Ja liczyłam że teraz się udało i jak widać za bardzo się nakręciłam. Następnym razem mnie stopujcie żebym nie testowała i nie badała bety za szybkoJa się tak nakręcałam, że nie powodzenie po tej drożności chyba bolało bardziej bo liczyłam na to badanie. Były drożne
reklama
LadyCaro
Fanka BB :)
ale to chyba też jest jakaś wartość do dalszej diagnostyki w razie czego. Jeśli np. (oby nie) biochemy by się powtarzały to jest cenna info dla lekarza.Ja liczyłam że teraz się udało i jak widać za bardzo się nakręciłam. Następnym razem mnie stopujcie żebym nie testowała i nie badała bety za szybko
klaudia16
biorę to pod uwagę też , że to nie pomoże . Jednak staram się mieć jakąś nadzieję jednak , bo później już będziemy musieli iść w głębsza diagnostykę , czyli do genetyka i immunologa a to mnie już mocno dołuje i stresuje dlatego narazie staram się myśleć że może to badanie jednak coś pomożeJa się tak nakręcałam, że nie powodzenie po tej drożności chyba bolało bardziej bo liczyłam na to badanie. Były drożne
klaudia16
robiliście jakies głębsze badania ? Te kiry implantacyjne , i kariotypy? Bo nam właśnie lekarka to kazała zrobić i dopiero jak to będziemy mieli i drożność to powiedziała że dopiero będzie działać dalej cokolwiek to znaczy ... Może ma na myśli że z jakimiś lekami konkretnymi czy cośObie poroniłam w 6 tygodniu ciąży. Dwa razy było puste jajo płodowe. Za pierwszym razem nie badałam bety. Za drugim beta była wysoka, ale był nieprawidłowy jej przyrost.
Badania, które robiliśmy:robiliście jakies głębsze badania ? Te kiry implantacyjne , i kariotypy? Bo nam właśnie lekarka to kazała zrobić i dopiero jak to będziemy mieli i drożność to powiedziała że dopiero będzie działać dalej cokolwiek to znaczy ... Może ma na myśli że z jakimiś lekami konkretnymi czy coś
1. Kariotypy - dobre
2. Pakiet na trombofilie - mam mutacje genu MTHFR (dla genetyka to nie był problem, dla ginekologa wskazanie podania heparyny od pozytywnego testu)
3. Nasienie - dobre
4. U mnie wyszły podwyższone przeciwciała przeciw 2-glikoproteinie (też wg ginekologa wskazanie do podania heparyny) i TSH na poziomie 2.5 (dostałam euthyrox).
To były badania, żeby znaleźć przyczynę poronień. Stanęło na tym, że mam zażywać Acard od owulacji i od pozytywnego testu heparyna. Ten pozytywny test już sie niestety później nie pojawił. No i teraz diagnozuje sie w kierunku niepłodności, i tak:
1. Getotyp KIR - dobry.
2. Drożność - jajowody nieprawidłowo dorożne. A że miałam operację w obrębie jamy brzusznej, podejrzewano zrosty. Zrobili laparoskopię - czyściutko, bez zrostów, jajowody wyszły drożne.
3. Biopsja endometrium - podwyższone komórki CD138.
4. Nasienie - podwyższona lepkość, ale posiewy okej.
5. Jeszcze ostatnio jeden z lekarzy zdiagnozował adonemiozę i endometriozę I stopnia. Adonemioza może utrudnić zagnieżdżenie, a mogła powstać po łyżeczkowaniu po drugim poronieniu.
Teraz jestem po przeleczeniu zapalenia i zobaczymy co będzie.
Olcia2052
Hej dziewczyny. Ja byłam wczoraj u lekarza, zrobił badanie i stwierdził że nie ma szans na ciążę i beta była zbyt mała. Endometrium za cienkie. Polecił 3 miesiące starań na luzie , nie nakręcać się odpuścić trochę psychicznie i nie martwić się o wiek bo teraz wiek kobiet rodzących znacząco się podwyższył . Po tym czasie zrobić badanie nasienia . Spróbuję zająć głowę organizacją naszego mini wesela. Więc można mi wpisać
chyba już bez przesady żebym aż takiego pecha miała że i cp i rok później Biochem i żeby się powtarzał. Nie mam nerwów na takie akcje, jak się nie uda to kupię drugiego psa, bo mam już brzydkie myśli na swój temat w tym aspekcieale to chyba też jest jakaś wartość do dalszej diagnostyki w razie czego. Jeśli np. (oby nie) biochemy by się powtarzały to jest cenna info dla lekarza.
LadyCaro
Nie, brzydkich myśli proszę nie mieć. I trzymajmy się tego, ze biochem to był wypadek przy pracy i następna ciąża to będzie różowe bobochyba już bez przesady żebym aż takiego pecha miała że i cp i rok później Biochem i żeby się powtarzał. Nie mam nerwów na takie akcje, jak się nie uda to kupię drugiego psa, bo mam już brzydkie myśli na swój temat w tym aspekcie
reklama
spoko23
My robiliśmy kariotypy i ja robiłam KIR - lekarz na powiedział, że jakby u mnie wyszedł KIR AA, to mąż ma zrobić HLAC - ale wyszedł na szczęście Bx, kariotypy też ok. Natomiast lekarz wspominał, że jakby były poronienia to może być to kwestia właśnie immunologii. Ale u mnie nigdy ciąży nie było (a przynajmniej pozytywnego testu), więc to inna bajkarobiliście jakies głębsze badania ? Te kiry implantacyjne , i kariotypy? Bo nam właśnie lekarka to kazała zrobić i dopiero jak to będziemy mieli i drożność to powiedziała że dopiero będzie działać dalej cokolwiek to znaczy ... Może ma na myśli że z jakimiś lekami konkretnymi czy coś