reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Anek, ja gdzieś czytałam, że to znaczy, że 75% dzieci waży mniej niż Zosia, a 25% więcej i tak samo ze wzrostem, akurat Zosia jest w połowie :)

reklama
Morgana ja juz dawno Wam pisałam ze karuzela do 4 miesiaca to samo zło ja miałam wykład na ten teamat w szkole rodzenia podobno dziecko w przyszłosci np w szkole bedzie miało problemy(nie musi)zeby skupic sie na czyms...Ja tez mam karuzele od dziadkow na gwiazdke bo sama chciałam ale jej nie właczam i jest zawieszona w nogach Wojtusia...za dwa miesiace mu powiesze nad głowa:)

Nie demonizowałabym karuzeli. Należy ją tylko powiesić w taki sposób, żeby dziecko miało ją z przodu i nie musiało odchylać główki no i włączać na 5 minut, a nie na 5 godzin:-D

A niestety jak powiesi się karuzelę jak dziecko ma 5 miesięcy to dziecko sięga już do zabawek i przestaje ona spełniać swoje zadanie. Około 5-6 miesiąca zdejmuje się zabawki i zostawia sam panel grający.

my karuzele mamy zawieszoną z przodu tak nad nóżkami mała patrzy prosto na nią nie wyobrażam sobie powiesić nad głową automatycznie dziecko patrząc na karuzele odchyla główkę do tyłu:nerd:

dziewczyny ja to wogole pierwszy raz slyszę, że karuzelę wiesza się nad glową! a jakbym miala ja uruchomic dopiero za jakis czas czuję, że to byłby zły pomysł, bo wiem z własnego doświadczenia, że w wieku trzech miesięcy może sie juz dziciom nudzić...

Kuba ma karuzele zawieszona w polowie lozka tak aby widzial ja przed soba. Uwielbia sie na nia patrzec, śmieje sie do myszki. nie wyobrazam sobie, zeby jej teraz nie mial :)
Mysle ze te 2 msc zycia sa w sam raz aby wprowadzic karuzele, zwlaszcza jak dzieciaki chetnie ja obserwuja. Bo to motywuje je aby do niej siegac i probowac dzwigac glowke.
Takie 4-5msc niemowle to juz ma inne zainterewsowania. Bawi sie tym co ma w raczkach i bierze do buzi. Pozytywka staje sie nudna.

nimfii my też mniej więcej mamy w połowie łóżeczka, bardziej z tyłu :)
Pola też lubi oglądać i śmieje się do niej, choć już gra ledwo ledwo, bo trzeba baterie zmienić ;)

No u nas jest taki problem, ze nie da się karuzeli zamontować tam gdzie byśmy chcieli, bo mamy łóżeczko turystyczne. Generalnie to mamy na stałe zamontowany panel z pozytywką, a sama karyzele dopinamy w razie potrzeby. Niestety jest nad głową bo inaczej sie nie da:-(

może jestem głupia, ale ja o tym nie wiedziałam i mój ma nad głową, ale do tyłu nie patrzy, bo ona mu długi plastik, dobrze,że piszecie to dam mu gdzieś z boku dalej.

A to prawdą jest,że gdy dziecko patrzy do tyłu to może dostać zeza? Bo inni tak gadają a drudzy nie.

reklama
może jestem głupia, ale ja o tym nie wiedziałam i mój ma nad głową, ale do tyłu nie patrzy, bo ona mu długi plastik, dobrze,że piszecie to dam mu gdzieś z boku dalej.

A to prawdą jest,że gdy dziecko patrzy do tyłu to może dostać zeza? Bo inni tak gadają a drudzy nie.
Nie wiem czy to prawda, ale wiem, że dziecko nie powinno patrzeć :"do tyłu", ani nie powinno sie zagadywać do dzidzi z tyłu jej główki

Do góry