Zazuu
Fanka BB :)
Mnie mama urodziła jak miała prawie 36 lat bo walczyła kilkanaście lat z niepłodnością. Ponad 30 lat temu pierwsze dziecko tuż przed 40 było jak teraz pierwsze przed 50, plus leczenie niepłodności w zasadzie nie istniało. Nie mogłam sobie wyobrazić lepszej mamy. Ma oczywiście miliard wad jak każdy z nas, ale egzamin z rodzicielstwa zdała na 5+. Nigdy nie czułam, że gdyby była młodsza to coś byłoby inaczej /lepiej. Zawsze starała się za mną nadążyć i chociaż w pewnych momentach były sytuację, których ja będąc mamą chciałabym uniknąć to jestem w 100% pewna, że to nie jej wiek był ich przyczyną. Do dziś mając już bliżej do 70 niż do 60 potrafi zadzwonić i spytać "jak to się teraz na to patrzy bo jej pokolenie to ma stare wyobrażenia ".
Kiedyś przepiękną rozmowę odbyłyśmy jak zadzwoniła do mnie bo chciała zrozumieć dlaczego córka jej kolegi nagle zmieniła imie na Michał. Nie oceniała, tylko pytała, starała się zrozumieć i urocze było zakończenie."no dobra, czyli Michał a nie Michalina, i super. To po co te durne baby tak to rozdmuchują (koleżanki z pracy nie próbujące rozumieć) jak tu nie ma nic oburzającego"
Więc wiek wcale nic nie skreśla.
Moja mama zrobiła mi kiedyś "awanture" dlaczego jej nie powiedziałam, że jest protest "czarny piątek" bo to skandal, że nas tam nie ma
A jak protestowałam po kolejnym orzeczeniu pseudotrybunału to bardzo jej się podobało moje hasło na "plakacie"
Kiedyś przepiękną rozmowę odbyłyśmy jak zadzwoniła do mnie bo chciała zrozumieć dlaczego córka jej kolegi nagle zmieniła imie na Michał. Nie oceniała, tylko pytała, starała się zrozumieć i urocze było zakończenie."no dobra, czyli Michał a nie Michalina, i super. To po co te durne baby tak to rozdmuchują (koleżanki z pracy nie próbujące rozumieć) jak tu nie ma nic oburzającego"
Więc wiek wcale nic nie skreśla.
Moja mama zrobiła mi kiedyś "awanture" dlaczego jej nie powiedziałam, że jest protest "czarny piątek" bo to skandal, że nas tam nie ma
A jak protestowałam po kolejnym orzeczeniu pseudotrybunału to bardzo jej się podobało moje hasło na "plakacie"