reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

My po szczepieniu mała była dzielna tylko pisneła ..:-)to była pierwsza dawka 5w1 a 4 tyg temu miała samo WZW wtedy to był płacz musiała bardziej boleć albo szczypać..poza tym mam dalej dbać o jej skórę Azs natłuszczać itp a ja dieta powoli coś wprowadzać ale zaczynając od łyżeczki i obserwować..o nie cyca nie rzucę będę się katować:-)

reklama
ankusch ja słyszałam żeby rumianku nie używać bo wysusza i zawiera jeszcze coś tam i nie powinno się ,ale sama też próbowałam ;-) ale nie pomogło , u nas chyba antybiotyk zaczyna działać bo po nocy oczko nie było sklejone a to juz duży sukces , zobaczymy co będzie później

Ankusch, Alfa ja tez próbowałam już wszystkiego oprócz rumianku i niestety chyba skończy się na udrożnianiu. Instrument wygląda jak cienki zagięty drucik, ale nie jestem pewna czy takiego samego używa się u dzieci, także nie będę cię straszyć bez potrzeby. Zresztą ja też myślę o tym z drżeniem, bo cyba bez tego się nie obędzie...

Ankusch a jeśli chodzi o dietę, to możesz zacząć próbować z nabiałem?

Spróbowałam i lipa może przesadziłam w niedziele serek a wieczorem tuńczyk z jajem i ogórkiem a dawno nabiału i ryb a sa uczulajace nie jadłam i mam za kare...buzia zsypana od poniedziałku..

My po szczepieniu.... Majka waży 7 kg!!!!!!!!! Ale mamy skierowanie na badania bo powiedziałam lekarce że jej się nóżki pocą i dała nam na morfologię i TSH:-( Widząc Maję i jej wagę lekarka stwierdziła że ulewanie to u niej nic dziwnego- dużo i łapczywie je:zawstydzona/y: Ale zobaczymy jak wyniki badań... Martwię się:-(

A my jutro idziemy na mierzenie,wazenie,wizyta u lekarza i szczepienie :tak: nie moge sie doczekac az go zwarza i zmierza bo jestem ciekawa ile ma moj klocek :-)
onanana co jest zlego w tym ze sie nogi poca?? mojemu sie poca stopy i dlonie?! czy to cos zlego??Nie martw sie kochana na pewno wyniki beda dobre,trzymam kciuki &&&&&

Ssabrina jak powiedziałam lekarce o stopkach to dała skierowanie na badania czy to nie coś z tarczycą. Ale złożyło się na to kilka czynników- to że Maja tak dużo przybiera a je tylko 6 razy na dobę, że pije zawsze dość krótko no i to pocenie. nie jest oczywiście powiedziane że dziecko nie może tak dużo przybierać jedząc tak mało, ale lekarka dala mimo wszystko skierowanie i zobaczymy:tak:
Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze szczepienie&&&&&&&&&&&&&&&

onanana potliwoscia sie nie przejmuj. A mozer jest jej za cieplo? Ale wage ma juz imponujaca :-) Moj pierwszy syn mial 7kg dopiero jak mial pol roczku. Ciekawe czy Kuba go przegoni.
Na razie widze ze Kubus szybciej przybiera na wadze niz Maciek w jego wieku. Choc urodzil sie malutki to teraz majac ponad 2 msc juz przegonil starszego brata i jest troszke dluzszy i ciezszy niz Maciek wtedy ;-)

reklama
Nimfii nooo ta waga mnie przeraża!!! Rośnie jak nie wiem, zresztą pielęgniarka która ją ważyła śmiała się od raz że kluseczka:zawstydzona/y: Idzie pomyśleć że to moje dziecię wisi na cycku cały dzień... A co d ciepła to myślę że nie jest jej za ciepło, staram się nie przesadzać z ubieraniem jej. W nocy śpi w pajacyku bawełnianym pod kołderką a w pokoju ma ok 20 stopni. W dzień body bawełniane i na ogół jakieś welurowe śpiochy bo nie mamy tu zbyt ciepło. Na spacerki body dl. rękaw, pajac welurowy lub welurowe śpiochy i kaftanik (oczywiście jak jest mniej więcej taka pogoda jak teraz czyli ok 0 stopni), kombinezon i śpiwór w wózeczku... Potówek jeszcze nie miała nigdy:crazy:

Do góry