reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Witam serdecznie na testowaniu w listopadzie 🍂🍁.

Najpierw zasady:
  1. Jeżeli masz zamiar brać udział w dyskusji, zapisz się proszę na testowanie. Jesteś tu nowa? Opowiedz nam coś o sobie - nie gryziemy, a lepiej się poznamy. Chcesz brać udział w dyskusji, ale z jakiegoś powodu nie możesz zapisać się na testowanie? Usiądź proszę na ławeczkę. 𓊳
  2. Czas testowania to dla każdej z nas trudny i stresujący okres, dlatego nie dokładajmy sobie zmartwień. Bądźmy dla siebie dobre i wyrozumiałe. Nie zapominajmy o szacunku i empatii. Sprawmy, żeby forum było dla nas pocieszeniem, miejscem spokoju i przede wszystkim bezpiecznym. "Złote rady" - typu: jedź na wakacje, napij się wina, odpuść, zapomnij, wypatruj bocianów.... dajmy sobie z nimi spokój ;) 🫂
  3. Uszanujmy to, że nie wszyscy mają już dzieci, dlatego rozmowy o pieluszkach, kolkach itd. przełóżmy na inne wątki do tego stworzone.
  4. Ten wątek nie jest do oceny testów ciążowych dla przypadkowych osób!

Testowanie w listopadzie:
🍁1.
🍁2.
🍁3. @Szuszanik ⛔@Karolina_123
🍁4. @Waska0393 @a.może.ciążaa
🍁5.
🍁6.
🍁7. @NattNatt
🍁8.
🍁9. @pawik
🍁10. @Basiek16 @StaraStaraczka
🍁11. @04ma🩸
🍁12.
🍁13.
🍁14. @Aileen31
🍁15.
🍁16.
🍁17.
🍁18.
🍁19. @LadyStrejser
🍁20. @Cherry_Tomato @Klemensa
🍁21.
🍁22. @anyżowa
🍁23. @Patka2207
🍁24. @morticia_adams
🍁25.
🍁26. @igunia93 @Olcia2052
🍁27. @Pierwsze 🥰
🍁28. @Waska0393 @Karolinak89
🍁29.
🍁30. @a.może.ciążaa

🍁Ławeczka: 🍂
@LadyCaro
@staraczka33
@Cywil87
@93kora
@klaudia16
@spekoppar_
@spoko23
@Anexandra
@Bambi199027
@Nelliel
@anela92
@Aga993
@Oleczka309
@meryksawery

🍁Ważne daty, zabiegi, konsultacje:🍂
8 listopada @LadyCaro - histeroskopia operacyjna

⛔️- test negatywny
🩸- miesiączka
🤰🏻- pozytywny wynik testu ciążowego

Kochane! Trzymam za nas kciuki ☺️
Cześć!
Chciałabym dopisać się na 17.11

Dziękuję.

U mnie dzisiaj 12 dni po zastrzyku i kreska na teście jest, właśnie podjechałam do punktu na krew zobaczymy co to będzie 🙈

Załączniki

• IMG_0289.jpeg
    IMG_0289.jpeg
    277,3 KB · Wyświetleń: 94
Miałam dzisiaj rozkmine odnośnie fazy lutealnej - wiem, że generalnie jest stała. Wiem, że stres, choroba, wyjazdy itp mogą rozregulować cały cykl. A jak to działa w sytuacji, w której mamy potwierdzona owulację i choroba/stres będą już wlasnie w fazie lutealnej? Wciąż może się ona wydłużyć, czy raczej opóźnienia w takich sytuacjach są spowodowane przesunięciem/brakiem owulacji i dlatego cykle bywają dłuższe?

Nie, to co wymieniłaś nie powinno mieć wpływu na drugą fazę cyklu. Oczywiście pewnie się zdarza, że ta faza skacze, coś jest z nią nie tak, ale tu szukałabym przyczyn w hormonach

reklama
Miałam dzisiaj rozkmine odnośnie fazy lutealnej - wiem, że generalnie jest stała. Wiem, że stres, choroba, wyjazdy itp mogą rozregulować cały cykl. A jak to działa w sytuacji, w której mamy potwierdzona owulację i choroba/stres będą już wlasnie w fazie lutealnej? Wciąż może się ona wydłużyć, czy raczej opóźnienia w takich sytuacjach są spowodowane przesunięciem/brakiem owulacji i dlatego cykle bywają dłuższe?

A jeszcze Cię zapytam bo wiem, że badań nasienia nie robiliście.
Ale próbujesz mimo wszystko coś tam podkręcić? Jakaś dieta płodnościowa, suplementy itp.?

Do góry