rozmiarówki zawyżone inne zaniżone , ja używam głównie z 3 firm ciuchów i one się nie różnią
u mnie w szpitalu jak się dzieci rodzą to się mierzy właśnie takie podkurczone i taki wzrost podają dopiero na pierwszym ,drugim ważeniu mierzą już dokładniej ale też nie prostują całkowicie :tak:

a mojemu synkowi nic nie pomagało na te pleśniawki i wziełam rutinoscorbin rozpuściłam i smaruje mu tym na patyczku po języku i schodzi teraz ja zawsze tak sobie zrobiłam jak wyszedł mi syfek jakiś na języku,o aphinie wypowiadali się,że jest do dupy nawet w aptece fakt potwierdzam, siki lekarz powiedział odradzam tę metodę, myśle,że nystatyna jest jeszcze dobra, ale rutinoscorbin się u mnie sprawdził, a kaszelek mu mija więc lepiej też się czuje chociaż czasem po marudzi.

reklama
Moj szkrabek wazy 6i poł kilo i mierzy niby 62.

Onanana Majeczka ładnie wazy:-D
My tez mielismy pobierana krew i mocz bo młody ma za miekka głowke.we wtorek bede miała wyniki..

Do góry