reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

O ciazy myślę od lipca ale męża przekonałam dopiero we wrześniu więc drugi cykl. W tym cyklu też wzięłam tabsy na zatrzymanie laktacji bo gin stwierdziła że wysoka prolaktyna utrudnia zajście w ciążę. Mleko nadal mam ale mam koleżankę co karmiła i zaszła w ciąże więc jakaś nadzieja jest :-)
Jest nadzieja jest, ja aktualnie odstawiłam kp dopiero przy tej poniedziałkowej becie 45, natomiast cały listopad to już był proces schodzenia z kp. Druga strona medalu jest taka, czy przez właśnie kp i prolaktyna ten mój progesteron nie jest taki zawrotny, przy piątkowym badaniu znowu 15 😩

reklama
Jest nadzieja jest, ja aktualnie odstawiłam kp dopiero przy tej poniedziałkowej becie 45, natomiast cały listopad to już był proces schodzenia z kp. Druga strona medalu jest taka, czy przez właśnie kp i prolaktyna ten mój progesteron nie jest taki zawrotny, przy piątkowym badaniu znowu 15 😩
A bierzesz tabletki na zatrzymanie laktacji ? Bo mnie dziwi że biorę tabsy już prawie 3 tygodnie a mleko nadal leci. Już mi wprawdzie nie pękają piersi jak jestem w pracy długo ale leci jak ścisne. Odnośnie progesteronu powiedz mi jaka masz normę dla kobiet w ciąży na wynikach ? Bo w moim labo norma dla I trymestru jest od 2.2 :-) Więc 15 to ładny wynik przy tym by był.

A bierzesz tabletki na zatrzymanie laktacji ? Bo mnie dziwi że biorę tabsy już prawie 3 tygodnie a mleko nadal leci. Już mi wprawdzie nie pękają piersi jak jestem w pracy długo ale leci jak ścisne. Odnośnie progesteronu powiedz mi jaka masz normę dla kobiet w ciąży na wynikach ? Bo w moim labo norma dla I trymestru jest od 2.2 :-) Więc 15 to ładny wynik przy tym by był.
ojejku, ale 2,2 progesteron dla pierwszego trymestru nie jest dobry 😅 nie ma co się tak sugerować.
Progesteron 15 na początku ciąży jest okej, nie jest super hiper, ale jak najbardziej ok

ojejku, ale 2,2 progesteron dla pierwszego trymestru nie jest dobry 😅 nie ma co się tak sugerować.
Progesteron 15 na początku ciąży jest okej, nie jest super hiper, ale jak najbardziej ok
Właśnie jakieś inne te normy bo w Diagnostyce chyba było od 10 progesteron w I trymestrze. Nie pamiętałam bo teraz chodzę do innego bo mi blizej domu otworzyli punkt.

Załączniki

• Screenshot_2024-11-30-16-00-17-84_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-11-30-16-00-17-84_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    79,9 KB · Wyświetleń: 77
Dziewczyny „kreskówki atomówki” ❤️ Koniec miesiąca więc chciałabym Wam podziękować za dużo cennych rad i wskazówek. Z całego serca życzę Wam powodzenia przy wszelkich inseminacjach, transferach i naturalnych zwrotów akcji 😏 Jestem pod wrażeniem jak zawzięcie i nieustannie walczycie o swoje bobaski! Mam ogromną i szczerą nadzieję, że wszystko Wam się ułoży tak jak sobie wymarzycie ✊🏼 Będę trzymać za was naaaaaaajmocniej kciuki i czekam na mamuśkach! Oby koniec tego roku był dla was najpiękniejszy 🧚
I plis, nie myślcie, że nie jesteście mamami bo wszechświat wie co robi- uja zazwyczaj wie. Los zwykł cholernie niesprawiedliwie rozdawać.
Besos ✌🏻

reklama
Tak tak, 2,2 to dramat 😜 zwykle pow 12 jest w miarę bezpiecznie i spora część lekarzy uważa, że skoro wystarczył do zajścia to utrzyma do wytworzenia się łożyska. Ale mój chory łeb jest tylko moim chorym łbem z milionem scenariuszy 😜

Do góry