olka11135
Fanka BB :)
A kiedy dostałaś pierwszy okres po cp? Ja w poniedziałek będę 3 tygodni po laparoskopii a owulacji tzn śluzu płodnego ani widu ani słychu. Ja czekam na pierwszy okres jak na zbawienie bo wtedy wiem że jeszcze trzy cykle i możemy wznowić starania… dosyć szybko ci się udało jak w 4 cyklu. Widzę że mamy podobnie, jak starałam się o córkę to też odpuściłam całkiem na luzie ten miesiąc, kiedy miałby być zimowy termin bo sama mam urodziny w grudniu i nie chciałam jakoś tego i co się okazało zaszłam w ciążę z terminem porodu na 1 stycznia, moim zdaniem najgorzej a córeczka urodziła się jednak w grudniu. Mamy blisko siebie urodziny. I wiesz co marzyłam o letnim dziecku ale jeśli teraz zmówimy starania w marcu czy kwietniu to znowu będzie grudzień/styczen i jakoś tak myślę że to może moje przeznaczenie jakkolwiek głupio to brzmi mieć zimowe dzieci. Oczywiście jestem pełna optymizmu że się uda, chociaż czasem przychodzą też te złe myśli…. że mam tylko jeden jajowód czynny no i oby nie było powtórki.
Bardzo szybko - ja po podaniu metotreksatu już nie krwawiłam ponieważ miałam już endo 3mm. Betę miałam koło 500.
Okres dostałam jakieś 2 tygodnie później, kolejny nie powiem Ci bo ja mam bardzo rzadko owulacje i ogólnie z tym problem, moje typowe cykle to ok. 40-50 dni, ale miałam i takie co 100-300 dni. Więc ciężko mi powiedzieć ile dokładnie owulacji było do tej trafionej. Niemniej jednak CP grudzień 2021, zajście w ciąże kwiecień 2023