reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Ja po lekarzu. Trochę spokojniejsza, ciałko żółte ma się dobrze, endometrium też rośnie (ale nie spytałam ile ma…), poprzednio miało 9mm.

Teraz to już wszystko w rękach losu. Co ma być to będzie. Mam sprawdzić w poniedziałek progesteron i się do niego odezwać.

Wiecie czemu na tym forum ovufriend czy coś tyle osób pisze, że przy progesteronie poniżej 20 lekarze włączają od razu lek? Tu raczej mówicie, że 15 to już całkiem spoko progesteron. I zastanawiam się skąd różnica.

no i to właśnie mnie przeraża w tej procedurze , że wystarczy że coś się przestawi , spóźni cokolwiek i trzeba od nowa , a z moim szczęściem i jak znam swój organizm to napewno by tak było . Mnie okres zawsze robi na złość haha 😅 a co do zajścia naturalnie to też liczę na to że się uda bo wkoncu 2 razy zaszłam ,tylko pytanie co się podziało później , szczerze miałam nadzieję że mam ten stan zapalny bo wtedy by coś było wiadomo a tak to dalej jestem w kropce . Liczę na to że może ta drożność coś pomoże ,bo myślałam tak że może te jajowodu nie są całkiem drożne i to jajeczko nie dociera na czas ? Nie wiem może gadam głupoty ale już różne myśli miałam . Mój mąż to nawet stwierdził ostatnio że może za często seks uprawiamy i powinniśmy zrobić przerwe i dopiero w dni płodne działać żeby tych plemników bylo więcej , a ja słyszałam różne opinie ,jedni mówia żeby właśnie przed nimi płodnymi nic nie robić i później w płodne codziennie bo jak jest przerwa to jest więcej plemnikow inni żeby regularnie co 2-3 cały cykl bo jak jest przerwa to wtedy te plemniki są martwe tam no już sama nie wiem haha
Widzę, że mamy tą samą zagadkę do rozwiązania. Ja też dwa razy byłam w ciąży, ale niestety obie je poroniłam i teraz od 1.5 roku nie ma drugiej kreski na teście 🙄

właśnie tak jest napisane na ich stronie , pani na recepcji powiedziała że na wizycie ustalę z lekarzem która metoda . Także się zapisałam i zobaczymy co mi powie . Myślisz że 12 DC to nie będzie za późno ? Bo niby miał być 8-11 DC ale nie miałam jak . Jeszcze nie mam jak iść na monitoring wcześniej bo jej nie ma 😔
Zależy jak masz ovu.... Też nie kojarzę tej metody turbo... Ja miałam robione zwykłe HSG i przeszłam ok. Po ,,zabiegu " wsiadłam w auto i przejechałam 450 km do domu. Ale ja miałam wszystko drożne więc nie czułam większego dyskomfortu . Pianką jest podobno mniejszy ,, ból" ale znów jeżeli jest coś przytkane mniejsza szansa że przetka ...

Jutro chyba podjadę na badanie beta HCG. Niby testować mam w sobotę ale sprawdzę progesteron to przy okazji betę oznaczę 😈 Objawów nie mam żadnych więc pewnie znów nic nie wyjdzie ale nie byłabym sobą jakbym nie sprawdziła. Na grudniowki się nie zapisuje bo raczej jak się teraz nie uda to pasujemy. Ja bym chciała ale mąż twierdzi że on już kończy starania i to co ma mu wystarczy.

reklama
Do góry