reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
onanana ja też uważam, ze jak dobrze przybiera na wadze i nic jej nie dolega to tylko się cieszyć! Widocznie nie potrzebuje więcej jeśc. Moja tez je 5-6 razy, ale butlę, to inaczej.

Kuba takze je te 6 razy na dobea najdluzsza przerwe mial 8h bez jedzenia ;-) A mimo ze nie je bardzo duzo bo ok 100-120ml na karmienie, to przybiera na wadze bardzo ładnie :tak:

onanana nasz pokarm się zmienia i dostosowuje do potrzeba rosnącego dzidziusia, teraz jest gęstszy , bardziej wartościowy i dzieci rzadziej jedzą, Pola jadła co 2 godziny w nocy, teraz coraz częściej co 4:) Druga sprawa, Majunia na pewno głodna nie jest - głodne dziecko Ci nie zaśnie będzie płakać, szukać cycka, a jeśli zaśnie to wybudzi się np za 10 minut. Jest zdrowa, pięknie rośnie, więc wszystko napewno jest dobrze:) Musisz mieć bdb pokarm, którym mała tak się najada :)

Nasza Pola nada nie szczepiona, bo najpierw byli wszyscy w domu chorzy, ale zaszcepiemy ja chyba w przyszly wtorek, bedzie lepsza pogoda mrozik moze bedzie? no i wole doczekac, bo ja znowu maialam jelitowke, a gdyby tak tez cos zalapal, wiec lepiej sie wstrzymac ze szczepieniem - tez tak myslicie?

Przepraszam, że znowu pytam ile jest wkluc przy 6w1+rota?

Gola 6w1 to jedno wkłucie a przy rota to doustnie tak coś pisały dziewczyny tego nie wiem bo nie szczepiliśmy od rota.
Mój mały tez je 6razy dziennie po 120 ml i się najada, ale 2 tyg temu był czas , że potrafił wciągnąć tez 150ml.

My po szczepieniu, Milenka specjalnie nie płakała, Antos zachowywal sie grzecznie więc było ok :). Narazie jest spokojna, trochę pospala teraz sobie leży grzecznie w lezaczku :)
wazy 4800 także ładnie.dlugosc ciała wyszła 60.
Zazdroszczę wam tych długich przerw w karmieniu, Milenka je co około 2,5h sporadyczńie w nocy do 3,5, no ale mam nadzieje ze zacznie coraz dłużej.

gola rota jest doustne ;) i to ponoc bardzo smaczna szczepionka jak mowila pielegniarka ;) dzieci chetnie pija a nieraz domagaja sie wiecej :D

W wątku "intymnym" pojawił się problem ropiejacych oczek, proponuje przenieść go tutaj i mam prośbę dziewczyny dajcie znać co tam lekarze mówią. Ja u Milenki myślałam ze już będzie lepiej niestety znów jest gorzej i tez przeraza mnie przebijanie kanalikow. Teraz znów daje antybiotyk i maść oraz masuje. Jak nie przejdzie pewnie w przyszłym tyg pójdę znów do okulisty.

Alfa a byłaś już u okulisty z tym?? bo u mnie póki co to od pediatry mamy maść (dobrze że to znajoma bo lekarz pierwszego kontaktu kazał myć wodą i tyle :wściekła/y:)
a próbowałyście własnym mlekiem?? u nas pomogło na kilka dni jak jeszcze miałam mleko

reklama
Oj ja próbowałam mlekiem,rumiankiem,herbatą,wodą przygotowaną,solą fizjologiczną antybiotykiem i masaż i nic ehheh we wtorek na kontrol do okulisty a byliśmy 4 tyg temu i zobaczymy ...ale się boje :-:)-(

Do góry