reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
ja dziś jakoś zaczęłam kopać na forum i wracać do starych wątków i tak mnie serce ścisnęło. Tyle dziewczyn, którym doradzałam, wspierałam, które dopiero tu były ze mną jest już dawno po porodzie. Przeżyłam już drugie tury wielu osób, a ja dalej w tym samym miejscu, co miesiąc czerwona kropelka obok mojego nicku. Za co to kara, to nie wiem.
🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂

Pytanie do dziewczyn które starają się dłużej niż rok. Nie myslalyscie o in vitro? Tym bardziej że jest refundacja

Pytanie do dziewczyn które starają się dłużej niż rok. Nie myslalyscie o in vitro? Tym bardziej że jest refundacja
my z mężem bierzemy to pod uwagę ,ale jakoś tak nie czujemy że to już , narazie mamy nadzieję że jednak się uda naturalnie , chciałabym znaleźć jakiś powód tych nie powodzeń . Dzisiaj idę do lekarza , liczę na to że powie że to przez ten stan zapalny były te biochemy i po antybiotyku już będzie dobrze 😔 refundacja to jedno ,ale wydaje mi się że przed przystąpieniem i tak musisz mieć dużo badań przygotowanych które tez kosztują , dodatkowo jak mam być szczera mnie osobiście trochę przeraża cały proces , wszystkie wizyty ,leki , wszystko zrobione musi być na czas a nie ma gwarancji że napewno się uda 😔 zresztą nasza lekarka narazie nie wspominała o in vitro , a tych klinikach w których ona jest tez je wykonują więc myślę że jak wyczerpie pomysł na nas to wtedy zaproponuje , z tego co wiem to nie jest fanem kierowana na in vitro jeżeli nie ma ku tego faktycznych powodów i są szanse zajść naturalnie ,tym bardziej że cały czas mówi że nie chodzi tylko o zajście w ciążę ale o zdrową i utrzymaną ciążę 🤞 także narazie jej ufam , chodzimy dopiero od sierpnia także jeszcze damy sobie czas

Dziewczyny, ja od dziś zaczynam stymulację menopurem. Jak dobrze pójdzie to punkcja koniec przyszłego tygodnia. Natomiast mam mieszane uczucia, czy to jest warte tego zachodu i czy naprawdę tego chce. Ta pierwsza nieudana próba dała mi mocno w kość. U mojego meza tez obserwuje spadek entuzjazmu... zastanawiam się czy to minie 😞
Powodzenia🍀oby stymulacja nie przetyrała Cię za mocno 🤞Tym razem zmiana taktyki musi zaowocować super hodowlą, wierzę, że Twój lekarz wie co robi🙂
Mam nadzieję, że ten spadek nastroju jest chwilowy i razem z mężem odnajdziecie siłę żeby walczyć dalej 💪

my z mężem bierzemy to pod uwagę ,ale jakoś tak nie czujemy że to już , narazie mamy nadzieję że jednak się uda naturalnie , chciałabym znaleźć jakiś powód tych nie powodzeń . Dzisiaj idę do lekarza , liczę na to że powie że to przez ten stan zapalny były te biochemy i po antybiotyku już będzie dobrze 😔 refundacja to jedno ,ale wydaje mi się że przed przystąpieniem i tak musisz mieć dużo badań przygotowanych które tez kosztują , dodatkowo jak mam być szczera mnie osobiście trochę przeraża cały proces , wszystkie wizyty ,leki , wszystko zrobione musi być na czas a nie ma gwarancji że napewno się uda 😔 zresztą nasza lekarka narazie nie wspominała o in vitro , a tych klinikach w których ona jest tez je wykonują więc myślę że jak wyczerpie pomysł na nas to wtedy zaproponuje , z tego co wiem to nie jest fanem kierowana na in vitro jeżeli nie ma ku tego faktycznych powodów i są szanse zajść naturalnie ,tym bardziej że cały czas mówi że nie chodzi tylko o zajście w ciążę ale o zdrową i utrzymaną ciążę 🤞 także narazie jej ufam , chodzimy dopiero od sierpnia także jeszcze damy sobie czas
Oczywiście że najlepiej znać powód niepowodzeń i wyczerpać inne możliwości wczesniej. Mój też narazie nam tego nie proponował ale zaproponował "plan działań" na rok więc też to bierzemy pod uwagę tym bardziej że pomimo bardzo dobrego AMH to nie chciałabym być mamą po 40 stce. Taki jest mój limit.

Udanej wizyty i trafnej diagnozy🤞

Dziewczyny zgłupiałam , mąż rano mi odebrał wynik CD138 i jest ujemny , czyli wygląda na to że jednak nie ma stanu zapalnego ?

Dokładnie mam napisane tak ..

Załączniki

• d7c85f5e-c0a1-44e8-b8f6-54a1a889443a.jpeg
    d7c85f5e-c0a1-44e8-b8f6-54a1a889443a.jpeg
    31,6 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Witam nowe osoby 🙂 zapisałam Was na ławeczkę.

Tak jak pisałam, u mnie dziś już totalnie na teście biało. Co mnie zaskoczyło najbardziej? Że jakoś mnie to wcale nie dziwi 😂 Taka moja nauczka dla mnie, że kolejny test dopiero w dniu spodziewanej miesiączki. Beta tym bardziej 🙂 Pół dnia straconego na czekanie na wynik. Malutka beta była widocznie resztką po zastrzyku. Czekam na okres i lecimy z tym dalej.

@Cherry_Tomato bardzo trzymam za Ciebie kciuki 🙂 Przyrost jest, mam nadzieję, że i progesteron zaskoczy.

Uzupełniłam pierwszą stronę, jeśli kogoś pominęłam w aktualizacji to dajcie znac.
@pyrka098 ?? Byłaś u lekarza?
@Megyy01 ??
@Patka2207 - a u Ciebie? Przepraszam, może nie doczytałam 😔
@Love_sun ?? Hallooo???
Można 🩸Wpisać

Do góry