reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Witam serdecznie na testowaniu w listopadzie 🍂🍁.

Najpierw zasady:
  1. Jeżeli masz zamiar brać udział w dyskusji, zapisz się proszę na testowanie. Jesteś tu nowa? Opowiedz nam coś o sobie - nie gryziemy, a lepiej się poznamy. Chcesz brać udział w dyskusji, ale z jakiegoś powodu nie możesz zapisać się na testowanie? Usiądź proszę na ławeczkę. 𓊳
  2. Czas testowania to dla każdej z nas trudny i stresujący okres, dlatego nie dokładajmy sobie zmartwień. Bądźmy dla siebie dobre i wyrozumiałe. Nie zapominajmy o szacunku i empatii. Sprawmy, żeby forum było dla nas pocieszeniem, miejscem spokoju i przede wszystkim bezpiecznym. "Złote rady" - typu: jedź na wakacje, napij się wina, odpuść, zapomnij, wypatruj bocianów.... dajmy sobie z nimi spokój ;) 🫂
  3. Uszanujmy to, że nie wszyscy mają już dzieci, dlatego rozmowy o pieluszkach, kolkach itd. przełóżmy na inne wątki do tego stworzone.
  4. Ten wątek nie jest do oceny testów ciążowych dla przypadkowych osób!

Testowanie w listopadzie:
🍁1.
🍁2.
🍁3. @Szuszanik ⛔@Karolina_123
🍁4. @Waska0393 @a.może.ciążaa
🍁5.
🍁6.
🍁7. @NattNatt
🍁8.
🍁9. @pawik
🍁10. @Basiek16 @StaraStaraczka
🍁11. @04ma🩸
🍁12.
🍁13.
🍁14. @Aileen31
🍁15.
🍁16.
🍁17.
🍁18.
🍁19. @LadyStrejser
🍁20. @Cherry_Tomato @Klemensa
🍁21.
🍁22. @anyżowa
🍁23. @Patka2207
🍁24. @morticia_adams
🍁25.
🍁26. @igunia93 @Olcia2052
🍁27. @Pierwsze 🥰
🍁28. @Waska0393 @Karolinak89
🍁29.
🍁30. @a.może.ciążaa

🍁Ławeczka: 🍂
@LadyCaro
@staraczka33
@Cywil87
@93kora
@klaudia16
@spekoppar_
@spoko23
@Anexandra
@Bambi199027
@Nelliel
@anela92
@Aga993
@Oleczka309
@meryksawery

🍁Ważne daty, zabiegi, konsultacje:🍂
8 listopada @LadyCaro - histeroskopia operacyjna

⛔️- test negatywny
🩸- miesiączka
🤰🏻- pozytywny wynik testu ciążowego

Kochane! Trzymam za nas kciuki ☺️
Cześć!
Chciałabym dopisać się na 17.11

Dziękuję.

reklama
U mnie dzisiaj 12 dni po zastrzyku i kreska na teście jest, właśnie podjechałam do punktu na krew zobaczymy co to będzie 🙈

Załączniki

• IMG_0289.jpeg
    IMG_0289.jpeg
    277,3 KB · Wyświetleń: 101
Miałam dzisiaj rozkmine odnośnie fazy lutealnej - wiem, że generalnie jest stała. Wiem, że stres, choroba, wyjazdy itp mogą rozregulować cały cykl. A jak to działa w sytuacji, w której mamy potwierdzona owulację i choroba/stres będą już wlasnie w fazie lutealnej? Wciąż może się ona wydłużyć, czy raczej opóźnienia w takich sytuacjach są spowodowane przesunięciem/brakiem owulacji i dlatego cykle bywają dłuższe?

Nie, to co wymieniłaś nie powinno mieć wpływu na drugą fazę cyklu. Oczywiście pewnie się zdarza, że ta faza skacze, coś jest z nią nie tak, ale tu szukałabym przyczyn w hormonach

Miałam dzisiaj rozkmine odnośnie fazy lutealnej - wiem, że generalnie jest stała. Wiem, że stres, choroba, wyjazdy itp mogą rozregulować cały cykl. A jak to działa w sytuacji, w której mamy potwierdzona owulację i choroba/stres będą już wlasnie w fazie lutealnej? Wciąż może się ona wydłużyć, czy raczej opóźnienia w takich sytuacjach są spowodowane przesunięciem/brakiem owulacji i dlatego cykle bywają dłuższe?

A jeszcze Cię zapytam bo wiem, że badań nasienia nie robiliście.
Ale próbujesz mimo wszystko coś tam podkręcić? Jakaś dieta płodnościowa, suplementy itp.?

A jeszcze Cię zapytam bo wiem, że badań nasienia nie robiliście.
Ale próbujesz mimo wszystko coś tam podkręcić? Jakaś dieta płodnościowa, suplementy itp.?
Nie mam za dużo możliwości niestety. Kupiłam mu suplementy 3 miesiące temu. Jedno opakowanie, które powinien zjeść w miesiąc i co? Dalej je ma. Coś tam zjadł, ale jeszcze mu zostały tabletki.

Co do diety to sam sobie gotuje, bo on mięsny a ja bezmięsna.

Więc trochę jestem w kropce, bo badanie nasienia się raczej szybko nie wydarzy. A ja sprawdziłam co mogłam. Z drożnością mam się wstrzymać aż partner zbada nasienie a jemu się nie spieszy.

reklama
Do góry