reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

angun, AnnaJ, agalodz - woow, pięknie Wasze dzieciaki przybierają!! Nic tylko się cieszyć, że tak świetnie się rozwijają:)
JustynaZ - pola ma na czółku, i na potylicy, a te krwiaczki zejdą?

reklama
Moja Lenka też to ma nawet sporo na karku i ma na powiece taką plamkę od urodzenia, która na szczęście się zmniejsza :-)

Gola , zapytaj pediatrę przy wizycie, Mi powiedzial ze to co ma z tyłu moze zostac, jest dosyc duze i mocne,

na czułku ma cos innego i to niby ma zejsc. Przy kąpieli zrobie fotkę i pokazę jak to wygląda..

dołączam do waszego grona moja córcia ma niespełna 7 tygodni i waży równe 5kg. no i niestety załapała alergie na białko mleka krowiego , wizyta u alergologa skończyła stwierdzeniem ma pani alergika ... jak na razie może to się zmieni . karmię ją bebilon pepti 1 . powiedzcie mi ile razy wasze dzieci jedzą na dobę . bo ja próbuję robić małej odstępy 3 godzinne i jest ryk nie daje rady wytrzymać .

Witaj duszek wśród nas!
Mój synek też ma prawdopodobnie skazę białkową tyle że to ja jestem na diecie, bo karmię go piersią.

Te na karku to nazywają "szczypnięcie bociana", Tosia miała i Kornelek też ma.

Alma mi o tym pediatra mówiła wczoraj na wizycie, jak usłyszałam tą nazwę to myślałam, że ona żartuje, a to jednak prawda.

Gola podobno zejdą te plamki tak do 1-1,5roku

Duszek witaj z powrotem:) Z tego co pamiętam to jakoś w ciąży już do nas zaglądałaś;)

Ankusch a atopowe zapalenie skóry to skaza białkowa? Bo z tego co mi pediatra mówiła to moja mała ma to atopowe zapalenie skóry bo na brwiach ma coś takiego jak ciemieniucha i podobno to też ma jej zejść po jakimś czasie

reklama
Niuniunia z tego co mi wiadomo to skaza białkowa jest reakcją uczuleniową na białko, natomiast AZS moze być reakcją na różne czynniki.

Wczoraj byliśmy na kolejnym szczepieniu. Tym razem było gorzej, lekka histeria, ale ponoć obie szczepionki były bardzo szczypiące, wiec mozna jej wybaczyć.
No i nasza Natalka waży juz 5350g i mierzy 67cm. Chyba bedzie wysoka po tatusiu:-)

Do góry