reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Onanana spokojnie z wagą na razie je i rośnie i przybiera a że dużo śpi to nie spala tego co zje jak zrobi się aktywniejsza to schudnie!!Zobaczysz!!

reklama
onanana mysle ze ta potliwosc moze byc tez zwiazana z tym jej tłuszczykiem, ale wiesz waga sie nic nie przejmuj, bo zobaczysz jak wystrzeli w góre to pozniej bedzie z niej ekstra laska . Tylko sie cieszyc ze dziecko na piersi tak ladnie przybiera. Super! I jeszcze ładnie ci śpi. widac ze to oznaki zdrowia. Tak powinno byc po prostu :)

Onanana mój jest "mlodszy" i waży teraz 6 kg:tak: a urodził się 3300. Jak poszlam na wizytę i go zważyli to tez oczy mi na wierzch wyszły...ale dzieciaczki na mleku mamy często są pulchniutkie;)) później "wyszczupleją...
Mój ma jednego pajacyka pomarańczowego z zielonym pod szyją i z mężem się śmiejemy że wygląda jak dynia;)))

onanana rośnie WAm jak na drożdżach Wasza pannica :-) Najważniejsze, że jest zdrowa!
PS musisz mieć bdb pokarm, skoro tak ladnie przybrała!
Poli się rączki pocą, z resztą wiem od koleżanek, że dzieciaczkom często się stópki pocą (nawet potrafią zapach wydzielac :-D) i to normalne, ale wiem, że się zmartwiłaś, bo to normalne ...
Polcia waży 5 kg (przy wypisie miała 2860), byla pulchniejsza, ale sporo teraz nam na długość urosła, ale pućki na buzince fajne ma ;-)

Ostatnia edycja:
a mój maluszek biedny chory suchy kaszel ma dzisiaj byliśmy u lekarza i przepisał lek jakiśsyrop prawoślazowy 6 cz korzenia Alte forte piszę, że od 3 lat ale kazał brać po 2ml biedactwo moje płacze i głosik ma inny przez to, a jestem taka wściekła mój dostał opierd... za to, że otwiera drzwi do domu i się kręci a najgorzej to teściowa powiedziałam mu, że ma tak się nie wiercić i żeby jej powiedział, bo przez nich dziecko jest chore, bo chłód ciągle zawiewa , a nie mamy jeszcze ganka wykończonego

My byłyśmy dziś na szczepieniu. Pielęgniarka jak zobaczyła Zosię, to powiedziała, że jest z niej kluseczka. Zosia w niedzielę skończy 3mce, waży 6kg a mierzy 70cm. Pochwalę się, że od 3 dni jesteśmy w 99% tylko na cycu!!! Moja walka o laktację po raz drugi się udała. Zosia je co 2h (po 15-20 min z każdego cyca) a na noc ją dokarmiam MM i zjada od 40-100ml (tak żeby dłużej spała). Na obu szczepionkach darła się niemiłosiernie, ale włożona do fotelika samochodowego zasnęła snem błogim. Potem w domu sama spać nie chciała, ani leżeć, więc dzień minął nam na "cycowaniu" - non stop z nią siedziałam a Zosia mientoliła sobie cyce na zmianę. Widać, że ją to uspokajało. Obawiam się ile będzie spała tej nocy bo zjadła tylko z piersi a MM wypiła może z 10ml.

Przepraszam, że tylko o soie, ale w głównym wątku zaraz napiszę, jaki tego powód.

Anek to stwierdzam że z mojej Mai straszny kloc!! Między naszymi córami jest dzień różnicy a waga urodzeniowa podobna (u nas było 3580) a Majka dziś ważyła 7 kg!!!!!

onanana - nie ożna chyba tak porównywać, bo np. moja chrześnica jak miała 3mce to przy dł. 68cm miała wagę 6,780kg , czyli bliżej Waszej Majeczki a teraz ma 1,5 roczku i jest fajną szczupłą dziewczynką. Nasze córcie "wyciągną" się z wiekiem chyba. Niemowlaczki mają to do siebie, że są pucki. Mnie waga nie zdziwiła, ale nie myślałam, że mam taką "wysoką" córeczkę ;)

reklama
U nas nie mierzą maluszków, muszę Majkę sama pomierzyć, dziś mi w przychodni pokazała jak to robić.... Nie martwię się że Maja będzie gruba, cieszę się że tak fajnie przybiera tylko teraz mnie martwią te badania które mamy zrobić..

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry