reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
no tutaj ewidentnie ciemnieją, więc już bym zaczęła robić częściej żeby sprawdzić czy ta tendencja się utrzyma. :) a masz jakieś objawy owu, czy tam raczej bezobjawowo przechodzisz?
Owu nigdy nie czuje, z moich obserwacji to tylko śluz płodny się robi jak białko jaja i zwiększone libido. Ale w poprzednim cyklu miałam trzy raz ślub jak białko więc to dziwne i to w ostępach tygodniowych 😅 Temu w tym cyklu wjechały testy owu i monitoring we wtorek będzie. Ja nadal karmię piersią więc u mnie to utrudnione starania.

W którym dniu cyklu u Ciebie jest owu ? Bo te testy to już prawie peak 😅 U mnie cykle długie 40 dni nawet więc albo ten cykl będzie krótszy albo testy owu będą długo w tym miejscu stać co teraz.
Ja zaczęłam od 9dc i na razie 1 raz dziennie ale dziś już powtórzę wieczór bo chyba się zbliża peak. Wg aplikacji we wtorek. Na ostatni nie patrz pasek bo sobie tak zrobiłam z ciekawości po 20 min 😅🙈

Dziewczyny od czego to jest zależne że czasem apka flow pokazuje mi że jest szansa na ciążę od razu po skończonej miesiączce i są dni na niebiesko a czasem pokazuje że dopiero tydzień od końca miesiączki są dni gdzie można się starać ? Tak jak np było w tych 2 cyklach,sory jak pytanie głupie ale nie ogarniam tego 🥲

Załączniki

• IMG_7534.jpeg
    IMG_7534.jpeg
    68,8 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_7535.jpeg
    IMG_7535.jpeg
    60,1 KB · Wyświetleń: 62
Dziewczyny od czego to jest zależne że czasem apka flow pokazuje mi że jest szansa na ciążę od razu po skończonej miesiączce i są dni na niebiesko a czasem pokazuje że dopiero tydzień od końca miesiączki są dni gdzie można się starać ? Tak jak np było w tych 2 cyklach,sory jak pytanie głupie ale nie ogarniam tego 🥲
a jak długie masz cykle? Jak krótkie, to pewnie tak wyliczyło, że od razu po okresie masz płodne.

Jeśli cykle wahają się od 26 do 34 dni to już można mówić o tym że ma się cykle nie regularne ? Czy jest to w miarę normalne ? Nigdy się jakoś nad tym w sumie nie zastanawiałam

Owu nigdy nie czuje, z moich obserwacji to tylko śluz płodny się robi jak białko jaja i zwiększone libido. Ale w poprzednim cyklu miałam trzy raz ślub jak białko więc to dziwne i to w ostępach tygodniowych 😅 Temu w tym cyklu wjechały testy owu i monitoring we wtorek będzie. Ja nadal karmię piersią więc u mnie to utrudnione starania.
Hejo, też jeszcze cisnę kp i wiesz, mam wątpliwości, czy u mnie testy owu są wiarygodne 🤓 Prolaktyna maskuje poziom LH, na testach owu jest też napisane, że przy karmieniu piersią raczej nie działają 🙈 Ładnie Ci się wybarwiają? Ja zrezygnowałam w tym miesiącu z monitoringu, bo nie miałabym czasowo jak chodzić na wizyty co dwa dni, ale już w grudniu bankowo się przejdę przed planowaną owulacją- tak planowałam od początku starań, chociaż mam nadzieję, że nie będzie już potrzeby 😜

reklama
Do góry