reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

u nas też pani doktor wykryła szmery nad serduszkiem i byliśmy u kardiologa (prywatnie bo państwowo na 2013:szok:) i tez okazalo się że jest dziurka ale pani nie kazała się przejmować powiedziała że to jest 20% dzieci i że może zamknąć się do 2 roku życia więc jak mała skończy 2 latka na kontrolę. A i powiedziała że z tym można żyć normalnie, jedynie zabronione nurkowanie poniżej 15m głębokości ;-) co nam chba nie grozi

NFZ miażdży :no:jak 2013 to akurat na kontrolę się zarejestruj :-D

reklama
ewika87 ja jestem dobrej mysli, że wszytko będzie ok, ale jak to matka wszystkim się martwi, no rzeczywiście termin nie zły, u mnie bez problemu na NFZ, w szpitalu mi powiedzieli że są terminy ale ja mam powiedzieć że to noworodek i w szpitalu miało wykonywane badanie.tak też jak dzwoniłam to mówiłam że za 6-8 tyg mam do kontroli się zgłosic , że to noworodek, i bez problemu, jeszcze babce nie chciało się sprawdzać kiedy to wypada i sama jej mówiła kiedy to ma być:-D

My dziś po szczepieniu. Było okropnie. Ja się boję igły ale już wolę żeby mnie tak kuli a nie Maję, bo widać było ze bardzo ją boli:-(
Maja waży 5100, więc przybiera pięknie:-D Co zresztą po niej widać:tak:
Musimy się zapisać do dermatologa dziecięcego bo Maja ma już jakiś czas naczyniaka na pupce. najpierw był plaski a teraz zaczyna się robić taki odstający, bo niestety jest w fatalnym miejscu- cały czas drażniony przez pieluszkę. I boję się żeby jej się coś z tego nie porobiło... Prawdopodobnie jej to zamrożą- mam nadzieję że to nie boli...
A poza tym Maja ma przepuchlinę i kupiłam specjalny plaster który trzeba tak niefajnie zakleić na brzuszku:no:
A we wtorek idziemy na bioderka- prywatnie oczywiście- koszt 70 zł (tyle akurat zaoszczędziłam na szczepionce;-))

onanana ponoc sa jakies żele ktore można stosowac na miejsc wkłucia (przed szczepieniem) aby dziecko mniej bolalo uklucie ;-) Jesli martwisz sie ze mala za bardzo cierpi to kup jej taka masc znieczulajaca.

my bilismy wczoraj nz wazeniu i moj mały łakomczuch przez 2 tygodnie przybył 680g wazy twraz 5530g:-Djest co dzwigac a u nas od 4 miesiaca nie mierza dzieci:-( na biorerka idziemy 14 grudnia u nas koszt to 45zł

Jak ktoś karmi piersią, to polecam karmić w trakcie szczepienia, lub podać cyca natychmiast "po" - to również działa znieczulająco i uspokajająco na maluszka :tak:

reklama
Dzis po wizycie młody waży 3650g czyli przybral na wadze wlasnie te 650g przez 3 tyg. Niby nie duza ta waga a mnie juz wczoraj rece bolaly od noszenia go :sorry2:

No i dostalam zadanie specjalne- tj recepte na szczepionki, wiec teraz do dziela - szukanie po aptekach gdzie najtaniej jest Rotarix i Infanrix :blink:

Do góry