reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Testu owulacyjne generalnie nie są miarodajne. Jak się starasz o dziecko to najlepiej udaj się na monitoring do ginekologa :)
Dzięki 93kora! Zapisałam się do ginekologa i na USG transwaginalne 06.11 by w ogóle sprawdzić czy mam jajeczka i w jakiej kondycji jest macica. Podpytam czy jest możliwość zapisania się na monitoring w LuxMed :D Chyba,że Wy dziewczyny macie jakieś doświadczenia z monitoringiem w LuxMedzie i chcecie się podzielić?

Witam serdecznie na testowaniu w listopadzie 🍂🍁.

Najpierw zasady:
  1. Jeżeli masz zamiar brać udział w dyskusji, zapisz się proszę na testowanie. Jesteś tu nowa? Opowiedz nam coś o sobie - nie gryziemy, a lepiej się poznamy. Chcesz brać udział w dyskusji, ale z jakiegoś powodu nie możesz zapisać się na testowanie? Usiądź proszę na ławeczkę. 𓊳
  2. Czas testowania to dla każdej z nas trudny i stresujący okres, dlatego nie dokładajmy sobie zmartwień. Bądźmy dla siebie dobre i wyrozumiałe. Nie zapominajmy o szacunku i empatii. Sprawmy, żeby forum było dla nas pocieszeniem, miejscem spokoju i przede wszystkim bezpiecznym. "Złote rady" - typu: jedź na wakacje, napij się wina, odpuść, zapomnij, wypatruj bocianów.... dajmy sobie z nimi spokój ;) 🫂
  3. Uszanujmy to, że nie wszyscy mają już dzieci, dlatego rozmowy o pieluszkach, kolkach itd. przełóżmy na inne wątki do tego stworzone.
  4. Ten wątek nie jest do oceny testów ciążowych dla przypadkowych osób!

Testowanie w listopadzie:
🍁1.
🍁2.
🍁3. @Szuszanik @Karolina_123
🍁4. @Waska0393 @a.może.ciążaa
🍁5.
🍁6.
🍁7. @NattNatt
🍁8.
🍁9. @pawik
🍁10. @Basiek16 @StaraStaraczka
🍁11.
🍁12.
🍁13.
🍁14.
🍁15.
🍁16.
🍁17.
🍁18.
🍁19.
🍁20.
🍁21.
🍁22.
🍁23.
🍁24.
🍁25.
🍁26.
🍁27. @Pierwsze 🥰
🍁28. @Waska0393
🍁29.
🍁30. @a.może.ciążaa

🍁Ławeczka: 🍂
@LadyCaro
@staraczka33
@Cywil87
@morticia_adams
@93kora
@klaudia16
@spekoppar_

🍁Ważne daty, zabiegi, konsultacje:🍂
8 listopada @LadyCaro - histeroskopia operacyjna

Kochane! Trzymam za nas kciuki ☺️
Hej :) poproszę mnie zapisać na 19 listopada na testowanie (28dc) :)

Dzięki 93kora! Zapisałam się do ginekologa i na USG transwaginalne 06.11 by w ogóle sprawdzić czy mam jajeczka i w jakiej kondycji jest macica. Podpytam czy jest możliwość zapisania się na monitoring w LuxMed :D Chyba,że Wy dziewczyny macie jakieś doświadczenia z monitoringiem w LuxMedzie i chcecie się podzielić?
Z tego co mi wiadomo to Luxmed nie robi monitoringu, bo wg nich to leczenie niepłodności a tego nie ma w pakietach.

W praktyce - zależy na jakiego lekarza trafisz. Niektórzy zrobią taki jakby monitoring, czyli szybkie USG na zwykłej wizycie, ale to ciężko z terminami, żeby mieć 2-3 razy co 2 dni czy coś.

Ja grzeję ławkę, jak tu jakaś z testem pozytywnym wpadnie albo z buta wjedzie, że jest w ciąży to ją przez okno od Was wyrzucę 😉👀
Czy Ty tutaj = staranie o kolejne dzieciątko? 😍
Best Friends Love GIF by Kennysgifs

reklama
Do góry