Ja dzis przeżyam koszmar mały mi się zakrztusił jak mu sie odbeknęło herbatką i nie oddychał to było 30 sekund grozy wezwałam karetkę, żeby go zbadali, ale lekarz stwerdził, że się nic nie dostało do oskrzeli jest ok. Może za dużo ostatnio jadł i ponad wymiarowo mu się ulało,a że jeszcze spał to wpadło tam gdzie nie trzeba dzieki niani zareagowałom w porę bo usłyszałam, że coś jest nie tak. Narazie jest wszystko w porządku ale jeszcze od rana jestem roztrzęsiona.
reklama
ankusch
Fanka BB :)
Współczuje i doskonale cię rozumie..mi mała się zakrztusiła jak miała 11dni też wzywałam karetkę bo była niemrawa..ehh jak ja się wtedy wystraszyłam a sama byłam w domu:-(
Dobrze że lekarz go zbadał i Cię uspokoił mi nic jak przyjechali nie powiedzieli a mała leżała tylko kazali się ubrać i do szpitala pojechać..myślałam że zawału dostane a co się potem okazało że się zmęczyła i usneła a ja czekałam aż się popłacze a ona nic :-(
Dobrze że lekarz go zbadał i Cię uspokoił mi nic jak przyjechali nie powiedzieli a mała leżała tylko kazali się ubrać i do szpitala pojechać..myślałam że zawału dostane a co się potem okazało że się zmęczyła i usneła a ja czekałam aż się popłacze a ona nic :-(
wspołczuje Wam tych zakrztuszen ja tez sie bardzo tego boje szczegolnie jak jestem sama w domu.Była ze mna w szpitaku dziewczyna ktorej syn sie zakrztusił siny był jak pogotowie przyjechało nie wim co tam sie dalej działo bo go zostawili na oddziale jeszcze..ja mam teraz taki strach przez to a dziewczyna miała straszne leki i wcale sie nie dziwie.
Kuba tez mi ulewa i sie tym nie raz zakrztusi. Na szczescie jeszcze nie mielismy sytuacji grozy, tak zeby nie mogl nabrac powietrza.
Jeszcze troszke trzeba zaczekac i bedzie lepiej z tym ulewaniem.... A na razie pozostaje nam ciagle kontrolowac maluszka ;-)
Jeszcze troszke trzeba zaczekac i bedzie lepiej z tym ulewaniem.... A na razie pozostaje nam ciagle kontrolowac maluszka ;-)
witam. Piszemy ze szpitala bo Lilka z piatek zaczęła wymiotować i dostaliśmy skierowanie żeby się czasami nie odwodniła i w czasie badań okazało się że to z powodu antybiotyku który w domu dostawała na infekcje dróg moczowych i teraz czeka nas 7 dni w szpitalu na innym antybiotyku :/
AnnaJ007 moja malutka też ma szmery w serduszku i między innymi przez to dłużej w szpitalu zostalismy, niby nie jest to groźne, ale łatwo lekarzom tak mówić. moja malutka tlen dostawała żeby jej się tam coś w serduszku zamknęło co powinno po dwóch dniach od porodu, niestety przy wypisie nadal nie zamknięte, ale niby coś się zmniejszyło.podobno nawet parę tygodni to się może zamykać u znajomego córki rok to trwało.no nic najważniejsze że to wykryli i mała będzie pod opieką kardiologa w styczniu idziemy na wizytę zobaczyć jak to wygląda
AnnaJ007
Fanka BB :)
ewika współczuje córeczce...biedulka.Niech wraca szybko do zdrowia!!!
alma,ankush ale musiałyście stracha mieć, teraz jak rzeczyałam te wasze posty na temat zakrztuszenia się to jak karmę małego to czasami się boję tego, szczególnie jak je tak łapczywie.
alma,ankush ale musiałyście stracha mieć, teraz jak rzeczyałam te wasze posty na temat zakrztuszenia się to jak karmę małego to czasami się boję tego, szczególnie jak je tak łapczywie.
Aneczka nic sie nie martw, moja Kinga ma ten sam problem ale lekarze sie tym nie martwia bo w wiekszosci przypadkow te dziurki sie same zamykaja, moja Kinga ma dwie 2mm i 4 mm ale poinformowano mnie ze nie jest to temat do zmartwien i wizyte kontrolna u kardiologa mamy dopiero w czerwcu. To ze nie jest to bardzo powazny problem wiem chocby po tym ze moja Kinga przeszla bardzo powazna operacje pod narkoza jak miala 5 dni i nie bylo zadnych problemow z jej serduszkiem, wiec glowa do gory, wszystko sie samo pozamyka.
A tak na marginesie jak czytam jak Wasze dzieci przybieraja na wadze to moja kruszynka wydaje mi sie jeszcze mniejsza. Urodzila sie z waga 2260 gram ale kolejny miesiac byl dla niej tak ciezki ze stracila na wadze i dokladnie w miesiac od porodu miala ta sama wage, teraz w koncu zaczela przybierac na wadze i ma az 2500 czyli ok 20-25 gram na dzien. Mam nadzieje ze nadal bedzie ladnie przybierac bo musi miec ok 4-5 kg zeby mogla isc na kolejna operacje polaczenia jelitek i wtedy juz nie bedzie potrzebowala tego paskudnego woreczka przy brzuszku.
A tak na marginesie jak czytam jak Wasze dzieci przybieraja na wadze to moja kruszynka wydaje mi sie jeszcze mniejsza. Urodzila sie z waga 2260 gram ale kolejny miesiac byl dla niej tak ciezki ze stracila na wadze i dokladnie w miesiac od porodu miala ta sama wage, teraz w koncu zaczela przybierac na wadze i ma az 2500 czyli ok 20-25 gram na dzien. Mam nadzieje ze nadal bedzie ladnie przybierac bo musi miec ok 4-5 kg zeby mogla isc na kolejna operacje polaczenia jelitek i wtedy juz nie bedzie potrzebowala tego paskudnego woreczka przy brzuszku.
angie To bardzo ładnie Konga przybiera, bo średnio dziecko powinno przybierać 17 g na dzień czyli jest ponad normę;-) Oby tak dalej! Moja córa przy wyjściu ze szpitala też mało ważyła, bo 2500 kg, ale już po 12 dniach 3000 kg, także nie martw się niską wagą, bo dzieciaczki szybko to potem nadrabiają...
reklama
AnnaJ007 moja malutka też ma szmery w serduszku i między innymi przez to dłużej w szpitalu zostalismy, niby nie jest to groźne, ale łatwo lekarzom tak mówić. moja malutka tlen dostawała żeby jej się tam coś w serduszku zamknęło co powinno po dwóch dniach od porodu, niestety przy wypisie nadal nie zamknięte, ale niby coś się zmniejszyło.podobno nawet parę tygodni to się może zamykać u znajomego córki rok to trwało.no nic najważniejsze że to wykryli i mała będzie pod opieką kardiologa w styczniu idziemy na wizytę zobaczyć jak to wygląda
u nas też pani doktor wykryła szmery nad serduszkiem i byliśmy u kardiologa (prywatnie bo państwowo na 2013) i tez okazalo się że jest dziurka ale pani nie kazała się przejmować powiedziała że to jest 20% dzieci i że może zamknąć się do 2 roku życia więc jak mała skończy 2 latka na kontrolę. A i powiedziała że z tym można żyć normalnie, jedynie zabronione nurkowanie poniżej 15m głębokości ;-) co nam chba nie grozi