reklama
Malina_po30
Początkująca w BB
i wiecie co, ja czasem myslę, że ta złość nie wywodzi się z tego, że ktoś będzie miał dziecko a ja nie, tylko z tego, że komuś coś przychodzi łatwo, a mnie to kosztuje masę cierpienia, a i tak nic z tego nie mam.
sporo przeszłaś, bo nie dość że cierpienie psychiczne, to fizycznie przechodzisz dzielnie masę badań. Ale będzie warto i w grudniu dostaniesz świąteczny prezent
Mnie te badania dopiero czekają. Teraz mąż zrobi aktualne badanie nasienia i umówię się do specjalisty prywatnie, aby w końcu iść do przodu. Mam nadzieję że zwolnię komuś miejsce w 2025 r w poradni. Zrobiłam wczoraj wymaz do HSG. Jak wszystko będzie dobrze to będę się umawiać na sono.
Sharley
Fanka BB :)
Ja mam dokładnie tak samo.i wiecie co, ja czasem myslę, że ta złość nie wywodzi się z tego, że ktoś będzie miał dziecko a ja nie, tylko z tego, że komuś coś przychodzi łatwo, a mnie to kosztuje masę cierpienia, a i tak nic z tego nie mam.
Ostatnio dowiedziałam się, że kuzynka mojego męża jest w ciąży, a oni odkąd pamiętam mówili, że nie chcą mieć absolutnie dzieci, że wolą sobie kupić kota czy psa, a pieniądze wydawać na podróżowanie. Nawet jak budowali dom to taki malutki tylko dla siebie, nie uwzględniając faktu posiadania dziecka. I spotkaliśmy się z nimi ostatnio (oni nie wiedzą chyba o naszej sytuacji) i zaczęli opowiadać, że w sumie są wybudowani już (wprowadzili się w wakacje) więc spontanicznie sobie pomyśleli PEWNEGO WIECZORU, po lampce wina, że może by sobie "zrobić dziecko", a miesiąc później się zorientowała, że się jej okres spóźnia zero przygotowania, zero stresu i zero pojęcia ile byśmy dali żeby być na ich miejscu
LadyCaro
nie mogę takich historii słuchać bo autentycznie gotuje się we mnie...Ja mam dokładnie tak samo.
Ostatnio dowiedziałam się, że kuzynka mojego męża jest w ciąży, a oni odkąd pamiętam mówili, że nie chcą mieć absolutnie dzieci, że wolą sobie kupić kota czy psa, a pieniądze wydawać na podróżowanie. Nawet jak budowali dom to taki malutki tylko dla siebie, nie uwzględniając faktu posiadania dziecka. I spotkaliśmy się z nimi ostatnio (oni nie wiedzą chyba o naszej sytuacji) i zaczęli opowiadać, że w sumie są wybudowani już (wprowadzili się w wakacje) więc spontanicznie sobie pomyśleli PEWNEGO WIECZORU, po lampce wina, że może by sobie "zrobić dziecko", a miesiąc później się zorientowała, że się jej okres spóźnia zero przygotowania, zero stresu i zero pojęcia ile byśmy dali żeby być na ich miejscu
olka11135
Robiłam Nie ma ani cienia. Zresztą jak co miesiąc.
Akurat ciąża pozamaciczna to normalna ciąża tylko nie tak gdzie trzeba więc i test i wyniki bety zwykle są normalne i bardzo ładne
Okropne.. ja jakiś czas temu usłyszałam, że za dużo po lekarzach latam i powinnam się zająć seksem, to bym już w ciąży była.Ja mam dokładnie tak samo.
A jak byliśmy u teściów to teściowa sobie wymyśliła, że jestem w ciąży i pytała jak tam moje wyniki badań, i że na pewno nic nie chcemy mówić bo na święta niespodziankę zrobimy.. nie mam pojęcia skąd to sobie wzięła.
A tak w ogóle, czy któraś z was przed owulacją ma zmiany nastroju? Ostatnio mi się tak zdarza że jestem bardzo rozdrażniona mniej więcej jak powinnam mieć owulację, i pokrywa się to czasowo właśnie z tymi dziwnymi cyklami. Myślicie, że to mogą być hormony?
Karolina_123
U mnie jest podobnie, w wakacje teściowa do mnie czy Stary mi mówił co u P (kuzynka Starego, którą mimo wszystko bardzo lubię), od razu się domyśliłam o co chodzi i odpowiedziałam, że wole nie wiedzieć. To ta do mnie, że to nic złego, jest w ciąży, spojrzałam na nią złowrogo i odpowiedziałam zależy dla kogo..Tak, mnie też już każda ciąża drażni, nawet ludzi, których lubię i z jednej strony się cieszę. Wczoraj jak mi mąż napisał, kto jest w ciąży to moja odpowiedź na to była "niech spierdalają", a to przecież mój mega dobry kumpel ze studiów. Ale mam taki żal, że każdemu to tak łatwo przychodzi a ja nic, nic, nic, zero, tylko biały test za białym testem i okres za okresem.
Strasznie mnie to zabolało, bo u niej to ciąże idą od razu, a ja tyle lat i ciągle w tym samym miejscu.
Teściowa oczywiście później się dowiedziała i mnie przeprosiła, bo nigdy jej nie opowiadaliśmy o naszych staraniach, ale oczywiście 2 miesiące później na imprezie rodzinnej, druga kuzynka pochwaliła się, że jest również w ciąży, wyszłam i od tego momentu unikam jakichkolwiek spotkań z nimi, bo jest to dla mnie zdecydowanie za ciężkie.
staraczka33
u mnie beta była malutka, największa jej wartość jaka odnotowałam to 107. Tylko u mnie zamiast nagłego spadku to było tak: 50, 75, 80, 95, 100, 107… i dopiero zaczęła spadać, a ja to cały czas badałam i kontrolowałam bo bałam sie, że może to być ciąża pozamaciczna i mogą być jakieś dziwne zawirowania tej bety.Jakie miałaś bety? Mi jak w końcu zaczęli badać to miałam 800 później 1500 i 2200…
Mi na początku wmawiali najzwyklejsze poronienie, że na pewno sama poronie i się oczyszczę… bo krwawiłam lekko i plamiłam cały czas. No ale czas pokazał coś innego. Byłam operowana w 6+4 a pierwszy test zrobiłam 3+6. Musieliście po poronieniu zrobić pauzę?
Nie robiliśmy przerwy, lekarz na wizycie przed poronieniem mówił mi, jakie mamy teraz opcje i co może się stać, więc poczekałam aż beta spadnie do zera i uznałam, że już po ciąży. Od tamtej pory miałam dwa cykle z owulacją i się nie udało. Jakoś tak mam teraz nastawienie, że i tak się nam nie uda, więc nie muszę robić przerwy.
Na razie sobie „odpuściliśmy” starania i po Nowym Roku mąż ma iść na badania nasienia a ja idę do ginekologa bo i tak muszę iść na kontrolę.
reklama
Malina_po30
Początkująca w BB
Ja od miesiączki do 8 dpo mam dobry nastrój…. Później to już wiadomo.A tak w ogóle, czy któraś z was przed owulacją ma zmiany nastroju? Ostatnio mi się tak zdarza że jestem bardzo rozdrażniona mniej więcej jak powinnam mieć owulację, i pokrywa się to czasowo właśnie z tymi dziwnymi cyklami. Myślicie, że to mogą być hormony?
Ale przed owulacja nie zauważyłam, aby się zmieniał mi się nastrój.